Binlerce kişi eksi 10 derece meşalelerle yürüyerek Sarıkamış Şehitlerini andı

Binlerce kişi eksi 10 derece meşalelerle yürüyerek Sarıkamış Şehitlerini andı

Kars’ın Sarıkamış İlçesinde binlerce kişi ellerinde meşalelerle eksi 10 derece soğukta yürüyerek Allahuekber Dağları’nda şehit düşen 90 bin Mehmetçiği andı.

Volkan KARABAĞ KARS MANŞET 

Sarıkamış Harekatı’nda şehit olan 90 bin asker için 7’den 70’e binlerce kişi kar yağışı altında Türk Bayrakları ve meşale yakarak Şehitlik Anıtına yürüdü.

Sarıkamış Şehitlerini anma etkinlikleri kapsamında 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Meydanı’nda toplanan binlerce kişi soğuk havaya ve kar yağışına aldırış çoluk-çocuk, yaşlı genç şehitleri andı.

Yürüyüşe katılan vatandaşlar, dosta düşmana karşı bu bayrağın hiçbir zaman inmeyeceğini ve burada bu duyguyu yaşamak için Sarıkamış’a geldiklerini ifade ederek, 105 yıl önce vatan toprakları için şehit olan binlerce Mehmetçiğin yaşadıklarını bir gün bile olsa hissetmenin mutluluğunu ve hüznünü yaşadıklarını söylediler.

15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Meydanı’nda toplanan yaklaşık binlerce kişi buradan kortej eşliğinde başlayan yürüyüşle yaklaşık 4 kilometre uzaklıkta bulunan şehitlik anıtında buluştu. Şehitler Anıtı önüne kadar meşalelerle yürüyen kalabalık, burada şehitler anısına dua etti.

Yukarı Sarıkamış Şehitliğinde ‘Ruhunuz Şad Olsun’ adlı yazının protokol üyeleri tarafından yakılmasıyla yürüyüş sona erdi.

Sarıkamış Şehitlerini anma etkinliklerinin 105. Yıldönümünde düzenlenen Meşaleli Yürüyüş programına Sarıkamış Kaymakamı Recep Koçal, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Ahmet Koca, Şehit Yakınları ve Gaziler Genel Müdürü Selim Çelenk, Belediye Başkanı Harun Hayali, Kars Valisinin Eşi Meral Öksüz,  Jandarma Komutanı Albay Hidayet Arıkan, Emniyet Müdürü Yavuz Sağdıç, daire ve kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

binlerce-kisi-eksi-10-derece-mesalelerle-yuruyerek-sarikamis-sehitlerini-andi-(1).jpgbinlerce-kisi-eksi-10-derece-mesalelerle-yuruyerek-sarikamis-sehitlerini-andi-(2)-001.jpgbinlerce-kisi-eksi-10-derece-mesalelerle-yuruyerek-sarikamis-sehitlerini-andi-(4)-001.jpgbinlerce-kisi-eksi-10-derece-mesalelerle-yuruyerek-sarikamis-sehitlerini-andi-(5)-001.jpgbinlerce-kisi-eksi-10-derece-mesalelerle-yuruyerek-sarikamis-sehitlerini-andi-(6).jpgbinlerce-kisi-eksi-10-derece-mesalelerle-yuruyerek-sarikamis-sehitlerini-andi-(7).jpgbinlerce-kisi-eksi-10-derece-mesalelerle-yuruyerek-sarikamis-sehitlerini-andi-(8).jpgbinlerce-kisi-eksi-10-derece-mesalelerle-yuruyerek-sarikamis-sehitlerini-andi-(9).jpg

binlerce-kisi-eksi-10-derece-mesalelerle-yuruyerek-sarikamis-sehitlerini-andi-(5).jpgbinlerce-kisi-eksi-10-derece-mesalelerle-yuruyerek-sarikamis-sehitlerini-andi-(2).jpgbinlerce-kisi-eksi-10-derece-mesalelerle-yuruyerek-sarikamis-sehitlerini-andi-(3).jpgbinlerce-kisi-eksi-10-derece-mesalelerle-yuruyerek-sarikamis-sehitlerini-andi-(4).jpgbinlerce-kisi-eksi-10-derece-mesalelerle-yuruyerek-sarikamis-sehitlerini-andi-(3)-001.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler