Bizi Ayrı Ayrı Değil, Birlikte Düşünün!

Bizi Ayrı Ayrı Değil, Birlikte Düşünün!

Doğu Anadolu Bölge Milletvekilleri, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ile bir araya gelerek bölgede yapılabilecekleri istişare ettiler.

Düzenlenen Toplantıda özellikle DAP Bölge Başkanlığının bölgede yaptıkları ve yapabilecekleri masaya yatırılarak bölgenin kalkınabilmesi için istişarelerde bulunuldu.

Bölge Milletvekilleri Ermenistan sınır kapısının kapalı olması nedeniyle gerek Gürcistan ve Azerbaycan, gerekse İran ile yürütülecek ticari ilişkilerde bölge illerinin kalkınmasını sağlayacak politikaların izlenmesinin çok önemli olduğunu bu konunun Hükümetimiz ve Kalkınma Bakanlığının yapacağı çalışmalarda dikkate alınmasının önemli olduğunu ifade ettiler.

AK Parti Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan ve Selahattin Beyribey, Tarım ve hayvancılık bölgesi olan Kars'ta besi hayvancılığı yapılarak daha fazla katma değer elde edilebilmesi için yem bitkiciliğinin ve buna bağlı olarak barajların ve sulama suyu projelerinin çok önemli olduğunu, meyvecilikle uğraşan Kağızman için baraj ve sulama suyunun önemini bir kere daha vurguladılar.

Bölgede yapılan yatırımlarda coğrafi ve iklimsel şartların dikkate alınarak pozitif ayrımcılığın devam etmesinin öneminden bahseden Milletvekili Arslan ve Beyribey, köylerde gerek alt yapı projelerinde, gerekse yolların sıcak asfalt yapılabilmesi için daha fazla ödenek ihtiyacı olduğunu belirttiler.

Bölgesel kalkınmanın çok önemli olduğunu dolayısıyla her ilin ayrı ayrı değil birlikte düşünülmesinin faydalı olacağını da dile getiren , Milletvekili Arslan ve Beyribey, sağlanacak istihdam ile insanımızın yerinde ikamesinin ülke kaynaklarının daha verimli kullanılması açısından önemli olduğunu söylediler.

Milletvekili Arslan ve Beyribey, ayrıca bölgede gerek kamu gerekse özel sektör tarafından yapılabilecek projeler için DAP Bölge Başkanlığının fizibiliteler yaparak proje havuzu oluşturmasının Kars ve bölge kalkınması için önemli olduğunu da değinerek, "Kars'ta yapılan projeler ve il kalkınması için Sayın Başbakanımıza, Hükümetimize ve yatırımların koordinasyonunu sağlayan Kalkınma Bakanlığına teşekkür ederiz." dediler.

bizi-ayri-ayri-degil,-birlikte-dusunun!-(2).jpgbizi-ayri-ayri-degil,-birlikte-dusunun!-(1).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler