Bilişimin Kalbi Ankara'da Atacak

Bilişimin Kalbi Ankara'da Atacak

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, TBD 33. Ulusal Bilişim Kurultayı'nda konuşacak.

Bilişim dünyasının kalbi Ankara’da atacak. Türkiye Bilişim Derneği(TBD), bilişim sektörünün tüm taraflarını ‘TBD 33.Ulusal Bilişim Kurultayı-Bilişim 2016’da buluşturacak. TBD tarafından 1976 yılından bu yana düzenlenen Kurultay, bu yıl “Bilişim ve Demokrasi” temasıyla gerçekleşecek. ‘Türkiye’nin en büyük bilişim etkinliği’ olarak nitelenen ‘Ulusal Bilişim Kurultayı’, 8-9 Aralık 2016 tarihleri arasında Ankara Sheraton Otel ve Kongre Merkezi’nde yapılacak. 

Açılışını Başbakan Binali Yıldırım’ın gerçekleştireceği Kurultay’da, TBD tarafından bu yıla özel olarak 15 Temmuz darbe girişiminin önlenmesinde kritik rol oynayan kuruluş ve kişilere de “Bilişim ve Demokrasi Ödülleri” verilecek.
Bilişim 2016 Kurultayı’nın açılış konuşmaları bölümünde, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Ömer Fatih Sayan, TÜRKSAT Genel Müdürü Cenk Şen, Avrupa Profesyonel Bilişim Dernekleri Konseyi (CEPIS-Council of European Professional Informatics Societies) Başkanı Byron Nicolaides, TBD Yönetim Kurulu Başkanı İlker Tabak ve Bilişim 2016 EYK Başkanı Ersin Taşçı yer alacak. Bilişim 2016 Kurultayı’nın “Lider ve Güçlü Türkiye” hedefi için bilişim alanında atılması gereken adımlar, stratejiler ve politikaların da tartışılacağı bir iletişim platformu olması hedefleniyor. Siber saldırılar başta olmak üzere bilişim teknolojileri alanında Türkiye’nin karşı karşıya olduğu tehditlerin ve alınması gereken önlemlerin de masaya yatırılacağı Kurultay’da, bilişim ve iletişim teknolojilerinin demokrasideki rolü de konuşulacak konular arasında yer alıyor.

Kurultay’da, Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürü Mehmet Akarca’nın çağrılı konuşmacı olarak katılacağı “İnternet, Yeni Medya ve Demokrasi” paneli de gerçekleştirilecek. Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Zakir Avşar’ın moderatörlüğünü yapacağı panelde, CNN Türk Ankara Temsilcisi Hande Fırat, Hürriyet Gazetesi Köşe Yazarı Abdulkadir Selvi, A Haber Spikeri Banu El, İnternethaber Yayın Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Hadi Özışık ile İHA ve TGRT Haber Ankara Temsilcisi Batuhan Yaşar, 15 Temmuz gecesi ve sonrasında yaşananlar ile medyanın demokraside rolünü değerlendirecek.

Kurultay’da yer alacak panellerden biri de “İşitme engelliler konuşuyor: e-devlette engel yok” başlığını taşıyor. Türksat’tan Nihat Kingir’in yöneteceği panelde , “işitme engelliler” kendi işaret dilleriyle, işitme ve konuşma engelli bireylerin e-devlette yararlanmaları konusunda gelinen noktaları, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında işitme engellilerin hangi uygulamalarla birbirleriyle iletişime geçtiklerini ve darbeye karşı nasıl mücadele ettiklerini paylaşacak.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler