BESYO’nun özel yetenek sınavı başlıyor

BESYO’nun özel yetenek sınavı başlıyor

Kars Üniversitesi Sarıkamış Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulunu tercih etmek isteyen öğrenciler için Özel Yetenek Sınavı 07 Eylül 2019 tarihinde başlayacak.

Volkan KARABAĞ / KARS MANŞET

2019-2020 eğitim ve öğretim döneminde; Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokuluna özel yetenek sınavı ile öğrenci alacak.

Sarıkamış Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Doç. Dr. Oktay Kaya adaylara yönelik bir açıklama yaparak, “Kafkas Üniversitesi Sarıkamış Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulunun 2019-2020 eğitim-öğretim yılı Özel Yetenek Sınavı belirtilen tarihlerde Sarıkamış Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu spor tesisleri kullanılarak yapılacaktır. Yüksekokulumuz Öğretmenlik bölümü, Antrenörlük bölümü, Spor yöneticiliği bölümü gündüz ve gece bölümleri ile Beden eğitimi ve spor alanındaki beklentilere cevap verebilmektedir. Öğretim elemanlarımızın tecrübeleri ile güncellenen sınav programımız her yıl yaptığımız rutin toplantılarla değerlendirilmektedir. Her aday öğrencimiz için planlanan objektif kriterler; yapılacak özel yetenek sınavımızın genel-geçer kabulüne katkı sağlamaktadır. Bu vesile ile siz adaylarımızın da belirlenen kurallara, görevli öğretim elemanları ve personele kulak verip dikkat ederek; yapılan duyuruları, anonsları, sınav kılavuzumuzu takip etmeniz gerekmektedir. Göstereceğiniz anlayış ve hassasiyetleriniz için teşekkür eder, başarılarınızı dilerim.” dedi.

Sarıkamış Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulunda 201-2020 eğitim ve öğretim dönemi için yrılan kontenjanda Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliğine 20 erkek, 10 kadın ve 5 erkek milli sporcu, 5 kadın milli sporcu olmak üzere toplam 25 erkek, 15 kadın, Antrenörlük Eğitimine 17 erkek, 10 kadın, 8 erkek milli sporcu, 5 kadın milli sporcu olmak üzere toplam 25 erkek, 15 kadın, Spor Yöneticiliği 1. Öğretime 30 erkek, 20 kadın, 5 erkek milli sporcu, 5 kadın milli sporcu olmak üzere toplam 35 erkek, 25 kadın ve Spor Yöneticiliği 2. Öğretime 30 erkek, 20 kadın, 5 erkek milli sporcu, 5 kadın milli sporcu olmak üzere toplam 35 erkek, 25 kadın alınacak.

Başvuru İşlemleri

Ön Kayıtlar adayın kendisi tarafından 19 – 23 Ağustos 2019 tarihleri arasında Kafkas Üniversitesi Web sayfası www.kafkas.edu.tr. Üzerinden on-line yapılacak. Web üzerinden başvurusunu tamamlayan adaylar kayıt sonunda verilen, kendilerine ait imzalı başvuru formunu ve ekinde istenen tüm belgeleri 28 Ağustos 2019 Çarşamba günü mesai bitimine kadar Sarıkamış Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürlüğü Sarıkamış/KARS adresine elden, ulaştırmak zorundadır. Bu tarihten sonra ulaştırılan belgeler ve yaşanacak gecikmeler dikkate alınmayacak.

Başvuru Belgesinin Teslimi

Web sayfası üzerinden 19 – 23 Ağustos 2019 tarihleri arasında alınan ön kayıt başvuru formunun ilgili yeri aday tarafından imzalandıktan sonra ve ekinde istenen tüm belgeleri 28 Ağustos 2019 Çarşamba günü mesai bitimine kadar Sarıkamış Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürlüğü Sarıkamış/KARS adresine elden, ulaştırmak zorundadır. Bu tarihten sonra ulaştırılan belgeler ve yaşanacak gecikmeler dikkate alınmayacak.

Özel Yetenek Sınavının Başlama Tarihi ve Yeri

Özel Yetenek Sınavı 07 Eylül 2019 tarihinde başlayacaktır.

Özel Yetenek Sınavı Kafkas Üniversitesi Sarıkamış Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulunun Kapalı Spor Salonunda sınav süresince hafta sonları da dahil olmak üzere 08.00 – 17.00 saatleri arasında yapılacaktır.

Adayların 07 Eylül 2019 tarihinde saat: 07.00‟de spor malzemeleri, sınav giriş ve özel kimlik belgeleri ile birlikte kapalı spor salonunda hazır bulunmaları gerekmektedir.

Adaylar alfabetik isim sırasına göre sınava alınacaklardır.

Sınavdaki isim sırası bilgisayara yüklenip sınavdan önce ilan edileceğinden, sırası geçen adaya geri dönmek mümkün olamayacaktır.

Bir adayın yerine başkasının sınava girmesini önlemek için kimlik kontrollerine önem verilecektir.

Özel Yetenek Sınavının Uygulanması

Sarıkamış Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulunun Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği, Antrenörlük Eğitimi, Spor Yöneticiliği I ve II. Öğretim programlarının Özel yetenek sınavı beceri koordinasyon parkuru şeklinde olup, tek aşamalı olarak yapılacak.

Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği, Antrenörlük Eğitimi, Spor Yöneticiliği I ve II. Öğretim programlarına aynı beceri koordinasyon parkuru uygulanacak.

Özel yetenek sınavında adaylara parkuru bir defa koşma hakkı tanınacak, ikinci bir hak verilmeyecek.

Kars Kafkas Üniversitesi Sarıkamış Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulunu Özel Yetenek Sınav Kılavuzu için tıklayınız…

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler