'Ben Vali Olacam'

'Ben Vali Olacam'

Vali olmak istediğini her ortamda dile getiren ve hayallerini arkadaşlarına anlatan Başbakanlık TOKİ İlkokulu 2. sınıf öğrencisi 8 yaşındaki Enes Mert Gede, öğretmeni Mehtap Özbey ile birlikte Vali Günay Özdemir'i makamında ziyaret etti.

'Ben Vali Olacam'

Vali olmak istediğini her ortamda dile getiren ve hayallerini arkadaşlarına anlatan Başbakanlık TOKİ İlkokulu 2. sınıf öğrencisi 8 yaşındaki Enes Mert Gede, öğretmeni Mehtap Özbey ile birlikte Vali Günay Özdemir’i makamında ziyaret etti.

“Vali kimdir, ne iş yapar, makamı ve koltuğu nasıldır, ili nasıl yönetir, nelere dikkat eder?” gibi soruları kendine sürekli soran ve bunları öğretmenleri ve arkadaşlarıyla sık sık paylaşan Enes Mert Gede sonunda hayallerine ulaştı. Minik Enes, öğretmeniyle birlikte Vali Günay Özdemir’i makamında ziyaret ederek merakını giderdi. Vali Günay Özdemir, karşılayıp, tokalaşarak, sarılıp öptüğü Mert’e makamını gösterdi ve koltuğun önünde hatıra fotoğrafı çektirdi. Enes Mert Gede’ye birer adet de Nasrettin Hoca’dan, Ömer Seyfettin’den, Dede Korkut’tan kitap armağan etti.

Öğretmen Mehtap Özbey, “Enes çok başarılı sosyal yönü gelişmiş harika bir öğrenci. Hep vali olmak istediğini söylüyordu bana. Normalde çocuklar kendilerini bildikten sonra hep meslek değiştirirler ama bu vali olmak istiyor. İnanın bu fikrini değiştirmeyecek. Vali bey nasıl biri nasıl bir yerde oturuyor onları çok merak ediyordu.” diye konuştu.

Enes Mert Gede ziyaretinde Vali Günay Özdemir’e kafasına takılan sorular sordu. Soruların ardından ziyaret tamamlandı.

İşte Vali Özdemir ile Enes Mert Gede arasında geçen diyalog ve Enes’in soruları:

Vali: Hoş geldin nasılsın?

Enes: İyiyim. Başbakanlık TOKİ 2/C öğrencisiyim.

Vali: Dersler nasıl?

Enes: İyi.

Vali: Sen kitap okumayı seviyor musun?

Enes: Evet seviyorum.

Vali: O zaman ben sana Nasrettin Hoca’dan, Ömer Seyfettin’den, Dede Korkut’tan kitaplar versem okur musun?

Enes: Olur, okurum. Buraya Valiyi görmek için geldim ve gördüm.

Vali: Vali mi olacaksın? Cumhurbaşkanı mı olacaksın?

Enes: Hayır ben Vali olacağım.

Vali: Ben de olacağına inanıyorum. Çok iyi de valilik yapacak.

Enes: Vali ili nasıl yönetir?

Vali: Tebrik ediyorum seni başarılar diliyorum.

Enes: Küçükken vali olmak istiyor muydunuz?

Vali: Ben küçükken vali olmak aklımda yoktu. Ama daha sonra kaymakam olmak geldi aklıma. Önce kaymakam oldum daha sonra vali oldum, nasip oldu.

Enes: Vali olmak için hangi okullara gittiniz?

Vali: Ankara Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesini bitirdim.

Enes: Vali olmak nasıl bir duygu?

Vali: Vali olmak zor bir şey sanki. Çünkü bir ilin bütün sorumluluğunu üzeriniz de hissediyorsunuz. Yani çocuklar soğukta üşüyorsa, okulunda bir ihtiyacı varsa ve ya o problemi çözemediysen onlarla ilgili büyük bir sorumluluk hissediyorsunuz. Kendinizi de suçlu hissediyorsunuz bazen.

Enes: Vali olmak zor mu?

Vali: Evet zor. görev yapmak dediğim gibi hele ki Kars’ın şartlarında biraz daha Kars’ın zorlukları var.

Enes: il yönetimin de ekip çalışması mı yapıyorsunuz?

Vali: Yönetimde elbette bütün müdürlerimiz ile halkımız ile çalışma yapıyoruz. Çünkü ekip çalışması olmasa tek başımıza bir şey yapamayız. Aslında bütün başarı ekibin başarısıdır.

Enes: İl için nasıl kararlar alıyorsunuz?

Vali: İlimize faydalı olacağını düşündüğümüz kararları öncelikle bütün kurumlarımızın, vatandaşlarımızın, sivil toplum örgütlerimizin istekleri, beklentileri doğrultusunda, ihtiyaçlar doğrultusun da ona göre karar alıyoruz.

Enes: Teşekkür ederim.

Vali: Ben teşekkür ederim, seninle tanıştığıma çok memnun oldum. kha

Önceki ve Sonraki Haberler