Bölgede 23 Nisan ve Kutlu Doğum

Bölgede 23 Nisan ve Kutlu Doğum

MİNİK YÜREKLER BAYRAKLARA SARILDI

Bölgede 23 Nisan ve Kutlu Doğum

MİNİK YÜREKLER BAYRAKLARA SARILDI

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çotuk Bayramının Artvin ve ilçelerinde Törenlerle Kutlandı Borçka Belediye Parkı Atatürk Anıtının önünde çelenk sunulmasıyla başlayan kutlamalar, Halı sahada devam etti.

Borçka Kaymakamı Şakır Öner Öztürk, Garnizon Komutanı, Borçka Belediye Başkanı Aslan Atan, öğrencilerin ve halkın bayramını kutladılar.

 Ana Okulu öğrencileri tarafından şiir ve Dev bayrağın altına girerek 10 yıl marşı eşliğinde bayrak taşımaları ilgi ile izlenirken,kutlamalar,halat çekme ve çeşitli etkinlikler ile kutlandı. Yarışmalarda derce alan öğrencilere kupa ve belgelerini Kaymakam Şakır Öner Öztürk ile Belediye Başkanı Aslan Atan’in elinden aldılar. Kutlama kapsamında Murgul Yuva çocukları Borçka gezilerinde, Kaymakam ve Belediye Başkanın  eşleri,öğrenciler ıkramlarda ve çaşıtlı hediyelerde bulundular.

Kutlamaya, Borçka Kaymakamı Şakır Öner Öztürk,Garnizon Komutanı,  Kutlamaya;Borçka Belediye Başkanı Aslan Atan, Ak Parti İlçe Başkanı Şükrü Ertürk ve veliler katıldı.

ÖĞRENCİLERDEN BAŞKAN KASAP’A  23 NİSAN ZİYARETİ

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği İlkokulu ( TOBB ) öğrencileri ve beraberinde okul Müdürü Ali KARAALİ ve  rehber öğretmeni Asiye KILIÇFIRAT 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat KASAP’ı makamında ziyaret etti.

Öğrenciler’den  4’cü sınıf öğrencisi Gökçe Seher BALABAN Başkan KASAP’ın yerine temsili Belediye Başkanı oldu. Belediye Başkan Yardımcılığı görevini  ise 3’cü sınıf öğrencisi Ebru Nur LEYLEK üstlendi.

Başkan olmaktan memnuniyet duyduğunu dile getiren Gökçe Seher BALABAN  bir günlük Başkanlık fırsatını değerlendirerek okulunun sorunlarına çözüm arayışında bulundu. Okul Müdürü Ali KARAALİ’ ye  okulunun sorunlarını soran temsili Belediye Başkanı Seher BALABAN müdürün iletmiş olduğu kanalizasyon sorunun çözülmesi için ilgili birime talimat verdi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında makamına ziyarette bulunan öğrencileri memnuniyetle karşılayan Başkan KASAP; “Öncelikle beni çok duygulandırdınız isteklerinizin bir kısmı şuan projelerimizin içerisinde yer almaktadır. Belli ki ileride çok daha iyi işler yapacak bir Belediye Başkanı veya Başkan yardımcısı olacaksın” dedi. 

Ziyaret sonunda Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat KASAP öğrenci ve öğretmenlere hediyeler takdim etti.

ARDAHAN BELEDİYESİNDEN EĞİTİME DESTEK

Ardahan Belediyesi tarafından hazırlanan, içinde defterden kaleme bir öğrenci için gerekli tüm kırtasiye malzemelerinin bulunduğu 256 çanta seti, Ardahan Merkez, Kız Teknik Meslek Lisesi öğrencilerine dağıtıldı.

Avustralya Büyükelçiliği tarafından desteklenen ve Ardahan Belediyesi tarafından yürütülen, kız çocuklarının eğitiminin desteklenmesi projesi kapsamında, Kız Meslek Lisesinde 256 öğrenciye çanta kırtasiye malzemesi ve meslek gruplarına göre; Çocuk gelişimi bölümünde, giyim bölümünde ve gıda teknolojileri bölümlerinde kullanılan malzeme ve ekipmanlar,  Belediyemizce alınarak düzenlenen törenle Başkan vekilimiz İlhan Özgür tarafından öğrencilere dağıtıldı.

Kız Teknik Meslek Lisesinde düzenlenen Programa; Ardahan Valisi Seyfettin Azizoğlu, Belediye Başkan Vekilimiz İlhan Özgür, Milli Eğitim Müdürü Tefik Fikret Eteker, Öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

BAŞKAN ATEŞ, 23 NİSAN’DA ÖĞRENCİLERİ KABUL ETTİ

Ağrı Belediye Başkanı Ercan Ateş, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Murat Kız Yatılı Bölge Okulu öğrencilerini makamında kabul etti.

Ağrı’nın 100 Yıl Mahallesinde bulunan  Murat Kız Yatılı Bölge Okulu,  Okul Müdürü  Orhan Çetrez, Okulun Öğretmenlerinden Meltem Aytekin ile öğrencilerden İrem Işık,Hicran Aydın,Neslihan Adıgüzel ve Berfin Kandemir’i makamında kabul etti.

Belediye Başkanı Ercan Ateş’e  Çiçek takdim eden öğrencilere

siz kendiniz birer çiçeksiniz diye hitap eden Belediye Başkanı  Ercan Ateş uzun süre sohbet ettiği öğrencilere hedeflerini ve ihtiyaçlarını sordu.

Ateş, kabulde yaptığı konuşmada “ Ülkemizde Ulusal Egemenliğin tecelli ettiği, Ulusal Meclisin açıldığı bu günde Dünya çocuklarına,Türkiye çocuklarına bir bayram armağan edildi.

Bugün bu bayramın coşku ve sevincini yaşıyoruz, Her şeyden önemlisi çok gururluyuz, Çünkü Dünyada eşi benzeri olmayan bir bayram programı, bu program sadece Türkiye’deki çocukların değil, Dünya çocuklarını neşeye ve sevince boğan böyle bayramların kutlanması, yaşatılması ve geleceğe taşınması son derece önem taşıyor, Bu gün bu neslimiz  gelecek yıllara bu  önemli bayramı geleceğe taşınması son derece önem taşıyor. Bu gün bu neslimiz gelecek yıllara  bu önemli bayramları taşıyacaklar, gururla yaşatacaklar, kendilerinden sonraki nesillere devredecekler. bu gün bunun gurur ve heyecanını yaşıyoruz  dedi.

Başkanlık koltuğuna oturan Murat Kız YİBO Öğrencisi İrem Işık Belediyenin temizlik konusunda etkin çalışma yapılmasını isteyerek ihtiyaç duyulan yerlere konteynır bırakılmasını isteyerek Temizlik İşleri Müdürüne gereken talimatı verdi. Ayrıca Ağrı Belediyesi sınırları içersinde bulunan yeşil alanlara ve kendi okullarının bahçesine yeni parkların planlanarak yapılmasını istedi.

Öğrencilerle yakından ilgilenen Başkan Ateş, öğrencilerin isteği üzerine okulların çevre temizliği ve park isteklerini dikkate alacağını söyledi.

Ziyarette öğrencilere Çeşitli hediyeler veren Başkan Ateş, ziyaret sonrasında birlikte  toplu fotoğraf çektirdi.

TAŞLIÇAY’DA KUTLU DOĞUM ETKİNLİĞİ

Ağrı’nın Taşlıçay ilçesinde kutlu doğum etkinliği düzenlendi.

Peygamber Sevdalıları Platformu Doğu ve Karadeniz Koordinatörlüğü tarafından Ağrı’nın Taşlıçay ilçesinde düzenlenen ‘Yürüyen Kur’an Hz. Muhammed(s.a.v.)’ adlı program ile Taşlıçaylılar Hz. Muhammed(s.a.v.)’e salat ve selamlar ile andı.

Sunuculuğunu Hamza Yılmazın’ın yaptığı program, İlahiyatçı Suat Çelik’in okuduğu Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından, Türkçe ve Kürtçe Mevlid-i Şerifi okumaları için Vahdet İlah Grubu çocuk sanatçılarından Muharrem Noğay ve Turgay Mağlay sahne aldı. Okunan Mevlid-i Şerifin ardından Vahdet İlahi Grubu sanatçılarından Suat Nağay ve Cihad Güler seslendirdikleri bir birinden güzel ilahi ve ezgiler ile katılımcılar coşkulu anlar yaşadı.

Daha sonra günün anlam ve önemine ilişkin Türkçe konuşmalarını yapmak üzere sahneye çağrılan İlahiyatçı Suat Çelik,  “Malumunuz , Allah Resulü(s.a.v.) vefat etmeden önce veda haccında bizlere iki emanet bırakmıştır. Bunlardan ilki Kur’an- Kerim diğeri ise sünnetidir. Bunlar ümmeti olduğumuz peygamberin bize bıraktığı mirasıdır. Bu mirasın ilki olan Kur’an-ı Kerimi sadece okumakla buna tam manasıyla sahip çıkmış olmayız. Evet onu okumak sevaptır fakat onu okumak, anlamak ve yaşamak çok daha büyük bir sevaptır. Zaten Allah Resulü(s.a.v.)’in emanetine ancak böyle sahip çıkabiliriz.” dedi.

Çelik sözlerini şöyle sürdürdü: “Kur’an sadece haftada bir defa ile veya evin yüksek yerine asılacak bir kitap değildir. Veya okuduğun halde hayatına etki etmemesi gereken bir kitap da değil. Üzerine tefekkür ederek okunması gereken, içindeki haramlardan günlük hayatımızda kaçınmamız gereken ve helallerine uymamız gereken bir hayat nizamı veya hayat çizelgesidir. Bu yüzden karanlık zihniyeliler Kur’anı aramızdan çıkarmaya, bizi Kura’nın bize rol olarak biçtiği hayattan uzaklaştırmaya çalıştılar. Ama Allah’a hamd olsun ki amaçlarına ulaşamadılar.” şeklinde konuştu.

Ardından sahne alan Vahdet İlahi Grubu sanatçıları seslendirdikleri ilahiler programa renk kattı.

Programda Kürtçe bir konuşma yapan Molla Adnan, “Biz insanoğlu bir imtihan sebebiyle yeryüzüne göndermişidir. Bu hayatın sermayesi bize verilen süredir. Malumuz ömür sermayemiz pek azdır, o yüzden biz Ümmet-i   Muhammed (s.a.v.)’i tanımamız gerek. “  sözleri ile konuşmasına başlayan Molla Adnan:” Allah insan oğluna kaybettikleri hakikat yolu göstermek için Peygamberler göndermiştir. Ne zaman ki insan yolunu şaşırmış o zaman Allah nebilerin görevlendirdi. Peki insan nasıl insanlığı unutur diye sorarsanız eğer, ne zaman ki insan Rabbinin emrinden çıkar ise, Rabbini unutup zülüm ve zorbalığa meyil ederse o vakit Allah bir uyarıcı gönderdi. Allah son peygamberi bize göndermiş ve bizleri O(s.a.v.)’nun ümmeti olma şerefini bize verdi.” dedi.

Molla Adnan, “Burada  Allah Resulü için toplanmış ve O(s.a.v.)’na salavat çekiyorsunuz. İnanıyoruz ki şuan Allah’ın melekleri bu mecliste bulunanlar ı kaydediyor. Allah bizleri O(s.a.v.)’nun hürmetine af ve mağfiret etsin.”  sözleriyle konuşmasını sonlandırdı.

Program okunan ilahiler ile son buldu.

DİYADİN’DE KUTLU DOĞUM

Ağrı’nın Diyadin ilçesinde düzenlenen kutlu doğum mitingine halkın her kesiminden yoğun katılım oldu.

Peygamber Sevdalıları Platformu Doğu ve Karadeniz Koordinatörlüğü tarafından Ağrı’nın Diyadin ilçesinde düzenlenen, ‘Yürüyen Kur’an Hz. Muhammed(s.a.v.)’ adlı programa halk yoğun katılım gösterdi. Yatılı Bölge İlk öğretim Okulu (YİBO) bahçesinde düzenlenen programa katılan Diyadinliler tekbir ve salavatlar ile programa eşlik ettiler.

Sunuculuğunu Orhan Zeren’in  yaptığı  program, Cemal Arvas Hoca’nın okuduğu Kuran –ı Kerimle başladı.  Program daha sonra ,  İbrahim, Bilal ve Fadullah’dan oluşan  Vahdet İlah Grubu mevlithanlarının  okuduğu Mevlid-i Şerif ile devam etti. Ardından Vahdet İlahi Grubu Mehmet Noğay ve Erhan Güler’in okuduğu ilahiler ile katılanlar  coşkulu anlar yaşadı.

Programda Kürtçe bir konuşma yapan Peygamber Sevdalıları Platformu Doğu ve Karadeniz koordinatörlerinden M. Ali Ortaç,” Kardeşlerim! Buraya toplanışınızı basit görmeyen, ayakta bu sıcağın altında bekleyişinizi hafife almayın. Zira bin 400 küsur sene sonra bile Hz. Muhammed (s.a.v.) için toplanmışsınız. Bu yaptığınız yani Hz. Muhammed (s.a.v.)’e olan muhabbet ve sevginiz kurtuluşunuzdur inşallah.” diyerek sözlerine başladı.

M. Ali Ortaç daha sonra,” Şu dünyada Kürtler kadar Allah Resulü(s.a.v.)’nü seven bir kavim görmedik. Bu ay Hz. Muhammed(s.a.v.)’in kutlu doğum ayıdır. Kimi kavimler bu kutlu doğumu bir gün kutluyor, kimisi bir hafta kutlar iken Müslüman Kürtler’e Nisan ayı dar geliyor Önder ve Lideri olan Hz. Muhammed(s.a.v.)’e karşı sevgilerini anlatmaya Nisan ayı yetmiyor.” dedi.

Programı düzenlemenin amacını Hz. Muhammed(s.a.v.)’in sünnetini  ihya etme olarak açıklayan Ortaç,  “Bunun ecri ve sevabı çoktur. Zira Allah Resulü(s.a.v.) bir hadisinde,” Kim ki ümmetimin fesada düştüğü zaman benim sünnetime sarılırsa onun için yüz şehit sevabı vardır.” diyerek bizi müjdeliyor. Müjde size kardeşlerim!  Zira sizler O(s.a.v.)’nun muhabbet ve sünneti için toplandınız, inşallah yüz şehit sevabına nail olmuşsunuzdur. Bu Muhabbetiniz, hayatınız, aileniz, eviniz ve şehriniz için bir inkılap olsun inşallah.” sözleriyle konuşmasını sonlandırdı.

Ardından sahne alan Vahdet İlahi Grubu, seslendirdikleri ilahi ve ezgiler ile coşku doruğa çıktı. İlahilerin ardında Türkçe konuşmaları için çağrılan İlahyatçı Zeynelabidin Zerkaya günün anlam ve önemi ile ilgili bir konuşma yaptı.

“ Kur’an ile karanlıktan aydınlığa, esaret hürriyetimize kavuştuk” diyen İlahyatçı Zeynelabidin Zerkaya konuşmasına şöyle devam etti:” Kardeşlerim! Kur’an olmasaydı halimiz nice olurdu. Zira Kur’an gelmeden önce insan ve insanlığın içinde bulunduğu durum içler acısıydı. Kur’an ile insalar birkez daha dünyaya gelmiş gibi günah, kir ve cehaletten temizledi. Kur’an ile vicdan sahibi tüm insanların yüreğini burkan, daha ismi verilmeyen kız çocuklarının gömülmesi ve güçlü aşiretlerinin birbirlerinin can ve namuslarına el uzatan kirli ve çirkin adetler tarihin karanlık sayfaları arasında yer aldı.”

Hz. Muhammed’in cahiliye döneminde gömülen her çocuğu duyunca ağladığına dikkat çeken Zerkaya, “Acaba sormak gerek bugün kendi halkının çocukların için ağlayan bir önder var mıdır? Komünist, sosyalist ve demokratlara soruyorum, var mı öyle bir lideriniz?” diye sordu.

Program, Vahdet ilahi Grubu’nun okuduğu ilahilerin ardından Burhan Aslan’nın okuduğu dua ile son buldu.

AĞRI’NIN KÖYLERİNDE KUTLU DOĞUM COŞKUSU SÜRÜYOR

Ağrı’nın Hamur ilçesine bağlı Yukarı Gözlüce köyünde kutlu doğum programı düzenledi.

AĞRI - Nisan ayının girmesiyle kutlu doğum programa start veren Peygamber Sevdalıları Platformu Doğu ve Karadeniz Koordinatörlüğü Ağrı’nın Hamur ilçesine bağlı Yukarı Gözlüce köyünde de bir etkinlik düzenledi.

Köy camisinin bahçesinde düzenlenen programın sunuculuğunu Erhan Güler yaptı. Ferhat Kaya Hoca’nın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, Vahdet İlahi Grubu mevlithanları Hamza Yılmaz ve Muharrem Noğay’ın okuduğu Mevlit-i Şerif ile devam etti.  Vahdet İlahi Grubu sanatçılarından Mehmet Noğay ve Cihat Güler, mevlitten sonra da Hz Muhammed’i (sav) konu alan ilahi ve ezgiler seslendirdi.

Programda Türkçe bir konuşma yapan Ferhat Kaya, İslam davası için mücadele gösterenleri selamlayarak, Resulullah’ın hayatından kesitler aktardı. Kaya, “Resulullah (sav) Mekke’nin ileri gelenlerinin dünyalık olarak yapmış oldukları bütün tekliflere sırt çevirmiş ve ‘Ben sadece Allah’ın rızasını istiyorum’ diyerek aziz İslam davasında gayret göstermiştir. Bakın sahabelerin hayatına, aziz İslam davası uğruna büyük bedeller ödediler, işkenceler gördüler. Bunlara rağmen davalarından vazgeçmediler. Allah bizi bu davaya sahip çıkan insanlardan eylesin inşallah.” dedi.

Grup Vahdet sanatçılarının seslendirdiği ilahilerin ardından Mustazaflar Cemiyeti Ağrı Şubesi Başkanı M. Ali Ortaç, Resulullah’ın (sav) hayatından kesitleri aktardığı bir konuşma yaptı.  Ortaç, Koordinatörlük olarak 23 gündür il il, ilçe ve köyleri dolaşarak, Hz Muhammed’in (sav) sevgisi ve davasını anlattıklarını kaydetti.

Allah’ın (cc), Resulullah’a (sav) çok önemli bir vazife ve şerefli bir emanet verdiğini vurgulayarak konuşmasını sürdüren Ortaç, “Resulullah (sav) vazifesini hakkı ile yerine getirdi. Kur’an-ı Kerim’in tebliğini biz insanlara yaptı. İnsanlığı zulmün ve zorbalığın altından kurtardı. Namus, iffet, komşuluk, büyüklere saygı ve sayamadığımız birçok konuda bize yol gösterdi. Ve Allah’ın Şeriatını yeryüzüne hakim kıldı. Resulullah (sav) Veda Hutbesinde de vurguladığı gibi bize iki emanet bırakmıştır. Bunlar, Kur’an ve Hz. Resulullah’ın Sünnetidir. Biz bu iki emaneti yaşayarak hakkını vermek zorundayız.” dedi.

 Ortaç, “Resulullah’ın (sav) Sünneti ve uğruna bedel ödediği Kur’an-ı Kerim bizim özgürlüğümüzün, kurtuluşumuzun kaynağıdır. Değerli kardeşler bu toplumun öncüleri, liderleri, toplumun rengi olan İslam değerleri ve Kuran’ın hükümleri ile hükmetmek ve bu doğrultuda hareket etmek zorundadırlar. Bunun aksi hareket edenler bizim liderimiz, öncümüz olamazlar.” şeklinde konuştu.

 Program, seslendirilen ilahi ezgilerle son buldu. kha

Önceki ve Sonraki Haberler