Bölge, SERKA ile Tekstil Merkezi Olacak!

Bölge, SERKA ile Tekstil Merkezi Olacak!

Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) Yönetim Kurulu Başkanı Kars Valisi Eyüp Tepe, Serhat bölgesinde var olan bazı dezavantajlar nedeniyle istenilen noktada olmadıklarını ifade ederek, “Belki kalkınma ajansları bazı bölgeler için önemli olmayabilir ama bölgemiz

Bölge, SERKA ile Tekstil Merkezi Olacak! 

Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) Yönetim Kurulu Başkanı Kars Valisi Eyüp Tepe, Serhat bölgesinde var olan bazı dezavantajlar nedeniyle istenilen noktada olmadıklarını ifade ederek, “Belki kalkınma ajansları bazı bölgeler için önemli olmayabilir ama bölgemizin kalkınmaya duyduğu ihtiyaç nedeniyle Ajansın bu konuda bir kaldıraç olmasını istiyoruz” dedi. 

Ağrı, Ardahan, Iğdır ve Kars’ta faaliyet yürüten SERKA, 34.Yönetim Kurulu Toplantısını Yönetim Kurulu Başkanı Kars Valisi Eyüp Tepe başkanlığında ajansın Kars’taki merkez binasında gerçekleştirdi. Yönetim Kurulu üyelerinin katıldığı toplantı öncesi basına açıklamalarda bulunan Kars Valisi Eyüp Tepe, “Bölgemizde var olan birtakım dezavantajlar nedeniyle istediğimiz seviyede değiliz” dedi. Kalkınma Ajanslarının bölgelerine çok önemli ivme kazandırma iddiasında olduklarına işaret eden Vali Tepe, ajansların çalışmalarını bazı bölgelerde başarıyla yürüttüklerini bazı bölgelerde de istenilen seviyede olmadıklarını söyledi. SERKA’nın birçok alanda olduğu gibi özellikle yayınlar konusunda kalkınma ajansları arasında birinci sayılabilecek konumda olduğunu belirten Kars Valisi Eyüp Tepe, “Yönetim Kurulu olarak bölgenin her alanda kalkınması için büyük çaba harcıyoruz. Ajansın bölge illerimiz için faydalı olması elzemdir. Belki kalkınma ajansları bazı bölgeler için önemli olmayabilir ama bölgemizin kalkınmaya duyduğu ihtiyaç nedeniyle Ajansın bu konuda bir kaldıraç olmasını istiyoruz” diye konuştu.

“BÖLGEMİZ ORGANİK TEKSTİL MERKEZİ OLACAK”

Kars, Ağrı, Ardahan ve Iğdır bölgesinin organik tekstil merkezi olması için çok önemli bir projeye imza attıklarını dile getiren Vali Tepe, “18 Aralık’ta Kalkınma Ajanslarımızın bağlı olduğu Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz’ın da katıldığı bir toplantı yaptık. Bölgemizin bir organik tekstil merkezi olması için çok önemli bir organizasyon gerçekleştirdik. Bildiğimiz gibi bölgemizin en önemli sorunu istihdam sorunudur. Bu nedenle de çok önemli boyutta göç vermekteyiz. Onun için de istihdam ağırlıklı her yatırıma ve girişime bizler canı gönülden destek vermek durumundayız. Çalışmalarımızı da bu anlamda sürdürmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler