'Belediyenin ekonomik anlamda itibarı zedelenmiştir'

'Belediyenin ekonomik anlamda itibarı zedelenmiştir'

Kars'ta yılın ikinci Koordinasyon Toplantısı Vali Günay Özdemir başkanlığında toplandı.

'Belediyenin ekonomik anlamda itibarı zedelenmiştir'

Kars’ta yılın ikinci Koordinasyon Toplantısı Vali Günay Özdemir başkanlığında toplandı.

Gazi Salonunda bir araya gelinen toplantıya, Vali Günay Özdemir’in yanı sıra, Vali Yardımcı Hakan Alkan, İl Planlama ve Koordinasyon Müdürü Ergin Ersönmez, Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Kafkas Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Çitil, ilçe kaymamakları ve belediye başkanları ile daire müdürleri katıldı.

Toplantıda açılış konuşması yapan Kars Valisi Günay Özdemir, toplantının Kars için hayırlı olması dileklerinde bulunarak, tüm kurumların koordinasyon içerinde çalışmalarının önemine değindi.

İlk olarak Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, daha sonra da Kafkas Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Çitil’in söz aldığı toplantıda, sırasıyla İller Bankası, Tapu ve Kadastro, DSİ, Orman ve Su İşleri ve Kara Yolları bölge müdürlükleri ile İl Özel İdaresi ve Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, kurumlarının yatırım programlarını masaya yatırdılar.

Koordinasyon Toplantısında Kars Belediyesi adına söz alan Başkan Murtaza Karaçanta: 30 Mart yerel seçimlerinin ardından zor bir şekilde göreve geldiklerine dikkat çekerek, önceki dönemden kaynaklı olarak Belediyenin ekonomik anlamda itibarı zedelendiğini söyledi.

Koordinasyon kurulunu bilgilendiren Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, yaklaşık 100 gün önce devraldıkları Kars Belediyesinin ekonomik durumunun herkesin malumu olduğunu söyledi. Başkan, “Yıllara dayanan borç yükünün yanısıra kurumun ekonomik anlamda itibarının zedelendiği de bir gerçektir.”dedi.

Başkan Karaçanta, tüm bu olumsuzlukların bilincinde hizmet yarışı için bu bayrağıdevir aldıklarını ifade ederek, “Bu sıkıntıların hizmetlerimizin ve yatırımlarımızın önünü kesmeyeceğini düşünmekteyiz. İlimizi sosyal ve ekonomik anlamda bir adım ileriye taşıya bilmek için bütün birimlerimizle özveri var gücümüzle çalışacağımızı bilmenizi isterim.”dedi.

Kurula en çok zorlandıkları konunun ise işsizlik olduğunu anlatan Başkan Karaçanta,“İnsanlarımız Belediyeyi bir hizmet kurumu olarak değil istihdam alanı olarak görmesi de ayrıca düşündürücüdür. Bu konuda şehirde istihdam sağlayacak özel müteşebbislere de her türlü desteği vereceğimizin bilinmesini istiyorum.”dedi.

VALİ ÖZDEMİR, "KAÜ’YE ‘FAZLA HARCAMA MI YAPTINIZ?’

Koordinasyon kurulunda sırayla kurumlar proje ve yatırımlarını anlattıklarken Kafkas Üniversitesi (KAÜ)’nün 2014 yılında normalin üstünde harcama yaptığını iddia eden Vali Günay Özdemir’e cevap Rektör Yardımcısı Prf. Dr. Mehmet Çitil’den geldi. Çitil, Vali Özdemir’in, “2014 yılında normalde 48 milyonluk ödenekleri olmasına rağmen 172 milyonluk harcamaları var. Üniversite bu sene her hal biraz fazla yatırım yapmış.”demesine, “ Bu miktar bundan önceki yılların harcamaları eklenerek ortaya çıkmıştır. Bizim ödeneğimiz 48 milyondur.”cevabını verdi.

Kurul toplantısı diğer kamu kurumlarının yatım ve projelerini slâyt eşliğinde katılımcılara anlatmalarıyla sona erdi.


krd_bs-4.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler