Belediye'den Kentsel Dönüşüm Açıklaması!

Belediye'den Kentsel Dönüşüm Açıklaması!

Kars'ta bazı basın yayın organlarında yayımlanan “Kars'ta 698 Konutun Yapımı Yılan Hikayesine Döndü” başlıklı habere belediyeden açıklama geldi.

Belediye'den Kentsel Dönüşüm Açıklaması!

Kars’ta bazı basın yayın organlarında yayımlanan “Kars’ta 698 Konutun Yapımı Yılan Hikayesine Döndü” başlıklı habere belediyeden açıklama geldi.

Konuyla İlgili olarak Belediye Başkanlığı Basın, Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada basın yayın organlarında çıkan haberin gerçeği yansıtmadığı ileri sürüldü.

Belediye Basın, Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Kars Merkezi Atatürk, Bayrampaşa, Karadağ ve Kaleiçi mahallerinde bulunan Kentsel Dönüşüm Ve Gelişim Proje kapsamında 1. Etapta 698 konut, 1 adet cami, 1 adet 24 derslikli okul yapım işi ihalesi 16.01.2013 tarihinde yapılmıştır. 01.03.2013 tarihinde yüklenici firma ile sözleşme imzalanmıştır. İşin yer teslimi 05/03/2013 tarihinde yapılmıştır. 31.05.2013 tarihinde temel atılmış ve işe başlanmıştır. Yapılan sözleşmeye göre işin süresi 750 takvim günü olup işin bitirilme tarihi 24.07.2015’dir.Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın harçlı imalat yapılmayan günler genelgesinde (çalışılmayan günler) ve Kamu İhale Kanunu’nun çalışılmayan günler başlıklı maddelerinde Kars bölgesinde 01 Kasım - 15 Nisan arasında mevsim şartları nedeniyle inşaat çalışmaları yapılmamaktadır. Bu süre yükleniciye işin süresine ek süre olarak ilave edilebilir. Bu durum göz önünde bulundurulduğunda, yüklenicinin işi süresinden önce teslim edeceği görülmektedir” ifadelerine yer verildi.

698 konutun Kalenin siluetini bozmadığı belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Kars Merkezi Atatürk, Bayrampaşa, Karadağ ve Kaleiçi mahallerinde bulunan Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje kapsamında 1. Etapta 698 konut, 1 adet cami, 1 adet 24 derslikli okul inşaatı çalışmaları fiziki olarak yüzde 92 oranında tamamlanmıştır. Buna bağlı olarak bu yılın nisan ayının sonunda konutlar için çekiliş yapılacaktır. Banka sözleşmeleri imzalanması süreci ve çevre düzenleme çalışmalarının bitimi sonrasında Haziran ayının 2. haftasında hak sahiplerinin konutlarına taşınması öngörülmektedir. Yapımı devam eden 698 konut, 1 adet cami, 1 adet 24 derslikli okul inşaatı çalışmalarının yapıldığı alanı, Kars Kalesinin yaklaşık olarak 1 km doğusunda bulunmakta olup, Kalenin siluetini ve tarihi dokuyu olumsuz yönde etkilememektedir.

Dolayısıyla bu iddiaların doğru olmadığını anlamak mümkün iken, bu yönde bir araştırma ve incelemeye gerek görmeyerek bu şekilde haber yapılmasını, gazetecilik etiği ve ilkeleri ile bağdaştırmak mümkün değildir. Söz konusu haberin hazırlanışındaki yaklaşımın değerlendirmesini kamuoyunun takdirine bırakıyoruz. Bu açıklamanın 5817 Sayılı Basın Kanunu’nun 14 üncü maddesine istinaden aynı sayfada, aynı başlık altında yayımlanmasını kanuni haklarımız saklı kalmak suretiyle rica ederim.”

Önceki ve Sonraki Haberler