Bilgen'den Açıklama!

Bilgen'den Açıklama!

HDP Kars Milletvekili Ayhan Bilgen, “Son zamanlarda Kars İl Özel İdaresi genel sekreterliği ve ilçe özel idare müdürlükleri bünyesinde çalışan onlarca mühendis ve operatör gibi teknik Kadrolu personelin yerleri değiştirilmiştir." dedi.

HDP Kars Milletvekili Ayhan Bilgen, “Son zamanlarda Kars İl Özel İdaresi genel sekreterliği  ve ilçe özel idare müdürlükleri bünyesinde çalışan onlarca  mühendis ve operatör gibi teknik Kadrolu  personelin  yerleri değiştirilmiştir.  Bu yer değişikliklerinden dolayı köylere hizmet götürmesi gereken iş makineleri garajlarda çalışmaz halde durmaktadır.” dedi.

Bilgen açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi:

“Ekin ve biçin döneminin yani reçberliğin  en yoğun olduğu bu dönemde onca teknik personelin yerlerinin değiştirilmesi  çiftçi kardeşlerimizin işlerinin aksamasına neden olmaktadır. Yerleri değiştirilen bütün personelin isim listesi ve ünvanları elimizde mevcuttur. Ancak sadece bir  ilçemizi örnek vererek durumun vahametini siz değerli Kars halkının bilgisine sunmayı bir toplumsal görev olarak görüyoruz.  Sarıkamış ilçesinde , 3 greyder operatörü var iken,  2 operatörün  yerleri değiştirilmiştir.

Koskoca Sarıkamış ilçesinde bir greyder operatörünün olması köylere ne kadar hizmet gideceğinin de göstergesidir.  İş makineleri garajlarda yatıyorken  köylerin arazi yolları büyük ölçüde kapalıdır. Yine aynı ilçede bayramdan bu tarafa 1 dozer 1  paletli eder ve loder operatörü olmamasından dolayı yine aynı ilçenin garajında kontak vurulmadan yatar vaziyettedir. Ne yazıktır ki aynı ilçenin kalp hastası olan gece bekçisi de bu yer değişikliğinden nasibini almıştır. Diğer ilçelerimizin durumu da aynı Sarıkamış ilçesi gibidir. Tahıl ve ot biçim zamanı zamanı, çoğunluğunu mühendis ve teknik personelin oluşturduğu bu yer değişikliği ilçelerimiz ve köylerimiz de  hizmetlerinin aksamasına neden olmuştur.

Ayrıca 23 aralık 2014 tarihinden itibaren Kars il özel idaresi genel sekreterliğine, Kars vali yardımcısı Akif PEKTAŞ vekalet etmektedir. İl özel idaresi gibi 13 kurumdan sorumlu ve bütün köylerin  hizmetlerinin yerine getirilmesi ile mükellef olan,  böylesi faal  bir kurumun başına bir mühendisin yada teknik bir personelin getirilmesi zaruri iken, iş yükü oldukça fazla olan vali yardımcısının birde böyle bir kuruma vekalet etmesi hem vali yardımcısının kendi asli işlerini yerine  getirmekte zorlanacağı hem de il özel idaresi genel sekreterliği hizmetlerinin aksamasına neden olacağı kanaatindeyiz.

Yaptığımız araştırmada Iğdır ilinde köylerin kaplama asfalt oranı % 98 civarında iken Kars ilinde köylerin kaplama asfalt oranı % 10 un altındadır.  Var olan asfaltlama yollardaki kazıma işlerinden dolayı bu oran % 3-4 oranındadır. Iğdır ilinde neredeyse köy yollarının tamamı asfaltlanmışken karsta neden böyle bir hizmetin olmayışını Karslı hemşerilerimin takdirine sunuyorum.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler