Benliahmet Köyü His Göletine Kavuştu!

Benliahmet Köyü His Göletine Kavuştu!

Kars İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Erdinç Dolu yapımı tamamlanan Selim Benliahmet köyüne ait olan DAP destekli Hayvan İçme Suyu Göletini (HİS) yerinde görerek incelemeler yaptı.

Genel Sekreter Erdinç Dolu’nun gölet incelemeleri sırasında Kars AK Parti İl Başkanı Adem Çalkın, Selim İlçesi Encümen üyeleri ve Su Kanal Müdürü Bülent Ebri, Jeoloji Müh. Ensar Yılmaz da eşlik etti.
 
Teknik personellerden gölet hakkında bilgiler alan Genel Sekreter Erdinç Dolu; gölet havzasını inceleyerek şunları ifade etti:

“İl Özel İdaremizce bu yıl ihalesi yapılan DAP destekli olarak yapılan ve Selim ilçemize bağlı Benliahmet köyü hayvan içme suyu gölet inşaatı 2016 yılı iş sezonu içerisinde yapımı tamamlandı. Benliahmet Hayvan İçme Suyu Göleti zonlu toprak dolgu ve kil çekirdekli göletlerimizdendir. Bu göletimizin brüt depolama hacmi 38.790 metreküp, aktif depolama hacmi ise 31.430 metre küptür. HİS göletinin havzası tamamıyla yağmur ve kar ve sularından beslenerek dolumu sağlanacak. Gölet coğrafi konumuna göre kaynak sulardan da istifade edebilecek. Göletin hemen alt tarafında yapılan sıvat sayesinde hayvanların su içmeleri sağlanmış olacak. Sıvatın hemen üst tarafındaki vanalar sayesinde su tasarrufu sağlanarak, boşa akan su israfının da önüne geçilmiş olacak."

benliahmet-koyu-his-goletine-kavustu!-(1).jpgbenliahmet-koyu-his-goletine-kavustu!-(2).jpgbenliahmet-koyu-his-goletine-kavustu!-(3).jpgbenliahmet-koyu-his-goletine-kavustu!-(4).jpgbenliahmet-koyu-his-goletine-kavustu!-(5).jpgbenliahmet-koyu-his-goletine-kavustu!-(6).jpgbenliahmet-koyu-his-goletine-kavustu!-(7).jpgbenliahmet-koyu-his-goletine-kavustu!-(8).jpg

Önceki ve Sonraki Haberler