BES'ten açıklama!

BES'ten açıklama!

Kars'ın Arpaçay İlçesi'nde iş kazasında hayatını kaybeden İlker İli ile ilgili Büro Emekçileri Sendikası (BES)'ten açıklama yapıldı.

BES'ten açıklama!

Kars’ın Arpaçay İlçesi’nde iş kazasında hayatını kaybeden İlker İli ile ilgili Büro Emekçileri Sendikası (BES)’ten açıklama yapıldı. 

Kars BES İl Temsilcisi Hayati Mehmetoğlu, imzalı açıklamada, “İlker İli adlı hemşehrimiz Kars’ın Arpaçay ilçesi Koçköyü yaylasında yol yapım çalışması yaparken kullanmış olduğu greyderin altında kalmış ve feci şekilde hayatını kaybetmiştir. Merhuma Allahtan rahmet, ailesine sabırlar diliyoruz” denildi.

BES Kars İl Temsilcisi Hayati Mehmetoğlu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Büro Emekçileri Sendikası olarak hem toplumsal farkındalık yaratmak, kamuoyu duyarlılığı oluşturmak ve hemde iş güvenliği ve sağlığı hususunda toplumun doğru bilgilendirilmesi için vicdani bir sorumluluğumuzun olduğunun farkındayız. Bu anlamda bu yaşanan ölüm olayı bir kader yada bir iş kazası olarak topluma lanse edilmemelidir. Bizim açımızdan bu düpedüz bir iş cinayetidir. Daha çok kısa bir zaman önce somada 301 işçi emekçi kardeşimiz bir iş cinayetine kurban gitti. Anlaşılan odur ki; Kars İl Özel İdaresi bu iş cinayetinden gereken dersi çıkarmamıştır. Biz Büro Emekçileri Sendikası olarak taşeronlaşmaya başından beri karşı çıkıyor, ve taşeronlaşmanın köleleştirme olduğunu buradan bi kez daha haykırıyoruz. Ne kadar çok taşeronlaşma o kadar çok sömürü ve o kadar çok ölüm olduğunu bilmeliyiz. Buradan hükümete sesleniyoruz, en kısa sürede kamuda firma yada müteahhit adına çalışan işçi varsa bunların hepsinin kadrolu olarak istihdam edilmesi gerekmektedir. Taşeronlaşma kaldırılmadıkça İlker İLİ’nin ölümü ne ilk nede son olacaktır. Hayatını kaybeden İlker İli’nin ölümüne neden olan sorunlar nedir bir bir açık ve şeffaf bir şekilde ortaya çıkmalı ve sorumluları hakkında yasal işlemler başlatılmalıdır.”  Sümeyya Altıntaş / karsmanset.com

Önceki ve Sonraki Haberler