Bir anneyi ağlatan vicdansızlık!

Bir anneyi ağlatan vicdansızlık!

Gaziantep'te bir çocuğun sokakta oynarken kulağında bulunan işitme cihazının çalınması ailesini gözyaşlarına boğdu

Bir anneyi ağlatan vicdansızlık!

Gaziantep’te bir çocuğun sokakta oynarken kulağında bulunan işitme cihazının çalınması ailesini gözyaşlarına boğdu

Olay dün saat 15:00 sularında Barak Mahallesinde meydana geldi. Sokakta oynayan Büşra Bozkurt’un (2) yanına yaklaşan kimliği belirsiz bir kişi, küçük kızın kulağındaki işitme cihazını alarak kaçtı. Olayı gören komşuların bağırması üzerine evinden dışarı çıkan anne Hülya Bozkurt’un, şahsı bir süre sokak aralarında kovaladığı fakat yakalayamadığı öğrenildi. Yaşanan olay sonrası emniyete haber verildi. Polis kayıplara karışan şahsı yakalamak için çalışma başlatırken ailenin ise şahsın kaçarken işitme cihazının bir köşeye ya da boş bir alana atılmış olabileceği umuduyla sokak aralarında cihazı aradığı öğrenildi.

Kiralık bir evde oturan ve Organize Sanayi Bölgesindeki bir çay ocağında çalışan baba İbrahim Bozkurt ile ev kadını olan anne Hülya Bozkurt, gözyaşları içinde polis ya da komşulardan gelecek müjdeli bir haber bekliyor.

Yetkililerden ve hayırsever insanlardan yardım isteyen anne Hatice Bozkurt,” Saat 3 gibiydi. Ben dışarıya çıktığımda çocuğumun cihazını alıp gitmişlerdi. Arkasından gittim ama bulamadım. Bütün hayırseverler bulurlarsa ne olursun getirsinler. Yoksa yardım etsinler. Kızımın hayatı söz konusu” diyerek çaresiz bir şekilde gözyaşlarına boğuldu.

Baba İbrahim Bozkurt ise maddi durumu yetersiz olduğu için yeni bir cihaz alamayacağını ifade ederek”, Dün akşam sularında doğuştan işitme engelli olan çocuğumun kapıda oynarken işitme işitme cihazını bir çocuğun alıp kaçmasıyla oldu. Devletimiz sağ olsun bir defaya mahsus işitme engelli çocuğumun cihazını karşıladı. Fakat dünkü olaydan sonra çocuğum cihazsız kaldı. Çocuğumu geleceği söz konusu. O cihaz olmazsa çocuğum ne işitebilecek ne de konuşabilecek. Aynı zamanda 9 yaşındaki çocuğumun da bir gözü tamamen görmüyor. İki çocuğumun bu sıkıntıları ve cihazın çok pahalı olması nedeniyle alabilecek durumda değilim. Asgari ücretle çalışıyorum ve evim de kira. O cihazı maddi açıdan çok sıkıntıda olduğumuz için alamayacak durumdayım. Bu konu için devletimizden ve hayırsever insanlardan yardım istiyorum. Cihazı bulanların bize getirmesini istiyoruz” dedi.

Küçük Büşra’nın anne ve babasından işitme cihazını kulağına takmalarını istemesi ise evde duygulu anlar yaşanmasına neden oldu. 

Önceki ve Sonraki Haberler