Belediye Yaşlılar ve Kadınlar İçin Bakın Neler Yaptı?

Belediye Yaşlılar ve Kadınlar İçin Bakın Neler Yaptı?

Kars Belediyesi 2014 yerel seçimlerinden bu yana yeni yönetimin göreve geldiğinden beri çalışmalara aralıksız devam ediyor.

Belediye Yaşlılar ve Kadınlar İçin Bakın Neler Yaptı?

Volkan KARABAĞ / karsmanset.com

Kars Belediyesi 2014 yerel seçimlerinden bu yana yeni yönetimin göreve geldiğinden beri çalışmalara aralıksız devam ediyor.

Kars'ın çehresini değiştirmek için birçok projeye imza atan Kars Belediyesi, özellikle yaşlılar ve kadınlar için tüm gücüyle hizmet ediyor. Yaklaşık 1 yıldır yeni yönetimin göreve gelmesiyle Kars'ı çeşitli yerlerinde toplamda 4801 m² kaldırım yenileme ve uygunlaştırma çalışması yaşlı vatandaşlarımız ve kadınlarımız için yapıldı.

Kars Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre şu bilgilere yer verildi: "Kars Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü olarak;

1- Ünal Özgödek caddesinde 1695 m²

2- Ordu Caddesinde 532 m²

3- Karadağ Caddesi 1046 m²

4- Kazım Paşa Caddesi 528 m²

5- Rauf Denktaş Caddesi 1000 m² lik toplamda 4801 m² kaldırım yenileme ve uygunlaştırma çalışması yaşlı vatandaşlarımız ve kadınlarımız için yapılmıştır.

Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü Olarak; Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü ile koordineli olarak 65 yaş üstü vatandaşlarımız için ücretsiz toplu taşıma araçlarından faydalanabilmeleri adına kimlik kartları çıkarılma işlemleri için çalışmalar yapılmakta yine yaşlılarımız ve özellikle kadınlarımıza Perşembe ve Cuma günleri kabristan ziyaretleri kurum olarak ücretsiz araç tahsisimiz ile gerçekleştirilmektedir.

Park ve Bahçeler Müdürlüğü Olarak; Yaz sezonunda faaliyete geçmesi planlanan Atatürk Çay Bahçesine yaşlı kadınlarımız için yürüyüş yolu ve dinlenme alan düzenlemeleri yapılmış ayrıca Merkez Camii, Hafız Kurban Camii, Hacı Recep Camii, Laçin Bey Cami ve Alpaslan Mahallesi mezarlığına banklar konulmuştur. Emlak ve İştirakler Müdürlüğü Olarak ; Emekli olan vatandaşlarımızdan ve şehit annelerinden emlak vergisi alınmamaktadır.

Su ve İştirakler Müdürlüğü Olarak; Şehit annelerine ve dezavantajlı grup olarak kabul edilen yoksulluğu belgelenmiş vatandaşlarımızın faturaları üzerinden %50 ‘lik su indirimi yapılmaktadır. Sosyal ve Kültürel İşler Müdürlüğü Olarak; Kars Belediyesi 2015-2019 stratejik plan ve performans programı mevcut durum analizi yer alan ilimizin ve belediyemizin sorunları ile buna yönelik çözümler bölümünde Yaşlı kimsesiz ve bakıma muhtaç olan ihtiyaç sahipleri için huzur evi olmayışı stratejik planda yer almış ve çözüm olarak kurumumuz adına evde yaşlı bakım projemizin devam ettirilmesi planlanmaktadır.”

belediye-yaslilar-ve-kadinlar-icin-bakin-neler-yapti.jpg

belediye-yaslilar-ve-kadinlar-icin-bakin-neler-yapti-(1).jpg

belediye-yaslilar-ve-kadinlar-icin-bakin-neler-yapti-(2).jpg

Önceki ve Sonraki Haberler