'Beslenme Dostu Okullar'

'Beslenme Dostu Okullar'

Kars Sultan Alparslan Koleji, “Beslenme Dostu Okullar” Projesini Kararlılıkla Yürütüyor

Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliği ile öğrencilere dengeli beslenme alışkanlığını kazandırmak için yürütülen “Beslenme Dostu Okullar” Projesi kapsamında Sultan Alparslan Koleji’nde kahvaltı düzenlendi.

Okul müdürü Fatih Akaslan, dengeli beslenmenin insan vücudu için çok önemli olduğunu söyledi. Akaslan; “Proje kapsamında yapılan çalışmaları şöyle sıraladı. Öğrencilerimizden düzenli olarak kahvaltı yapmalarını istiyoruz ve bunu ailelere tavsiye ediyoruz. Bilgilendirme amaçlı seminerler düzenliyoruz. Yine okul ve sınıf içi panoları dengeli beslenme içerikli olarak hazırlıyoruz. Sebze ve meyvelerin faydaları konusunda poster ve broşürlerle öğrencilerimizi bilinçlendiriyoruz. Beden Eğitimi derslerine “Sağlık İçin Spor” sloganıyla başlıyoruz. Yemek menülerini, bir diyetisyene onaylatarak hazırlıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Akaslan; “Dengeli beslenmenin, sağlıklı yaşamın ve mutlu bir günün başlangıcı sağlam kahvaltı ile mümkündür. Bunun için güne dengeli beslenerek başlamamız gerekmektedir. Bizler de bu anlamda Sultan Alparslan Koleji’nde düzenlenen kahvaltı etkinliğinde öğrencilerimizle buluşup, kahvaltımızı onlarla birlikte yaptık. Sağlık ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen bu faydalı projeyi okulumuzda da uygulayarak, öğrencilere dengeli beslenmenin önemini anlattık.” dedi.

Okul Aile Birliği üyesi Dr. Yunus Yılmaz: “Kahvaltı kültürünü öğrencilerimize aşılamak ve onlara sabah evden çıkmadan kahvaltılarını yaptırarak okullara göndermenizi istiyorum. Öğrencilerimize bu proje kapsamında kahvaltı bilincini aşılamak gerekiyor.” diye konuştu.

Etkinliğe, öğrenci velileri ve Okul-Aile Birliği üyeleri de katıldı.

 

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler