Bir Ateşin Yaktığı Ocaklar!

Bir Ateşin Yaktığı Ocaklar!

Zanlı Balk, "Ama askerdeyken üç askerin tecavüzüne uğradım. Utancımdan kimseye anlatamadım" itirafında bulundu.

Bir Ateşin Yaktığı Ocaklar!

9 yaşındaki Mert’i öldüren Aykut B.’ın ailesi evlerini apar topar boşaltıp kentten ayrıldı. Geriye ise ipte asılı çamaşırları, tavukları ve kümesteki yumurtaları kaldı. Polis 24 saat bölgede nöbet tutarken komşuları ise katil zanlısına beddualar edip Mert’in acısını ise yüreklerinde taşıdıklarını söylüyorlar. Kentin dört bir yanına da esnaflar, STK’lar dev afişler asarak ali Eyüp Tepe ve Emniyet teşkilatına övgüler yağdırıyor. Kars halkıyla birlikte rahat bir nefes alan emniyet teşkilatı da rutin işlerine döndü. Bugün trafik ekipleri 115 aracı kontrol etti ve olayın ardından ilk icraatlarına başlamış oldular. Ayrıca kentteki tüm mobese kameralara bakım yapıldı ve yenilerinin kurulması için de keşif yapıldı.

ZANLININ AİLESİ HAYATLARINI YARIM BIRAKIP KENTTEN AYRILDI

Katil zanlısının evinin bulunduğu Aydınlık Evler Mahallesinde polis aralıksız nöbet tutuyor. Özel harekat polislerinin de görev aldığı bölgede artırılan önlemlerin önümüzdeki günlerde de devam edeceği öğrenildi. Yaşadıkları evlerinde hayatlarını yarım bırakarak kentten ayrılan ailenin büyük kentlere gönderildikleri öğrenilirken, yolculuklarının da devlet gözetimi altında sürdüğü öğrenildi. Kars’ta yaşayan tanıdıklarını arayan aileden bazıları da, “Aykut hepimizin hayatını kararttı. Bizi çektiğimiz çileye bakın Yollarda sürünüyoruz. Nereye konuşlanacağımızda belli değil. Çoluk çocuk perişan olduk. Bunun akrabamız olmasından da utanıyoruz.’ dedikleri öğrenildi. Yaklaşık 20 kişilik 4 ailenin Mert’in yakalandığı gece yolculukları başladığı için yanlarına da çok şey alamadıkları anlaşıldı. Evlerinde yapılan incelemede iplerde çamaşırlarının, bahçede tavuklarının, kümeste ise yumurtaların kaldığına rastlandı. Komşuları da Aykut’a son derece kızgınlar. Aykut’un asabi bir yapısının olduğunu ve çocuklarını ondan korktuklarını söylediler. Çocuklarda Aykut’un kendilerine zaman taş attığını ve korkuttuğunu anlattılar. Çocukların bunları anlatırken bile korkularının yüzlerine yansıdığı görüldü.

ZANLI’NIN İŞYERİ DE KAPANDI

Katil zanlısının Kars-Iğdır karayolu üzeri Bölge Trafik Karşısındaki oto galeri işyeri de kapandı. Kapısına kilit vurulan işyerindeki araçların akibeti ise henüz belli değil.

KENT, VALİ VE EMNİYETE TEŞEKKÜR AFİŞLERİYLE DONATILDI

Mert’in katil zanlısının kısa sürede yakalanmasını takdirle karşılayan Kars halkı da kentin dört bir yanını teşekkür afişleriyle donattı. STK’ler, işyeri sahipleri ve muhtarlar afişlerin asılmasında da itfaiye ekiplerine yardım etti. Afişlerde, “Mert yavrumuzun katilinin yakalanmasında yüreği ve dualarıyla destek olan Kars halkına, gece-gündüz demeden yüreğiyle çalışan Kars Valiliği ve Kars Emniyetine sonsuz teşekkür ederiz. Halkımızın ve ailesinin sağduyulu ve vakarlı duruşunun devamı temennisiyle..” ifadeleri yer aldı.

KAYIP HABERİ POLİSİ ALARMA GEÇİRDİ

Ayrıca dün, 16 yaşında Onur Ö. İsimli gencin kaybolduğu ihbarı emniyete yapıldı. Bunun üzerine Emniyet birimleri alarma geçti. Bugün öğen saatlerinde gencin İnönü caddesi üzerinde görüldüğü ihbarı geldi. 7 resmi ekip kısa sürede ihbar aldığı bölgeye gitti. Gencin yanında bulunun iki kişinin polise mukavemet etmesi üzerine ekipler artırıldı ve bölge abluka altına alındı. Genç ve yanındaki 2 kişi daha sonra Çocuk Şube Müdürlüğü’ne götürüldü. Olayla ilgili inceleme sürüyor.

TRAFİK EKİPLERİ NORMAL İŞLERİNE DÖNDÜ

Trafik ekipleri bugün başlattıkları uygulamada 115 aracı kontrol etti. 5 araca muayenesiz trafikte seyrettiği için ceza kesilirken, sigortasız iki araca sürücü belgesiz 1 araca da ceza uygulandı. Yapılan 3 saatlik uygulamada 115 araç sürücüsüne 3 bin 484 TL para cezası kesildi.

OLAYIN DETAYLARI

Kars’ta 9 yaşındaki Mert Aydın’ı öldüren 23 yaşındaki zanlı Aykut B., Kars’ta ailesiyle birlikte oto galerisi işletiyordu. Çocuğa cinsel taciz, kız kaçırma ve hırsızlık gibi suçlardan sabıkası bulunuyordu. Olay günü yemek götürdüğü babasından çiğ köfte yemek 3.5 lira alan Mert bir yandan paralarla oynuyor diğer yandan da güle oynaya İstasyon mahallesindeki evine doğru gidiyordu. Çeşme Kavşağını geçip Digor yolu üzerinden ilerlerken Aykut ile karşılaştılar. Aykut, Mert’i eve götürme bahanesiyle aracına bindirdi ve Karadağ mevkisine doğru yola koşuldu. Çevredeki mobeseler bu öüme giden yolculuğu an ben an kaydetti. Mert’i öldürüp eski tabya binasına bıraktıktan sonra da saat: 16.30 sıralarında geri dönüp aracını temizledi ve Erzurum’a kaçtı.

ANKARA’DAN ÖZEL EKİP GELDİ

Balk’tan haber alamayan babası ve amcası emniyete kayıp başvurusunda bulundu. Parası biten Balk, Kars’a döndü. Kayıp başvurusunu öğrenince emniyete giderek, ‘Erzurum’a çalışmaya gitmiştim. Geri döndüm" dedi. Balk’ın sabıka kayıtlarını inceleyen polis, cinsel taciz, kız kaçırma ve hırsızlıktan kaydı bulunduğunu görünce araştırmaya başladı. Balk’tan örnek alıp DNA testine gönderen polis, bir yandan tüm MOBESE ve güvenlik kameralarını yeniden incelemeye aldı. Mert’in zanlı Balk’ın, kırmızı renkli aracına bindiğini tespit etti. DNA örnekleri de uyuşunca önceki akşam saat 19.00 sıralarında gözaltına alınan Balk, sorguda suçunu itiraf etti. İnfial yaratmaması için önceki gece Erzurum’a götürülen Balk, tutuklanarak cezaevine kondu. Kars Valisi Eyüp Tepe, cinayeti 25 MOBESE ve 20 işyeri kamerasını inceleyerek çözdüklerini belirtti. Cinayeti çözmek için Ankara’daki özel ekiple birlikte Kars polisi, MOBESE, DNA Kriminal ekip, görgü şahidi bulma ekibi olmak üzere bir çok alana dağıldığını da söyleyen Vali Tepe "Çarşamba Mert’ten alınan DNA örneklerini Ankara’ya gönderdik. Perşembe sonuçları geldi. Katil zanlısı pedofili hastası. Daha önceden de küçük bir çocuğa cinsel tacizden sabıkası var. Ailesini de bilgilendirip can güvenlikleri açısından şehirden uzaklaştırdık. Pazartesi günü herkes çocuklarını rahatlıkla okuluna gönderebilecek" dedi. Emniyet Müdürü Ercan Çakmak da "Mert’i arabaya aldıktan sonra 2 saat 40 dakika içinde menfur olayı gerçekleştirmiş" dedi.

‘ASKERDE TECAVÜZE UĞRADIM’

Zanlı Aykut Balk, soruşturmayı yürüten savcıya olayla ilgili çarpıcı itiraflarda bulundu. Zanlı ifadesinde, ‘O gün Mert’i eve götürmek için aracıma aldım. Yolda araba kullanmak istedi. Ona bir süre arabayı sürdürdüm. Daha sonra olayın yaşandığı bölgeye gittik. Nasıl yaptım bilmiyorum, tecavüz ettim. Olay ortaya çıkmasın diye öldürdüm" dedi. Sorgu sırasında katil zanlısının kendi iddiasına göre daha önce yaşadığı bir sırrı da ortaya çıktı. Daha önce böyle bir şey yapmadığını kaydeden zanlı Balk, "Ama askerdeyken üç askerin tecavüzüne uğradım. Utancımdan kimseye anlatamadım" itirafında bulundu. Erzurum E Tipi Cezaevi’ne gönderilen zanlı, ‘can güvenliği’ gerekçesiyle kameralı özel koğuşa konuldu.

BAŞBAKAN’DAN ALLAH RAZI OLSUN

Acılı baba Yolcu Aydın, Vali Eyüp Tepe’ye teşekkür edip, çiçek verdi. Yolcu Aydın, "Başta Başbakan’a teşekkür ediyorum. Bizi hiç yalnız bırakmadı. Telefon etti. Allah razı olsun. Acımız hafifledi. Katil dükkânımda oğlumla da konuşurdu" dedi. Öte yandan hiç bir avukatın savunmak istemediği katil zanlısı Balk için, yasa gereği ifadesi alınırken barodan bir avukat hazır bulundu.

DAVAYA DEVLET MÜDAHİL OLDU

 Kars’ta kaçırılan ve vahşice öldürüldüğü ortaya çıkan 9 yaşındaki Mert Aydın için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı harekete geçti. Bakanlık davaya müdahil olma kararını aldı. Kars Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvuruda bulunan Bakanlık avukatları, davaya müdahil olma taleplerini yazılı olarak iletti. Önceki gün yakalanan katil zanlısı A.B.’nin en üst seviyelerden ceza alması, ailenin taleplerinin savunulması Bakanlık avukatlarının üstleneceği görevler arasında yer alıyor. Aile Bakanlığı ayrıca Mert’in ailesine psikolojik destek de sağlıyor. kha

Önceki ve Sonraki Haberler