Beyribey’den HDP’ye Cevap!

Beyribey’den HDP’ye Cevap!

AK Parti Kars Milletvekili Dr. Yusuf Selahattin Beyribey, HDP grubu tarafından yapılan öneriye karşılık bir konuşma yaptı.

Beyribey’in HDP grubu önerisi hakkında yapmış olduğu Genel kurul konuşması şöyle:

“Sayın Başkan, değerli milletvekilleri; sözlerime başlamadan önce, saatler önce Cizre'de şehit olan iki kardeşimiz ve yaralı olan iki kardeşimiz için; şehitlere rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Ayrıca bu vatan için canlarını feda eden şehitlerimize rahmet diliyor, gazilerimize de minnet ve şükranlarımı arz ediyorum.

HDP Grup Başkan Vekilinin vermiş olduğu Meclis araştırması önergesi üzerinde aleyhte söz almış bulunmaktayım. Aleyhte olmamın sebebi, HDP, Meclisi çalıştırmama üzerine, hayalî araştırma önergeleriyle açıldığı günden bugüne kadar her gün oyalayarak devam ediyor.

 AK Parti’nin yapmış olduğu hizmetleri gölgelemek istiyor; ayrıca, Türkiye Büyük Millet Meclisinin televizyondan gösterdiği süreç içerisinde, özellikle ajitasyonlarla, algı operasyonlarıyla toplumda bilgi kirliliğine sebebiyet veriyor.

Maalesef üzülerek söylüyorum, HDP yandaşları kendileri çalıp kendileri oynamak istiyorlar, algı operasyonlarıyla da halkın birlik ve beraberliğini bozmak istiyorlar; vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğüyle ilgili yandaşlık etmek istiyorlar gibi algılıyorum. Bu konuların bu kadar ön plana çıkmasının altında da, özellikle Cizre'deki hadisenin ön plana çıkmasının altında da yine bir algı operasyonu var.

Kendileri de anlattılar sayın vekilin, 30 Ocak günü HDP milletvekilleri, devletin kaymakamı, görevliler hep beraber orada tam sekiz saatlik bir mesai harcadılar. Bu sekiz saatlik mesainin içerisinde görüşmeler oldu. Buraya 10 tane ambulans, helikopter uçak ve ambulans uçak, ayrıca Cizre'den ve Şırnak'tan 2 tane hasta taşıma aracı gitti, ayrıca SES Sendikasından gönüllü vatandaşlar gitti. Görüşmeler oldu; görüşmeler de başından sonuna kadar kayıtlı zaten, tarihte bir gün bunları göreceğiz. Bu görüşmelerin hepsinde başlangıçta çıkmak istenmedi. Daha sonra dediler ki: "O zaman yaralılar çıksın." Ta 150-200 metreye kadar yanaşıldı, yine çıkılmadı, en sonunda orada bir senaryoyla bombalar patladı dendi. Ben senaryo olduğu, algı operasyonu olduğu için söylüyorum. Bombalar patladı, şunlar, bunlar... Oysaki o sırada insansız hava aracıyla ve her türlü kayıt cihazlarıyla arama çalışmaları ortadadır. Efendim, tabii ki çatışmalar sırasında biraz evvel söylediğim gibi canlarımız şehit oldu, tabii ki de çatışmalar da ölenler oluyor ne yazık ki. Ben ülkemi evim gibi görüyorum.

Onun için evimize sahip çıkmak durumundayız. Onun için evimize iyi bakmak durumundayız, birilerine çanak tutmamak da durumundayız.

Sayın vekil sözlerine şöyle devam etti.

Ben soruyorum birilerine, önerge veren sevgili arkadaşımıza soruyorum: Çukurların o ilçelerde ne işi var? Sur ‘da ne işi var, Cizre'de ne işi var, Silopi'de ne işi var?

Barikatların ne işi var? Bunları ben mi yaptım, Hükûmet mi yaptı, AK PARTİ Hükûmeti mi yaptı, devlet mi yaptı Yani, bunları konuşurken, burada konuşurken kolay; bunları kimlerin yaptığını da bilmek, burada söylemek zorundayız.

Daha sonra 2 tane gönüllü SES Sendikasından, 2 tane de belediyeden şahıs gönüllü olarak gitmek isterler. Bir saat konuşulur, bir saat sonra "Can güvenliğimiz yok." diye gitmekten vazgeçtiler ve tam sekiz saat, saat yedi buçuktan saat 15.30'a kadar orada kalırlar ve bir türlü çözülemez.

Bu benim kanaatimdir, grubumun da değil, benim kanaatimdir; ben şöyle düşünüyorum: Birileri senaryo yazıyorlar. Orada birilerini susuzluktan öldürüyorlar, açlıktan öldürüyorlar veya birilerini bilerek öldürüyorlar. Onların suçunu Türkiye Cumhuriyeti'nin güvenlik güçlerinin üzerine yüklemektir.

Onun için, burada, ben Özellikle Hükûmetin bu olayla ilgili elinden geleni yaptığını görüyoruz. Özellikle, Hükûmet, oradan çıkan insanlarımızın evlere yerleştirilmesi, her türlü yardım, ev kirası verilmesi, gıda yardımı yaptığını. Her türlü yatırımı yapıyor, yardım ediyor, yetmedi, bunlarla ilgili taahhüdümüz var, yarın masraflarıyla, zararlarıyla da mutlaka ve mutlaka her türlü Hükûmetimiz destek verecektir.

Bu vatan bizim vatanımız, bu topraklar bizim topraklarımız, hepimizin. Ayrı gayrımız yok. Ben dedim ya, ben burayı ailem olarak görüyorum herkesi kardeşim olarak görüyorum ve onun için de bu konuda ülkeyi bölmek, parçalamak isteyenlerle ilgili her ülkenin refleksleri vardır. Fransa'da hadiseler oldu, refleksi yok muydu? Bütün askerî birliklerini meydanlara döktüler, yetmedi. Her gün televizyonlarda görüyoruz; Amerika'sında, Almanya'sında sorgulama bile yok. Ben böyle bir şey olsun istemiyorum, onu da peşin söyleyeyim Bundan yana değilim. Neticede şu noktaya gelmek istiyorum değerli arkadaşlar: Tabii ki buradaki arkadaşlarımız bunlarla mesajlar vermek isteyecekler, Türkiye'de bilgi kirliliğiyle, müfteri laflarla insanları yönlendirmeye çalışacaklar ama ben herkese diyorum, bu ülkenin birliğe, beraberliğe ihtiyacı var. Biz AK Parti olarak ülkemizin birliği ve beraberliği, vatandaşlarımızın sağlığı, güvenliği için, normal vatandaşların sağlığı ve güvenliği için elimizden geleni yapacağız.

Biz, birilerinin insanları dağlara götürüp çadırlarda sabahlara kadar işkence çektirdiklerini biliyoruz; biz, birilerinin para topladığını biliyoruz; biz, birilerinin, sanki devlet, güvenlik güçleri yok gibi kontrollere kalkıştıklarını görüyoruz. Hiçbir rejim bunları kabul etmez değerli arkadaşlar, hiç kimse kabul etmez!

Onun için, ben sözlerimi de fazla uzatmadan, bu önergenin aleyhinde olduğumu ifade ediyorum, yüce heyetinizi saygılarımla selamlıyorum.”

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler