Belediye’den açıklama

Belediye’den açıklama

Belediye'de “Kat Kıyağı” açıklaması

Belediye’de “Kat Kıyağı” açıklaması

  Çağdaş Kars haber Gazetesi’nin önceki günkü manşetinde yer alan “Ev aldığı müteahhite kat kıyağı” başlıklı haber üzerine dün Belediye Meclis Salonunda açıklama yapıldı.

  Çağdaş Kars Haber Gazetesi’nde yer alan, “EV ALDIĞI MÜTEAHHİDE KAT KIYAĞI.

Sürekli olarak kendisini “hukuk kurallarına uyarım” diye lanse eden Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, bu kez hukuku görmedi. Bozkuş, ev aldığı Mustafa Çelikli adlı müteahhidin 5 kat olarak yeni ruhsat alınan inşaatına 6 kat izni verdi. Bozkuş’un dayatmasıyla Belediye Meclisi’nden geçen kişiye özel 6 kat izni kafaları karıştırdı. Bilindiği gibi, geniş çaplı imar değişikliği yapılmadığı sürece 2000 yılından bu yana Kars merkezde binalar 5 kat üzerinden yapılıyor” şeklinde devam eden haber üzerine Belediye Meclis salonunda bir toplantı düzenlendi.

  Belediye Meclis üyeleri adına yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

  “İmar komisyonu olarak bu habere konu olan olaydan dolayı son derece üzüntü içerisindeyiz. Bu haberin her hangi bir gerçeklik oranı yoktur. İmar komisyonu 5 kişiden oluşur. Bunların 2’si Ak Parti, 2’si MHP ve 1’i de CHP’lidir. Biz İmar Komisyonu olarak bu kararı incelerken şu mevzuatı hatırlatmak istiyoruz. Merkez Cumhuriyet Mahallesi pafta 22, ada 301, parsel 14’de kayıtlı taşınmazın tadilatı talep edilmekte. Söz konusu yer 1/1000 ölçekli imar paftasında, 5 kata müsait, alt katları ticaret olan mesken bölgesine düşmektedir. Yapılan plan değişikliği ile bitişik nizam 6 kata müsait, alt katları ticaret olan mesken bölgesine dönüştürülmüştür. Yerinde ve paftalar üzerinde yaptığımız incelemeler sonucunda eski planlar emsal kabul edilerek yaptırılan plan tadilatının 3194 sayılı imar kanununun 8-b maddesine göre onanması yapıldı. Burayı imar komisyonu olarak ele aldıktan sonra meclis gündemine taşındı. İmar komisyonunda bahse konu olan yerin projesi, Belediye Meclis Üyesi MHP’li Erdinç Erdağı Bey tarafından çizilmiştir. Bu arkadaşımız aynı zamanda da imar komisyonu üyesidir. Gazete de MHP’liler karşı çıktı diye bir ibare kullanılmıştır. Burada olay çok farklı lanse edilmiştir. Onun dışında biz bu adada yaptığımız incelemelerde, biz şahsa ait her hangi bir karar almadık. İlgili maddede şahsa ait her hangi bir karar alamayacağımızı söylüyor. Biz ada bazında kat arttırımına gittik. Mevcut adada da iki tane boş parsel mevcuttur. Yerinde de yaptığımız incelemede bir tarafında 7 katlı bina yapılmıştı, bir tarafında da yine geçmiş dönemde MHP Belediye Başkan Adayı Sayın Settar Kaya’nın binası mevcuttur. Bu bina da 8 kattan ibarettir. Karırımızı verirken vicdani kararımızı kullandık ve emsallerini örnek gösterdik. Onun için de bir kat artırımını gerçekleştirdik. Yani 5 katlar 6 kata çıktı. Bu kararı verirken ne belediye başkanımız ne de meclis üyelerinden bir baskı görmedik ve telkinde de bulunulmadı. Belediye başkanımız kararın çıktığı meclis oturumuna bile katılmamıştır. Şehrimiz küçüktür hepimizin geçmişte birbiriyle ticari ilişkileri olmuştur. Belediye başkanımız 2003 tarihinde bu binayı yapan müteahhite kooperatife üye olarak bir daire almıştır. 2005 tarihinde de evine taşınmıştır. Her hangi kişisel bir şeyi yoktur. Bize de o yönde bir baskı gelmemiştir”

Önceki ve Sonraki Haberler