'Bitki Tohumlama ve Hayvan Besiciliği'

'Bitki Tohumlama ve Hayvan Besiciliği'

Kars Sarıkamış Ziraat Odası Başkanlığı tarafından mahalle ve köy muhtarlarına yönelik ”Bitki Tohumlama ve Hayvan Besiciliği” konulu seminer düzenlendi.

Halk Eğitim Merkezi salonunda düzenlenen seminerde konuşan Sarıkamış Ziraat Odası Başkanı Nesim Gök, yapılan bütün çalışmalarda ana hedefin çiftçilerin modern ülkelerle örtüşen tarım ve hayvancılık yapmalarını sağlamak olduğunu söyledi.

Gelişen teknolojiyle birlikte çiftçilerin daha sürdürülebilir ve rantabıl faaliyetler sürdüreceklerini belirten Gök, ”Bölgemizin en önemli geçim kaynağı hayvancılıktır. Ancak hayvancılığı modern çağa uygun yapamazsak başarılı olamayız. Bu yüzden bitki tohumlama, süt sığırcılığı ,büyükbaş hayvan besiciliğini en iyi şekilde yapmak zorundayız. Oda olarak çiftçilerimizi her konuda bilgilendirmek için bu tür faaliyetlerimizi sıkça gerçekleştireceğiz ”diye konuştu.

Konuşmaların ardından büyükbaş hayvan besiciliği üzerine hayvan besleme uzmanı Ömer Gülümpınar, tohumculuk konusunda Göksel Özmucur, TARSİM konusunda da, Sarıkamış İş Bankası Müdürü Mustafa Bedal, slayt gösterimi eşliğinde sunum yaptı. 

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler