Bölgeden Haber Turu!

Bölgeden Haber Turu!

“24 NİSAN BİR ERMENİ YALANIDIR”

Bölgeden Haber Turu!

“24 NİSAN BİR ERMENİ YALANIDIR”

IĞDIR ECZACILAR ODASI BAŞKANI NAZIM KARADAĞ: “24 NİSAN BİR ERMENİ

YALANIDIR”

Iğdır Eczacılar Odası başkanı Nazım Karadağ, 24 nisan sözde soykırım iddiası sadece bir Ermeni yalanıdır” dedi.

Karadağ yaptığı yazılı açıklamada , bu yalana kimse inanmasın tarihi gerçekler ortada asıl soykırımı Türk Milletine yapan Ermenilerdir. 1915 yılında Ermeniler düşmanla işbirliği ve casusluk yapıyor, erkeklerimiz cephedeyken, erkeksiz kalan köyleri basıp, vahşet uyguluyordu. Savaşta tüm bunların cezası idamdır oysa sadece tehcir cezası uygulanmıştır. Sözde soykırımın yıldönümü olarak ilan etmeye çalıştıkları 24 Nisan’da kimsenin burnu kanamamıştır. Sadece örgüt üyeleri ve ileri gelenleri tutuklanmıştır.Tek bir ölüm olayı yoktur. Ermenistan topraklarında yaşayan bir tek Türk bulamazsınız ama Türkiye topraklarında çok sayıda Ermeni yaşamaktadır. Yaşadıklarına göre soykırım diye birşey yoktur ve eğer belli menfaat çevreleri izin verirlerse huzur ve kardeşlik içinde yaşamaya devam etmek arzusundayız.” şeklinde konuştu.

ERMENİLERİN KATLETTİĞİ HAKMEHMET KÖYÜ ŞEHİTLERİ ANILDI

SERDAR ÜNSAL,SAYIN BAŞBAKANIN TAZİYE MESAJI ŞEHİTLERİMİZ VE BİZLERİ ÜZMÜŞTÜR.

Iğdır’ın Merkeze bağlı Hakmehmet köyünde 1919 yılında Ermenilerce katledilen şehitler anıldı.

Iğdır Azerbaycan Evi Derneği tarafından Hakmehmet köyüne yapılan ziyarette şehitler haftası nedeniyle Hakmehmet şehitleri kuran okunarak anıldı.

Anma toplantısına Azerbaycan’ın Kars başkonsolosluğu Iğdır Şubesi Konsolosu Asiman Aliyev Kafkas Çecen Derneği başkanı Muharrem Çeçen,Iğdır Azerbaycan Evi Derneği başkan yardımcısı Erhan Yaycılı ve vatandaşlar katıldı.

Köyde bulunan ve 1989 yılında yapılan kazı sonucunda ortaya çıkarılan toplu mezardan 83 kişinin cesedi çıkarılarak yapılan anıt mezarı ziyaret eden vatandaşlar burada Fatiha okuyarak dua ettiler.

Anıt önünde yapılan tören saygı duruşuyla başladı .Törende konuşan Iğdır Azerbaycan Evi Derneği başkanı Serdar Ünsal,”Sözde soykırım yalanları ile dünyayı kandıran Ermeniler, bugün yine yalanları ile dünyayı meşgul edecek Türk milletini suçlayacaktır. Asıl katliamı yapan Ermeniler soykırıma uğrayan Türk milleti olmuştur. 1919 yıllarında Ermeni Çetecileri Taşnak ve Hınçak Komitecileri tarafından Gedikli Hakmehmet ve Oba Köylerinde çoluk çocuk yaşlı genç demeden yüzlerce Müslüman Türk insanını hunharca katletmişlerdir. Bu toplu mezarlar Anadolu’nun birçok yerinde mevcuttur. Oysa bir tek Ermeni mezarına rastlanmamıştır. Bu da gösteriyor ki asıl soykırımı yapan Ermenilerdir Gerçek Ermeni katliamına uğrayan Hakmehmet köyündeyiz.Bunun belgesi de buradadır. Ermeniler insanları tandır damına doldurup kuyulara atıp öldürmüşlerdir. Ermeniler katil bir millettir. Doğu Anadolu bölgesinde katliam yapmışlardır. 1919 yılında burada katliam yapan Ermenilerin torunları 1992 yılında Azerbaycan ‘da Hocalı da aynı katliamı yapmışlardır. Hür dünyayı Ermenilerin yalanlarına inanmamaya çağırıyoruz gelsinler bu katliamı görsünler gerçek katil Ermenilerdir. Sayın başbakanımızın yayınladığı taziye mesajı bizleri üzmüştür.Bu açıklamaya tepkiliyiz.Bu açıklama ile haklıyken haksız duruma düşmüşüz. Peki şimdi Ermeni yetkililerde 1915-1920 yılları arasında 1992 yılında Azerbaycan’da Hocalı da Karabağ da şehit ettikleri Ermeni Asla örgütü tarafından şehit edilen Türk Diplomatlardan , Türklerden özür dileyip taziye mesajı yayınlayacaklar mı şehitlerimize Allahtan rahmet diliyorum.”dedi.

Hakmehmet Köyünde Ermenilerin katliamına maruz kalan kişilerin torunlarından biri olan Muhtarlar Derneği başkanı Mikail Ud da, “Suçu işleyen, katliam yapan,kana doymayan bir millet ve devlet Ermenilerdir. 1919 yılında bizlerin dedelerini ninelerini Ermeni Çetecileri acımasızca öldürerek bu mezarlığa gömmüşlerdir. Ben ve Hakmehmet Köy halkı hiçbir zaman bu Ermeni zulmünü unutmayacağız. Ermeniler bu köye gelmiş 83 kişiyi katletmişlerdir. Bir köy yok edilmiştir. Dış işlerimiz görevini yapamıyor. Üç beş çapulcu dünyaya bizi haksız olarak tanıtıyor. konuştu.

Kafkas Çecen Derneği başkanı Muharrem Çeçen ‘de “1919 yılında Ermeniler bu bölgede katliam yapmışlardır. Bugün Türk yurdu Erivan’da bir Türk dahi yaşamamaktadır. Bugün Türklük Türkiye de suç unsuru olmuştur. Sayın Başbakan Ermenilerin torunlarından özür dilemiş taziye mesajı yayınlamıştır. Peki Bizden kim özür dileyecektir. Başbakanımızın Katliama uğramış insanlarımızı unutarak yalan ve iftiradan oluşan yalanlara dayanarak taziye mesajı yayınlamasının tasvip edilir yanı yoktur.Türkiye deki ve Azerbaycan da ki şehitlerimize Allahtan rahmet diliyorum.Ermeni yazarlarının kendileri Hocalı da Türk katliamı yaptık demiştir. Bu gerçekler ortadayken Ermenilere taziye mesajı yayınlamak niye.”şeklinde konuştu.

‘KUTLU DOĞUM’A AFİŞLİ DESTEK

Peygamber Sevdalıları Platformu Doğu ve Karadeniz Koordinatörlüğü tarafından Pazar günü yapacağı etkinlik öncesi Ağrılılar, işyerleri ve evlerine astıkları afişler ile halkı davet ediyorlar.

Peygamber Sevdalıları Platformu Doğu ve Karadeniz Koordinatörlüğü tarafından Pazar saat 13.00’da Orduevi yanı Belediye Otopark alanında düzenlenecek olan ‘Yürüyen Kur’an Hz. Muhammed(s.a.v.)’ temalı Kutlu Doğum programı nedeni ile Ağrılılar işyerlerine, evleri ve çeşitli cadde, sokaklara afişler astılar.

Belediye İş Merkezi esnaflar astıkları 6 metrelik dev afişle halkı Pazar günkü programa davet ettiler. İş Merkezi esnafları adına açıklama yapan İrfan Gökhan, Hz. Resulullah (s.a.v.)’ın Kutlu Doğum programı nedeni ile Belediye İş Merkezi esnafları olarak böyle bir çalışma yaptık. Yaptığımız afiş ile Peygamber Sevdalıları Platformu’nun Pazar günü düzenleyeceği Kutlu Doğum programına da Ağrılıları davet ediyoruz.” dedi.

İşyerine astığı afiş ile Nisan ayının tümü ile Kutlu Doğum ayı olarak anılmasını hedeflediğini söyleyen Mehmet Tandır, “Bu kutlu ayda insanlara Hz. Resulullah’ın nurlu doğumunun idrakine varmaları ve bu doğumun sıradan bir şey olmadığını ifade etmek için işyerime bu afişi astım. “ şeklinde konuştu.

Ağrılı esnaflardan Ebubekir Akbulut ise, “İstedim ki işyerimin önünden geçenler bir vesile ile bu afiş ile karşılaştıklarında Allah’ın Peygamberini hatırlayıp bir Salavat getirmeleridir. “ ifadelerini kullandı.

Esnaf Şahin Aslan,” İşyerine gelip alışveriş yapan müşterilerin Pazar günkü büyük Mevlit etkinliğinin yer, tarih ve saatini öğrenip o etkinliğe katılmaları amacı ile astım afişi. Kendim her yıl bu etkinliklere katılıyorum. Bütün Ağrılıların Peygamber Sevdalılarının düzenlediği kutlu Doğum programına katılmalarını tavsiye ediyorum. “ dedi.

Evinin duvarına ‘Evindarê Pexamber Wîladeta Hz. Muhammed (s.a.v.) Pirozdîkîn’ sloganı ile afiş asan Adem Akcan da, “Ben bir Peygamber sevdalısıyım. Evime astığım bu afişle, tüm mahallemle bu sevgimi paylaşmak istedim. Dileğim bu sevginin hepimizin hayatına şekil vermesidir. Pazar günü tüm ailemle Mustazaflar Cemiyetinin desteklediği Kutlu Doğum etkinliğine katılacağım.”dedi.

Ağrılıların işyerlerine ve evlerine astıkları afişlerde ise şu sloganlar yer alıyor: “Önder Sensin Rehber Sensin Ya Muhammed Mustafa (s.a.v.)’, ‘Doğumun aydınlattı bizleri Ey Allah’ın Resulü’, ‘Doğumun kutlu olsun Ey Allah’ın Resulü’ ‘Özgürlük ve Kurtuluş Önderi Hz. Muhammed (s.a.v.)’in Doğumu mübarek olsun’ ‘Anam babam Sana feda olsun Ya Resulullah’ ‘Wilade Ta Rehbere, Azadiyu Xelasiyê’, ‘Özgürlük ve Kurtuluş Önderi Hz. Muhammed (s.a.v.)’in doğumu mübarek olsun”

ARDAHAN’DA 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI

Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi Ardahan’da da kutlandı.

Ardahan Valiliği önündeki Atatürk Anıtı’na Milli Eğitim Müdürü Tevfik Fikret Eteker’in çelenk sunumuyla başlayan tören, Kongre Caddesinde devam etti.

Günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Milli Eğitim Müdürü Eteker, “Bu mutlu günümüzde dost ve kardeş ülke Gürcistan’dan gelerek, bayram sevincimizi paylaşmak üzere konuğumuz olan çocuklarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Miniklerin dans gösterileri, şarkı-türkülerin söylendiği, Şiirlerin okunduğu törende, Gürcistan’ın Ahıska kentinden gelen halk oyunları ekibi, gösteri yaptı. Gürcistanlı kız öğrencilerinin Kafkas oyunu ise izleyicilerden bol bol alkış aldı.

Programa, Vali Seyfettin Azizoğlu, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Yüksel Durak,  Ardahan Belediye Başkan vekili İlhan Özgür, öğrenciler ve veliler katıldı.

RİZE’DE ÖZEL EĞİTİM ÖĞRENCİLERİNDEN FUTBOL TURNUVASI

Rize’de  Meslek Eğitim Merkezi binasında hizmet veren Özel Eğitim Meslek Okulu öğrencilerinden oluşan amatör futbol takımı kendi aralarında düzenlemiş oldukları futbol turnuvasının final bölümünü Rize Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü bünyesinde bulunan spor kompleksinde oynadılar.

Kendi öğretim binaları inşa edilene kadar  Meslek Eğitim Merkezi binasında hizmet veren ve 13 öğretmen ,2 idari personel, 5 adet 9’uncu sınıf, 1 adet 10’uncu sınıf olmak üzere 40 öğrenciden oluşan  Özel Eğitim Meslek Okulu öğrencilerine vermiş olduğu eğitimin yanında düzenli bir şekilde düzenlemiş olduğu spor aktiviteleriyle çocukların spora sıcak bakmasını sağlıyor. Bu doğrultuda okul idarecileri tarafından  uygulanan futbol turnuvasının final bölümü Rize Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü hizmet binası yanında bulunan halı sahada gerçekleştirildi.

Okul yönetiminin talebi üzerine kullanım alanını Özel Eğitim öğrencilerine tahsis eden Rize Belediyesi İtfaiye Müdürü Uğur MİNDER çocukların sevincine ortak oldu. Okul Müdürü Sabri ŞEN, öğretmenleri ve aileleriyle beraber İtfaiye Müdürlüğüne gelen Özel Eğitim öğrencilerini Rize Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Hakkı SOBA ve İtfaiye Müdürü Uğur MİNDER karşıladı. Maç öncesi İtfaiye Müdürlüğündeki çalışmaları yerinde inceleyen öğrenciler İtfaiye araç gereç tesisatları tanıma fırsatı buldular.

Okul bünyesinde öğrenciler arasında başlatılan turnuvanın final bölümünde ise Özel Eğitim öğrencileri performanslarını sergilediler. Ailelerinin ve öğretmenlerinin tezavuratları eşliğinde oynadıkları futbol karşılaşmasının sonunda kazanan takıma ve dereceye giren diğer takımlara okul yönetimi tarafından hediyeler takdim edildi.

Özel Eğitim Meslek Okulu Müdürü Sabri ŞEN yapmış olduğu açıklamada; “Şu aşamada 13 öğretmen , 2 idari personel, 5 adet 9’uncu sınıf, 1 adet 10’uncu sınıf olmak üzere 40 öğrencimizle Meslek Eğitim Merkezi binasında hizmet vermekteyiz. Değişik branşlarda bölümler açıp  çocuklarımızın becerilerini geliştirmesi için eğitim vermeye başlayacağız. 9’uncu sınıfta önce çocuğumuzun hangi mesleğe daha eğimli olduğunu testediyoruz 10’uncu sınıfta ise çocuğumuzu o meslek dalında eğitiyoruz. Eğitimin yanında çocuklarımıza spor aktiviteleri yaptırıyoruz. Yapmış olduğumuz futbol turnuvamızın final bölümünü Rize Belediyemizden destek alarak bu alanda yaptık. Çocuklarımızda çok mutlu oldular. Bizlere gösterilen ilgiden ötürü Rize Belediyesine teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.

Rize Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Hakkı SOBA yapmış olduğu açıklamada; “Okul Müdürümüz böyle bir sosyal etkinliğe ön ayak olmuş. Rize Belediyesi İtfaiye Müdürlüğümüz tarafından spor amaçlı kullanılan  halı saha tesislerinde final maçı yapmayı arzu etmişler. Talep üzerine bizde Rize Belediyesi olarak çocuklarımızı burada ağırlamaktan mutluluk duyduk. Çocuklarımızın bu gibi aktivitelerine vesile olmak hepimizin görevidir. Rize Belediyesi olarak bundan sonra da alt yapı konusunda gereken hassasiyeti göstereceğiz. Müdürümüzü ve öğretmenlerimizi göstermiş oldukları ilgi ve alakadan ötürü tebrik ediyorum başarılarının devamını diliyorum” dedi.

ARTVİN’DE BELGELERİNİ HORON ESLİĞİNDE ALDILAR

TÖRENDE VALİ CİRİT, 5 FATMA İSİMLİ BAYANLAR ARASINDA DİLEK TUTU.

Turizm Haftası kapsamında Artvin’de birincisi düzenlenen Turizm Şenlikleri bütün hızıyla devam ederken,ev pansiyonculuğunda kurs görenlere belgelerini horon eşliğinde aldılar.Vali Cirit 5 Fatma isimli bayanların arasına girerek dilek tutu

A. Nihat Gökyiğit Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen şenliklerin ikinci gününde yemek yarışmasında derce alan ve Borçka’da düzenlenen Pansiyonculuk Kursu’nda başarı gösterenlere  sertifikaları halk dansları eşliğinde verildi. 

Geceye Artvin Valisi Kemal Cirit ve eşi Seval Kaya Cirit, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Karişit, Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Duman, Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, Açü Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fahrettin Tilki, Arhavi Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Sinan Güner, Garnizon Komutanı Albay Mehmet Kip, Vali Yardımcıları Mutlu Almalı, Hasan Ongu, Kültür Turizm İl Müdürü Hüseyin Ateş ve vatandaşlar katıldı.

Açılış konuşmasını Kültür Turizm İl Müdürü Hüseyin Ateş.geçtiğimiz gün ilimizde teorik anlamda zengin olduğumuz folklorumuzun tüm halkımızın katılımıyla pratikte uygulamasının yapılarak yerel ve ulusal medya aracılığı ile tüm ülkemize duyurulması ve bir nevi tescilinin yapılması gerçekleştirilmiştir. Halkın katılımıyla yapılan halkoyunları rekor denemesi etkinliği, yöresel kına kıyafetleri sokak defilesi, bu akşam izleyeceğiniz piyano rezitali ve yarın (bugün) yapılacak Ardanuç Cehennem Deresi Kanyonu yürüyüş ve kaya tırmanış gösterisi, Pazar günü Şavşat ilçemiz Ciritdüzü Köyünde yapılacak olan at yarışları ve Ofroad gösterileri bu etkinliklerin ilimizde yapılıyor olması yerelden ulusala tanıtımda önemli karşılıkları olan alternatif turizm aktiviteleridir. 

2008 yılında konaklama tesislerimizde 270 bin konaklama yapılırken,2013 yılı sonu itibariyle 580 bin gecelemeye ulaşılmıştır. Ümit ediyor ve inanıyorum ki son aylarda ulusal, uluslar arası ve yerel anlamda yapılan bu güçlü tanıtımlarla birlikte ilimize gelen yerli ve yabancı turist sayısı hızla artacaktır.’dedi.

Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe son günlerde güzel şeyler yaşandığını ve yaşanmaya devam edeceğini belirterek:” Artvin’de çok güzel şeyler oluyor. Başta Sayın Valimiz olmak üzere bize bu güzellikleri yaşatan emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Önceki günkü 10 bin kişilik horon rekoru kırma etkinliği önemli bir sonucu da beraberinde getirdi. Artvin tamamıyla turizme açılacak.

Daha sonra söz alan Vali Kemal Cirit, etkinliklere destek veren, katılan herkese teşekkür ederek başladığı konuşmasında; “ Turizm Artvin için önemli bir konseptir. Turizmle Artvin’in kaderi değişecek. Bugün ülkemize ortalama 40 milyon turist gelmektedir. Bir turistin ortalama harcaması 850 dolar civarındadır. Gelen turistlerin çoğu AB ülkeleri, Bağımsız devletler topluluğu ve sınır komşumuz Gürcistan’dan gelmektedirler. 

 Bu kapsamda Artvin’de turizm noktasında önemli çalışmalarımız olacak. Önceki gün gerçekleştirdiğimiz horon rekor denemesi başarıya ulaşmıştır. Turizm şehri olabilmek için marka şehir olmak gerekiyor. Biz bu akşam Artvin’i marka şehir yapmak için çok önemli bir firmayı davet ettik. Burada sembolik olarak marka şehir anlaşması yapacağız. Artvin’in üçboyutlu tanıtım filmi çekimini yaptıracağız.Ben sözlerimi fazla uzatmak istemiyorum hepinize teşekkür ediyorum.” Dedi.

Konuşmaların ardından  Borçka’da düzenlenen ev pansiyonculuğu kursunda başarı gösteren 69 kursiyere sertifikaları dağıtıldığı sırada Vali Cirit.arka arkaya Fatma isimli bayanların  sertifikaların denk gelmesi,’ne kadar çok Fatma ismi var,durun ben bu bayanların arasına geçip bir dilekte bulunayım esperisi ile 5 ayni isimde olan bayanların arasına girerek dilek tutum dedi.. 

Ardından Gençlik Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi Piyano Eğitmeni Tamara Çelik, öğrencileri Burak Demir ve Alara Ural ile birlikte çok özel bir konser verdi. Konserin ardından Kültür Bakanlığı halk dansları Türkiye’nin değişik yöre oyunlarıyla büyük beğeni topladı. Yaklaşık iki saat süren Turizm Şenlikleri ikinci gün etkinlikleri 500 kişilik salonda alkışlarla sona erdi. kha

Önceki ve Sonraki Haberler