Beyribey Ateş Püskürdü: Günay Özdemir Özür Dilemeli

Beyribey Ateş Püskürdü: Günay Özdemir Özür Dilemeli

AK Parti Kars Milletvekili Dr. Yusuf Selahattin Beyribey, Kars Eski Valisi Günay Özdemir'in Türk Halkından, Kars Halkından ve Sarıkamış Halkından yaptığı konuşmadan dolayı özür dilemesi gerektiğini söyledi.

Kars eski Valisi Edirne Valisi Günay Özdemir'in Edirne'nin kurtuluş yıl dönümü nedeniyle verilen resepsiyonda kullandığı "Sarıkamış'ta da SOLO TÜRK ile beraberdik. Ama bu kadar duygusal değildi. Çünkü Edirne Halkı vatanını seven, bayrağına sahip çıkan, Atatürk'ün kurduğu cumhuriyete sahip çıkan halktır" ifadesine AK Parti Kars Milletvekili Dr. Yusuf Selahattin Beyribey tepki gösterdi.

Günay Özdemir'in Kars Halkından ve Sarıkamış Halkından yaptığı konuşmadan dolayı özür dilemesi gerektiğini söyleyen Beyribey'in yaptığı açıklama şöyle: "Türkiye Üniter bir Devlettir. Türkiye’nin her İli, İlçesi, Beldesi ve Köyü birbirinden değerlidir ve kıymetidir. Dünden bu güne her İlin kendisi ile ilgili kahramanlıkları mevcuttur. Serhat İli Karsımız üzerinde bir buçuk milyona yakın vatandaşlarımızın şehit kanlarıyla yurt edinilmiş, Kahramanlığı ile Gazi Kars ünvanı almış bir ilimizdir. Kazım Karabekir Paşanın Kars Erzurum bel kemiğimiz, boğazlar boğazımız dediği Kars nice kahramanlıklarla tarihe iz bırakmıştır. Balkanlar ve Çanakkale’den sonra en çok şehit verdiğimiz yerlerden biri olan Kars ve Sarıkamış 40 yıllık esaret döneminde bile bağımsızlık için cenubi garbi Kars Cumhuriyetini kurmuş bir ilimizdir.

Her yıl onbinlerce insanın katılımıyla Allahuekber dağlarında 90 bin şehidimizi rahmetle anmak için bir araya geldiğimiz etkinlikler ile ilgili değerlendirme yapan Kars Eski Valisi Sayın Günay Özdemir’in bir ilimizin kurtuluş yıldönüm etkinliklerinde yapmış olduğu konuşma şahsımı ve Kars halkını hayal kırıklığına uğratmıştır. Kadir şinas Kars halkı tarih boyunca üzerine düşen görevleri her zaman eksiksiz olarak yerine getirmiştir. Yakın tarihten yaşadığımız 15 Temmuz hain Fetö kalkışmasında Kars halkı tek yürek olarak bayrağına, vatanına ve Devlerine sahip çıkmıştır. Kars halkı ve Sarıkamış Halkı İle ilgili değerlendirmeleri yersizdir ve bu konuşmalarını esefle karşılıyorum. Sayın Günay ÖZDEMİR’in ‘’tamamen halisane duygularla yaptığım konuşmaydı’’ diyerek halisane olarak Kars ve Sarıkamış halkını bir kez daha aşağılamıştır. Kars Eski Valisi Sayın Günay Özdemir Türk Halkından, Kars Halkından ve Sarıkamış Halkından yaptığı konuşmadan dolayı özür dilemelidir."

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler