Bin Bir Kitap Anlatıcısı E Twining Projesi

Bin Bir Kitap Anlatıcısı E Twining Projesi

Kars’ın Sarıkamış ilçesinde Mustafa Kemal Paşa Ortaokulu öğrencileri “Bin Bir Kitap Anlatıcısı E Twining Projesi” ile önemli bir çalışma başlattı.

Kars’ın Sarıkamış ilçesi Mustafa Kemal Paşa Ortaokul Müdürü Ümran Ekinci ile proje sorumlusu öğretmen ve öğrenciler, Türkiye’den sekiz, Azerbaycan’dan bir olmak üzere toplam dokuz ortağın yer aldığı Projeyi, Sarıkamış İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Kızılok’a tanıttı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Kızılok, projede emeği geçen öğretmen ve öğrencilere teşekkür ederek, ulusal ve uluslararası arenada yapılacak her türlü projeye destek vereceklerini belirtti.

Proje yürütücüsü İngilizce Öğretmeni Hilal Sevinç sunumunda, projenin amacının öğrencilerin okuma ve sunum becerilerini geliştirmek, topluluk önünde kendilerini ifade edebilmelerine yardımcı olmak, özgüvenlerini artırmak ve empati yeteneklerini geliştirmek olduğunu söyledi.

Proje sürecinde ortaklar ile birlikte belirlenen etkinlikler, öğrencilerin katılımıyla uzaktan eğitim şeklinde gerçekleştirildiğini belirten Sevinç, “Pandemi sürecinde öğrencilerin sürekli evde ve ekran başında kalmalarından dolayı yaşanabilecek motivasyon düşüşü, proje kapsamında yapılan etkinlikler ile engellenmiş ve öğrencilerin güçlü bireyler olarak süreci atlatmaları sağlanmıştır” dedi.

Sevinç, teknolojinin olumlu yanlarından faydalanmak adına eğitime destek olan birçok Web2 aracı kullandığını bizzat öğrencilerin deneyimlemesi de sağlandığını ifade ederek şunları kaydetti:

“Projemiz halen devam etmekte olup 1. Dönemin sonunda tamamlanacaktır. Proje kapsamında gerçekleştiren çalışmalar; kitap ayracı yapma, Codeweek Avrupa kodlama haftasına katılım, kodlama etkinliği, her ay belirlenen kitabı okuma ve anlatma, Cumhuriyet kitabı oluşturma, kitap kahramanına mektup yazma, Atatürk kimdir anlat bana etkinliği, öğretmenler günü etkinliği, 3 Aralık Engelliler günü sloganını söyleme etkinliği, ailemle okuyorum anlatıyorum, kuklalarla anlatıyorum şeklide sıralanabilir. Proje sonunda tüm ortakların katılımı ile projenin hikayesini içeren bir online kitap oluşturulacaktır.”

Projeye, Kars’ın Sarıkamış ilçesi Mustafa Kemal Paşa Ortaokulu 5/B sınıfından 13 öğrenci ile katılıyor.

Proje ortakları Türkiye’den, Küllüce Köyü Ortaokulu - Mutki, Emine Tiryaki (Kurucu), Şehit Er Mahfuz Urut İlkokulu - Güroymak, Fatma Torun (Kurucu), Mustafa Kemal Paşa Ortaokulu - Kars-Sarıkamış Hilal Sevinç, Yemişveren Köyü Ortaokulu - Güroymak Merve Asal, Baki Türk Anadolu Lisesi - Bakü Azerbaycan - Nazire Nalan Gök, Hodoğlu İlkokulu - Cihanbeyli Neşe Ulutaş, Mustafa Aksoğan Anaokulu - Yeşilyurt Sonay Kubat, Mareşal Fevzi Çakmak İlkokulu - Yakutiye Yasemin Bedir, Şehit Mustafa Gündoğdu İlkokulu - Bingöl Şerife Saitoğlu.

bin-bir-kitap-anlaticisi-e-twining-projesi-(2).jpgbin-bir-kitap-anlaticisi-e-twining-projesi-(1).jpg

Önceki ve Sonraki Haberler