Bilim Fuarına Yoğun İlgi

Bilim Fuarına Yoğun İlgi

TEOG sınavlarının her ikisinde de Ortaköy´ün en başarılı Okulu olan Kars Kağızman Ortaköy Ortaokulu Bilim Fuarı ile de başarısının tesadüf olmadığını gösterdi.

Milli Eğitim Bakanlığı ile TÜBİTAK arasında imzalanan ve TÜBİTAK Bilim ve Toplum Dairesi tarafından yürütülen 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme Programı kapsamında Kağızman Ortaköy Ortaokulunda bilim fuarı düzenlendi.
Milli Eğitim Bakanlığı ile TÜBİTAK arasında imzalanan ve TÜBİTAK Bilim ve Toplum Dairesi tarafından yürütülen “Eğitimde İşbirliği Protokolü” kapsamında ülkemizde bilim kültürünün geliştirilmesine yönelik olarak 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme Programı kapsamında Ortaköy Ortaokulu'nda okulun Fen ve Teknoloji Öğretmeni Mustafa Sorkun'un yürütücülüğünde bilim fuarı gerçekleştirilmiştir. Fuara İlçe Milli Eğitim Müdürü Efrail Deniz, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Hasan İnanç Adil AYYILDIZ, civar köy okullarından ve çok sayıda köy halkından katıldı. Bilim fuarında güneş enerjisi ile çalışan araba ve uçaklardan çizgi izleyen ve engelleri tespit edip yönünü değiştiren robotlara kadar birçok proje sergilendi.Bilim Fuarının açılış kurdelesini İlçe Milli Eğitim Müdürü Efrail Deniz, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Hasan İnanç Adil AYYILDIZ,birlikte kestiler.
Programın açılış konuşmasın yapan Ortaköy Ortaokulu Okul MüdürüNihat Aydın"Okulumuzun eğitim öğretime başladığı 2010 yılından bu yana ilk defa Bilim Fuarı düzenleniyor. TÜBİTAK Bilim Fuarları, temel eğitimde bilim kültürünün geliştirilmesine yönelik olarak MEB’e bağlı okullarda düzenlenen bilimsel faaliyetlerdir. Okullarda gerçekleştirilen bu fuarlarla, Ortaokul öğrencilerinin kendi ilgileri doğrultusunda belirledikleri konular üzerine araştırma yapabilecekleri, araştırmalarını sergileyebilecekleri, eğlenerek öğrenebilecekleri bir ortam oluşturulması amaçlanmaktadır. Öğrencilerimizin danışman öğretmenleriyle birlikte gerçekleştirdikleri 15 proje bulunmaktadır. Öğrencilerimizin bu heyecanı yaşamasında katkısı bulunan Bakanlığımıza TÜBİTAK’a ve değerli öğretmenlerimize ve okulumuzun hazırlanmasında büyük gayret gösteren çalışanlarımıza huzurlarınızda teşekkür ediyorum.
Yapmış olduğumuz bu etkinliğe bizleri kırmayarak katıldınız, bizleri onurlandırdınız, hepinize okulumuz adına teşekkür eder, saygılar sunarım” dedi. Konuşmanın ardından davetliler projeleri bir bir gezerken zaman zaman öğrencilerin hazırladıkları şovlar heyecanlı dakikalar yaşanmasına sebep oldu. Misafirlere çeşitli ikramlar yapıldığı fuar gün boyu misafirlerini ağırladı.

(AÇ-BA-S) GAZİ KARS / KAĞIZMAN (KHA) – ALİ ÇELİK (ÖZEL HABER) 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler