Berat Kandili’nde camiler doldu taştı

Berat Kandili’nde camiler doldu taştı

Ramazan ayının müjdecisi olan Berat Kandili nedeniyle camilere yoğun ilgi oldu. Camileri dolduran müslümanlar ellerini semaya açıp dua etti.

Berat Kandili’nde camiler doldu taştı

Ramazan ayının müjdecisi olan Berat Kandili nedeniyle camilere yoğun ilgi oldu. Camileri dolduran müslümanlar ellerini semaya açıp dua etti.

Ramazan ayının müjdecisi olan Berat Kandili nedeniyle camilere yoğun ilgi oldu. Camileri dolduran müslümanlar ellerini semaya açıp dua etti. Camiler hınca hınç doldu.

MALATYA'DA BERAAT KANDİLİ

Malatya’da Berat Kandili’nde camiler doldu taştı.

Ramazan ayının müjdecisi olan Berat Kandili nedeniyle camilere yoğun ilgi olunca vatandaşlar ibadetlerini cami bahçelerinde yerine getirdiler. Camileri dolduran vatandaşlar, namız kılıp, dua edip, vaaz ve ilahi dinledi.

Malatya Müftülüğü’nce Berat Kandili nedeniyle çeşitli programlar gerçekleştirilirken, Yeni Camii’de İl Müftü Yardımcısı Mustafa Kılınç vaaz verdi. Kılınç, Müslümanların zaman israfına dikkat etmesi ve televizyon başlarında dizi seyrederek zamanlarını boşa geçirmemesi gerektiğini söyleyerek, “Para zamanla kazanılır ama zaman parayla kazanılmaz. Zaman geçti mi gider artık. Bütün servetini versen geçen zamanı geri getiremezsin. Bu yüzden zaman paradan daha kıymetli. Rabbim bu ömrü bize emanet olarak vermiştir. Bu sağlığı, bu sıhhati emanet olarak vermiştir. Kendimiz için istediğimizi, başkaları için de isteyelim. İnsanlığın huzuru için çalışalım. Bize numune olarak gönderilen peygamberimizin projesi insanlığı kurtarmaktır. En acı anlarında bile kendisine onca işkenceyi reva görenlere bile dua ediyor” dedi.

DUALAR ARŞA ÇIKTI

İslam aleminde önemli gün ve geceler arasında yer alan Berat Kandili Düzce’de çeşitli etkinliklerle huşu içinde idrak edildi.

5 kıymetli geceden biri olan Berat Kandili nedeniyle Düzce’de camiler vatandaşlarla dolup taştı. Kalabalık nedeniyle vatandaşlar namazlarını cami bahçesinde kıldılar. Kandil nedeniyle hayırseverler tarafından camiye gelenlere çeşitli ikramlarda bulunuldu.

DİYANET İŞLERİ BAŞKANI PROF. DR. GÖRMEZ, ADANA’DA BERAAT KANDİLİ PROGRAMINA KATILDI

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Berat Kandili’nin insana kazandırdığı vasıfların Teberra, Tevella, bağışlayıcılık ve özgürlük olduğunu belirterek, “Ancak İslam dünyasına baktığımızda Müslümanların bundan ne kadar uzak kaldığını görüyoruz; Teberra’yı kaybettik, Tevella’yı kaybettik. Müslümanların birbirine karşı ne kadar şefkatsiz, acımasız hale geldiğine hepimiz şahit oluyoruz” dedi.

Berat Kandili sebebiyle Adana Sabancı Merkez Camii’nde Kur’an-ı Kerim ve mevlit programı düzenlendi. Programda konuşan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Beraat Gecesi’ni ve müminlere kazandırması gereken erdemleri anlattı. Kandillerin insanlara özellikle arınmak ve erdemli olmak noktasında önemli fırsatlar sunduğunu belirten Görmez, bunları Teberra, Tevella, bağışlayıcılık ve özgürlük başlıkları altında topladı. İnsanları arzularından ve tutkularından arınmaya davet eden Görmez, kandillerin insanlara her türlü kötülüklerden, şerden, zulüm ve haksızlıklardan uzak durmayı öğrettiğini belirtti. Teberra’nın manasının Allah’tan uzaklaştıracak her şeyden uzak durmak olduğunu vurgulayan Görmez, Tevella’nın ise Allah’a dost olmaktan uzaklaştıracak her şey olduğunu söyledi. Allah’ın kandillerde bağışlanma ve arınma beklediğini anımsatan Prof. Dr. Görmez, af dileyen insanın affedici, bağışlanma isteyen insanın da bağışlayıcı olması gerektiğinin altını çizdi.

“Mümin, karıncayı bile incitmez” ifadesini kullanan Görmez, şöyle devam etti:

“Ama etrafımıza baktığımızda, İslam dünyasına baktığımızda Müslümanlar’ın bundan ne kadar uzak kaldığını görüyoruz. Müslümanların birbirine karşı ne kadar şefkatsiz, acımasız hale geldiğine hepimiz şahit oluyoruz. Suriye’de, Irak’ta Müslümanlar birbirini katlediyor, neden? Çünkü Teberra’yı kaybettik, çünkü Tevella’yı kaybettik. Çünkü Allah’a dost olmaktan uzaklaştık. Bu vesileyle Berat Gecesi’nde milletçe dua edeceğiz. Musul’da beraatini bekleyen kardeşlerimize Beraat Gecesi’nde Yüce Rabbimiz, sıhhat, afiyet içerisinde çocuklarına dönmeyi nasip etsin inşallah. Dualarımız onlarla. Yeryüzünün neresinde olursa olsun zorda ve darda olan gözü yaşlı bir kardeşimiz varsa duamız onunla birlikte olacak.”

Konuşmanın ardından Beraat Hutbesi, Kur'an-ı Kerim tilaveti, ilahi ziyafeti ve salavatlarla programa devam edildi. Programa yüzlerce kişi katıldı. iha

Önceki ve Sonraki Haberler