Besi Sanayi Bölgesi Kars’a ne getirecek?

Besi Sanayi Bölgesi Kars’a ne getirecek?

AK Parti Kars Milletvekilleri Prof. Dr. Yunus Kılıç ve Ahmet Arslan, Kars'ta Tarıma Dayalı İhtisas (Besi) Organize Sanayi Bölgesi Proje 'sinin Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından 2014 yatırım programına alındı.

Besi Sanayi Bölgesi Kars’a ne getirecek?

27 Haziran 2014 tarihinde AK Parti Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan ve Prof. Dr. Yunus Kılıç’ın girişimleriyle hayata geçirilecek olan Besi Sanayi Bölgesiyle ilgili “AK Parti Kars Milletvekillerinden müjde!” başlığıyla haberler yayınlanmıştı ve “Kars Tarıma Dayalı İhtisas (Besi) Organize Sanayi Bölgesi kuruluyor.” Spotuyla kamuoyu bilgilendirilmişti.

AK Parti Kars Milletvekilleri Prof. Dr. Yunus Kılıç ve Ahmet Arslan, Kars’ta Tarıma Dayalı İhtisas (Besi) Organize Sanayi Bölgesi Proje ’sinin Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından 2014 yatırım programına alındığını ve 30 milyon TL olan proje maliyetinin yüzde 10 una tekabül eden 3 milyon TL Kars Tarıma Dayalı İhtisas (Besi) Organize Sanayi Bölgesi’ne (TDİOSB) tahsis edildiğini duyurmuşlardı.

Milletvekilleri, bunun 3 yıldır yürüttükleri mücadele sürecinin bir meyvesi olduğunu, hükümetimizin, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının ve Tarım Reformu Genel Müdürlüğünün önemli katkılarının sonucu olduğunu, Türkiye’de 3 yıl içinde ödeneği çıkan ilk proje olduğunu ve toplam yatırım değerinin 30 milyon TL olduğunun altını çizmişlerdi. Ayrıca bu projenin kapasitesinin 7 bin büyükbaş hayvan olduğunu, bu olanak ile Kars merkezde ciddi sıkıntılara neden olan hayvancılığın daha medeni, modern alanlara yetiştiriciye ciddi bir külfet getirmeden yapılabilmesine olanak sağlayacağını ifade etmişlerdi. Yani şehir merkezi hayvandan kurtulurken üretici mağdur edilmeyecek. Daha teknik ve rasyonel hayvancılık yapılmasına, istihdam alanı oluşturulmasına ve Kars’ta ilk defa büyük ve kontrollü bir alanda Besicilik yapılmasına zemin hazırlanmış olacak.

SULU TARIM İLE BU PROJE DAHA DA ANLAM KAZANACAK

Milletvekilleri Kılıç ve Arslan; Kars’ta Barajlar, arazi toplulaştırmaları ve sulu tarıma geçiş ile artacak olan yem bitkisi üretimi ile Karslının artık hayvancılığın sadece en zahmetli olan yetiştiriciliğini değil en karlı kısmı olan besiciliği de kendi ilinde yaparak, yaşam kalitesi ve üretici gelirini arttırarak şehrin ekonomisine önemli katkılar sağlayacağını düşündüklerini aktarmışlardı.

Geçtiğimiz günlerde de Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’in Kars’a gelmesiyle Kars Tarıma Dayalı Besi Organize Sanayi Bölgesi’yle ilgili Valilik2’e toplantı yapmış detaylarını aktarmıştı. AK Parti Kars Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç da Bakan Eker’e eşlik ederek bu müjdeli haberin kamuoyuyla paylaşılması noktasındaki sevinç ve gururunu paylaşmıştı.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler