Bilgen, Geçici İşçileri Sordu!

Bilgen, Geçici İşçileri Sordu!

HDP Kars Milletvekili Ayhan Bilgen, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu'nun cevaplaması istemiyle Şeker Fabrikası ve Diğer Geçici İşçiler ile ilgili soru önergesi sundu.

HDP Kars Milletvekili Ayhan Bilgen, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu tarafından Anayasanın 98’inci ve TBMM İçtüzüğünün 96’ncı ve 99’uncu maddeleri gereğince yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na (TBMM) soru önergesi sundu.

Uzun yıllardır taşeron ve geçici işçilerin kadroya geçme durumları ülkemiz için büyük bir sorun oluşturmaktadır. 7 Haziran ve 1 Kasım seçimleri öncesinde hükümetin çeşitli organlarından sorunun  çözülmesi yönünde sözler verilmesine rağmen halen sorun bütün yakıcılığıyla varlığını devam ettirmektedir.  Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı tarafından hükümetin kurulmasıyla birlikte sorunun çözümüne geçileceği belirtilmişti. Ancak en son gelen açıklamalarda ise konunun tartışılma sürecinin en az altı ay sonra başlayacağı belirtilmektedir. Haklı bir beklenti içine giren milyonlarca yurttaşımızın gözünü kulağını çevirdiği konuyla ilgili derhal bir çalışma gerçekleştirilmesi elzem durumdadır.

Bu bağlamda;

1- Seçim öncesinde tüm taşeron ve geçici işçi statüsünde çalışan emekçilerin kadroya alınacağı vaadinde bulunmuştunuz. Bu durumdaki emekçilerin durumuna ilişkin seçim sonrası hiçbir gelişme ya da açıklama olmamasının nedeni nedir? 

2- Bu sorunun çözümünde hükümetin kararlılığı sadece seçim yatırımı mıydı? Bugün halen konuyla ilgili seçim öncesi kararlılığının olmamasının nedeni nedir?

3- Kadroya alınma konusunda kapsam olarak belirlenmiş bir işçi statüsü bulunmakta mıdır?

4- Devlette sözleşmeli kapsamda çalışan işçilere de kadro verilmesi söz konusu mudur? Bu konuda çalışmalarınız varsa çalışmalarınız nelerdir?

5- Kadrolara alınma durumundan dolayı kayırma olabilmesi için mevcut taşeron ve geçici işçi statüsünde çalışan yurttaşların işten çıkarılıp yerlerine hükümete yakın isimlerin alındığı bilgisi doğru mudur? Bu bilgi doğru değilse bu durumun ortaya çıkmaması için aldığınız önlemler nelerdir?

6- Kars ilinde yer alan Kars Şeker Fabrikasında çalışan geçici işçiler de kadroya geçme yasasından yararlanabilecek midir?

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler