Biz kışı çok seviyoruz...

Biz kışı çok seviyoruz...

Kar'la özdeşleşen Kars'ta çocuklar buzlu kaldırımlarda kaymak için sınır tanımıyor. Kızak, naylon, kağıttan sonra şimdi de çamaşır leğeniyle kaymaya başladılar.

Biz kışı çok seviyoruz...

Kar’la özdeşleşen Kars’ta çocuklar buzlu kaldırımlarda kaymak için sınır tanımıyor. Kızak, naylon, kağıttan sonra şimdi de çamaşır leğeniyle kaymaya başladılar.

Kentte buz tutan sokak ve kaldırımlar çocukların eğlencesi haline geldi. Gazi Ahmet Muhtar Paşa (GAMP) caddesinde buz tutan kaldırımlarda toplanan çocuklar gece-gündüz demeden tüm boş vakitlerini kayarak geçiriyor. Kızak yerine daha kolay ulaşabilecekleri malzemeleri tercih eden çocuklar kağıt, naylon derken şimdi de evlerinden getirdikleri çamaşır leğenlerinde kaymaya başladı. Gece vakitlerine kadar leğende kayan çocuklar ilginç ve renkli görüntüler oluşturdu. Çevreden geçenlerin şaşkın bakışları altında kayarken düşmüş olmalarına rağmen keyiflerini terk etmediler.

Düşe-kalka da olsa buzda kaymayı sevdiklerini söyleyen çocuklar, “Biz kışı çok seviyoruz. Çünkü kış aylarında daha çok eğleniyoruz. Sürekli buzda kayarak renkli anlar yaşıyoruz. Bu da bizi keyifli kılıyor. Düşsek bile bir yerimiz ağrımıyor. Soğuğa falan da aldırdığımız yoktur. Kışın tek eğlencemiz buzda kaymak.” dediler. kha

Önceki ve Sonraki Haberler