Bir Gün Değil Her Gün Yanınızdayız

Bir Gün Değil Her Gün Yanınızdayız

Kars Selim Kaymakamı Erdinç Dolu, Belediye Başkanı Coşkun Altun ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengiz Aydın, 3 Aralık Dünya Engelliler günü nedeniyle Engelsiz Yaşam Merkezini ziyaret ettiler.

Bir Gün Değil Her Gün Yanınızdayız

Kars Selim Kaymakamı Erdinç Dolu, Belediye Başkanı Coşkun Altun ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengiz Aydın, 3 Aralık Dünya Engelliler günü nedeniyle Engelsiz Yaşam Merkezini ziyaret ettiler.

Ziyarette öğrenciler tarafından mini bir konser verilirken, Kaymakam Erdinç Dolu öğrencilerle yakından ilgilenip, başarılarından dolayı öğrencileri ve öğretmenlerini tebrik etti.

KAYMAKAM ERDİNÇ DOLU’NUN DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ MESAJI:

Geleceğe güvenle bakan, güçlü bir toplum olmanın öncelikli şartı, tüm bireylerin eşit fırsat ve imkânlardan yararlanabilmeleri; birlik ve beraberlik içinde, ortak umutları ve hedefleri paylaşarak yaşayabilmeleridir.

Devletimiz tarafından özellikle son on yılda artan bir şekilde engelli vatandaşlarımıza sunulan hizmetlerimiz var. Evde bakım hizmetlerimiz var. Engelli vatandaşlarımıza sunduğumuz sosyal destek projelerimiz var. Sosyal dayanışma vakıflarıyla sağladığımız imkânlarımız var. Ama bütün bunların yetmeyeceğini ve daha fazlasını yapmamız gerektiğini biliyoruz. Bu doğrultuda Selim’de göreve başladığımdan itibaren engelli vatandaşlarımızın beklentilerini karşılamayı da temel önceliğimiz olarak belirledik. Hedefimiz de engellilerimizle yaşam arasındaki tüm engelleri kaldırmak, hepsinin yaşama tutunmasını sağlamak. Bu doğrultuda geçtiğimiz yıl bölgemizde ilk defa 4 ay süren engelli envanteri adı altında kapsamlı bir çalışma yaptık. Şu an hangi köyümüzde hangi engelli kardeşimiz var kaç yaşında medeni durumu nedir. Doğuştan mı, hastalıktan mı mali ve sosyal haklardan yararlanıyor mu biz artık bunları biliyoruz. Bunun akabinde engelli kardeşlerimizle birebir ilgilenmek sıkıntılarını çözebilmek amacıyla 22 gönüllü arkadaşımızdan oluşan engelli danışmanlık merkezini hayata geçirdik. Her bir arkadaşımıza 17 engelli kardeşimiz düşmektedir. En son olarak ta 2014 yılında engelli vatandaşlarımız için resim, müzik gibi aktivitelerin olacağı, kendilerine özel banyosu ve wc si olan aileleriyle birlikte basit fizik egzersizlerini yapabilecekleri Engelsiz Yaşam Merkezini hayata geçirdik.

Dünya Engelliler Günü’nde, halen yaşanmakta olan tüm sorunların en kısa süre de çözüme kavuşturulması temennisi ile yürekleri sınırsız sevgi ile dolu olan tüm engelli vatandaşlarımızı “Bir Gün Değil Her Gün Yanınızdayız “ diyerek kucaklıyor ve saygılarımla selamlıyorum. kha

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler