Bilgen’den MHP’ye anlamlı uyarı: 'Vatan sevgisi sözle olmuyor, Kars’ı çöp ve yolsuzluk götürüyor'

Bilgen’den MHP’ye anlamlı uyarı: 'Vatan sevgisi sözle olmuyor, Kars’ı çöp ve yolsuzluk götürüyor'

HDP Kars Belediye Eşbaşkan Adayı Ayhan Bilgen, “Başka işlerle uğraşıp belediye bankamatik personeliyle yürütülen işler vatan sevgisinin değil, bayrak, vatan gibi sembollerle pisliğin örtülmesinin göstergesidir.” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kars İl Başkanlığı tarafından Belediye Meclisi üyeliği adayları tanıtım toplantısı yapıldı. 

HDP İl Binasında düzenlenen toplantıda bir konuşma yapan HDP Kars Belediye Eşbaşkan Adayı Şevin Alaca, “31 Mart yerel seçimleri yaklaşırken çeşitli ittifaklar kuruldu. Dün itibariyle de Kars yerelinde bu ittifaklar farklı bir boyut kazandı. Bu ittifakların tek sebebi partimizin önüne geçmek, başarısını engellemektir. Burada bize düşen her şeyi bir tarafa bırakıp çalışmak, çok çalışmak ve mutlaka başarmak olacaktır. Bu partinin her bir kadrosunda yer almak, her bir organında yer almak, görev almak bizler için onurdur. Bu bilinçle hareket etmekteyiz. Benim çok sevdiğim bir slogan var, ‘HDP umuttur ve umut dimdik ayakta’ ayakta olduğumuzu, güçlü olduğumuzu ve kazanacağımızı 31 Mart’ta herkese göstereceğiz.” dedi.

HDP Kars Belediye Eşbaşkan Adayı Ayhan Bilgen, açıklanan listede kimin önde kimin arkada olduğunun, kimin liste dışında kalıp kimin listeye girdiğinin hiçbir tartışma konusu olabilme ihtimalinin olmadığına değinerek, “Biz burada koltuk yarışı, koltuk sevdası, makam, para, pul, yakınlarımızı zengin etme derdiyle siyaset yapmıyorsak, savunduğumuz değerlere yakışan bir tarzda siyaset yapmayı, ona uygun davranmayı pratiğimizle ortaya koymamız lazım. Bu sözleri söylemek kolay, hepimiz kulağa hoş gelen çok güzel sözler, cümleler kurabiliriz ama bunu uygulamaya koymak gerçekten aynı zamanda kendi içimizdeki iktidarı yenmektir. Kendi nefsimizdeki egoyu yenmektir. Nefsimizi ayaklar altına alıp gerçekten inandığımız değerler için siyaset yapmanın gerektirdiği olgunluğu, erdemi sergilemektir. Bu anlamda bu süreç hepimiz için bir sınav olacak.” diye konuştu.

Bilgen Kars’ta seçim kampanyasına ilk başladıkları gün söylediği ‘Bu şehirde 2 parti yarışacak. Birisi biziz ama öbürü kim olacak ona kendileri karar verecek’ sözünü anımsatarak, “Rakibimizin kim olacağına onlar karar verecek ama bu şehri kimin yöneteceğine bu şehirde yaşayan herkes karar verecek, hep birlikte bütün halk karar verecek. Dün ilk yapılan açıklamalara baktığınızda şunu çok net bir biçimde görüyorsunuz; hala eski alışkanlıklarıyla, hala babadan, atadan görme siyaset yöntemleriyle bu şehri kandıracağını sananlar var. Yapılan açıklama neymiş; ‘Şehri vatan hainlerine, bölücülere bırakmayacaklarmış’ meşhur sözdür ‘Vatanını en çok seven işini en iyi yapandır’ başka işlerle uğraşıp belediye bankamatik personeliyle yürütülen işler vatan sevgisinin değil, bayrak, vatan gibi sembollerle pisliğin örtülmesinin göstergesidir. Ortalığı çöp götürüyor, her yer çukura dönmüş ama arkadaşlar vatanseverliği de hiç kimseye bırakmıyorlar. O kadar çok seviyorsanız, diyoruz ki bu vatan sevgisini şimdiye kadar belediyede olan biteni halka açık birlikte oturalım, konuşalım, araştıralım, görelim bakalım bu vatanın kaç parçasını ne kadar sevmişsiniz, sevip ne yapmışsınız, sevip soyanlar, sevip soyana çevirenler bir kez daha bu seçimde de aynı nakaratlarla, aynı hamasetle, aynı nutukla toplumu gererek, kamplaştırarak bu rezaleti örteceklerini sanıyorlar. Köprünün altından çok sular geçti. Bu şehirde dolaştığımız esnaf, kapısını çaldığımız insanlar artık sadece gerilim siyaseti üzerinden, sadece dışlama, kamplaştırma siyaseti üzerinden hiçbir partiye prim vermiyorlar. Herkes biliyor ki dün itibariyle yapılan hamle, operasyon sadece HDP’nin kazanmasını engellemek içindir, başka bir hesap yok. Birleştiklerinde de bunun için birleşiyorlar, birilerini sahaya sürdüklerinde de bunun için sahaya sürüyorlar. Ama bu oyunu Kars çok net bir biçimde bozacak ve 31 Mart’ta Kars’ın kaderi değişecek.” şeklinde konuştu.

Kars halkına partisine katılma çağrısı yapan Bilgen, “’Bu şehirde artık hırsızlığın, yolsuzluğun, kötü yönetimin önüne geçelim’ diyen kim varsa geçmişte hangi partiye oy vermiş olursa olsun, hangi etnik kökenden, hangi inanç grubundan olursa olsun bir araya gelmeye davet ediyoruz. Oyları bölmemeye, küçük hesaplar içerisine girmemeye ve burada bu çatı altında birlikte siyaset yapmaya çağırıyoruz. Biz hiç kimseyi geçmişte yaptığı tercihinden dolayı asla yargılamayacağız, asla dışlamayacağız, kimseye ‘niye şimdiye kadar neredeydin’ diye sormayacağız. Biz yeni bir sayfa açıyoruz, önümüze bakacağız, geleceğe bakacağız ve bugünden itibaren de herkesi hem başvuru yapmış partimize adaylık için cesaret göstermiş arkadaşlarımızı, hem başvuru yaptığı halde görev başkasına verildiği için gayet tabi partisine çalışmaya devam edecek arkadaşlarımızı hem diğer partilerde şimdiye kadar mücadele etmiş olan ama bu şehrin iyiliğini düşünen herkesi bu mücadeleye katılmaya davet ediyoruz. Birlikte omuz omuza vermeye, el ele vermeye ve bu şehri hak ettiği, layık olduğu yere taşımaya davet ediyoruz.” dedi.

Konuşmaların ardından HDP Kars İl Başkanı Nuriye Erkmen tarafından HDP’nin Belediye Meclisi üye adayları açıklandı.

Düzenlenen toplantı İlçe Eşbaşkanları ve Meclis Üyesi Adaylarıyla basına kapalı toplantı ile devam etti.

bilgen’den-mhp’ye-anlamli-uyari-vatan-sevgisi-sozle-olmuyor,-kars’i-cop-ve-yolsuzluk-goturuyor-(1).jpgbilgen’den-mhp’ye-anlamli-uyari-vatan-sevgisi-sozle-olmuyor,-kars’i-cop-ve-yolsuzluk-goturuyor-(3).jpgbilgen’den-mhp’ye-anlamli-uyari-vatan-sevgisi-sozle-olmuyor,-kars’i-cop-ve-yolsuzluk-goturuyor-(2).jpgbilgen’den-mhp’ye-anlamli-uyari-vatan-sevgisi-sozle-olmuyor,-kars’i-cop-ve-yolsuzluk-goturuyor-(4).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler