Birleşmiş Milletler Temsilcileri Kağızman’da İnceleme Yaptı

Birleşmiş Milletler Temsilcileri Kağızman’da İnceleme Yaptı

Ardahan-Kars-Artvin Kalkınma Projesi kapsamında şimdiye kadar tamamlanan tarımsal projelerin sonuçlarını görmek amacı ile Birleşmiş Milletler Temsilcileri Kars’ın Kağızman İlçesini ziyaret etti.

Ali ÇELİK / KARS MANŞET

Örnekleme yoluyla seçilmiş olan bazı bahçe ve seralar Birleşmiş Milletler Temsilcileri tarafından bizzat kontrol edildi. Tamamlanan projeler hakkında bilgi verildi. Temsilci Heyeti proje sahipleri ile de bizzat sohbet edip, projeler hakkında karşılıklı bilgi alışverişinde bulundular. Ziyaret sonrasında Temsil Heyeti, Kağızman İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Bekir Çapan ve projede görev alan Teknik Personele memnuniyetlerini belirttiler.

Bölgemizin kalkınması hususunda önemli bir proje olarak öngörülen ve 2010 yılında başlayıp bu yıl sonunda tamamlanacak olan Ardahan-Kars-Artvin Kalkınma Projesi (AKAKDP) T.C. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından UNDP ülke ofisinin teknik desteği ile uygulanmaktadır. AKADP’ın genel amacı Ardahan, Kars ve Artvin illerinde kırsal yoksulluğun azaltılmasıdır. Proje faaliyetleri küçük üretici ve tarım dışı işletme yatırımlarını, kırsal altyapı yatırımlarını ve kurumsal güçlendirme çalışmalarını kapsamaktadır. Şimdiye kadar proje kapsamında; toplam  11 adet sera, 2.000 da’ lık  ceviz, kayısı ve elma bahçesi projesi tamamlanmıştır.   

birlesmis-milletler-temsilcileri-kagizman’da-inceleme-yapti-(1).jpgbirlesmis-milletler-temsilcileri-kagizman’da-inceleme-yapti-(2).jpgbirlesmis-milletler-temsilcileri-kagizman’da-inceleme-yapti-(3).jpgbirlesmis-milletler-temsilcileri-kagizman’da-inceleme-yapti-(4).jpgbirlesmis-milletler-temsilcileri-kagizman’da-inceleme-yapti-(5).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler