Bölgeden Haberler

Bölgeden Haberler

Doğu ve Karadeniz bölgesinden haber turu

Bölgeden Haberler

Doğu ve Karadeniz bölgesinden haber turu

BARAJ ETRAFINDA PEDAL ÇEVİRDİLER

Barajı etrafında pedal çeviren bisiklet yarışması Batum sınırında start verildi.

Artvin’in Borçka ilçesi Gürcistan sınırı yakınında bulunan Çavuşlu, Muratlı, Baraj etrafında pedal çeviren bisiklet yarışması Batum sınırında start verilerek 22 km Bisiklet Yol yarışı yapıldı.

Bisiklet Federasyonu Artvin İl Temsilciliğinin 2014 yılı faaliyet programı kapsamında Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü işbirliğinde yapılan bisiklet yarışması önce Borçka Şehir merkezinde bisikletçiler tarafından şehir turunun ardından Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Bahattin Yetim’in vermiş olduğu start düdüğünün ardından Çavuşlu – Muratlı –Batum sınırlarından Baraj ve yeşil vadi  yolu üzerinden Borçka beton köprüsünde son buldu.

Erkekler yarışmasında 5 kategoride, Bayanlar yarışmasında 3 kategoride yapılan yarışmada Artvin, Hopa ve Arhavi’den 35, Kıbrıs, Giresun, Trabzon, Rize, İstanbul ve Konya’dan ise 35 olmak üzere 10 bayan ve 60 bisikletçi yarıştı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Bahattin Yetim yaptığı açıklamada; “Türkiye’nin değişik illerinden ve Kıbrıs’tan gelen bisiklet sporcularımız var. Bisiklet sporunu Artvin’de geliştirmek, insanlarımızı bisiklet sporuyla tanıştırmak en temel amaçlarımızdan bir tanesi, başarılı olacağımızdan ümit ediyorum. Artvin’de spor olarak genel bir planlama yapmaya çalışıyoruz. Yusufeli’nde Kano, Borçka’da Durgun Su Kanosu, Bisiklet, Artvin Merkezde Dağcılık sporunu ve branşlarını  ilçelerimize yaymaya çalışıyoruz. Dahası bu sporları turizm etkinliği olarak düşünüyoruz” dedi.

Bisiklet Federasyonu İl Temsilcisi Erkan Akçelik, bu yıl 2. Düzenlediğimiz Bisiklet yarışı için 70 kişilik sporcu ile etap oluşturduk,katılım ve ilgi giderek artıyor.Coğrafyası  ve Baraj gövdesi etrafında pedal çevirmek sporcularımızı hem motife etmiştir hem de kendilerine başarı getirmiştir.

Spor Dostluk Kardeşliktir ruhuyla pedal çeviren sporculara dereceye girebilmek için iki teker üzerinde kıyasıya yarıştılar.

Varışa varan sporcular, yarıştan ziyade, bölgenin havası, doğası ve baraj gölü etrafında pedal çevirmek, bize hem mutluluk hem de heyecan verdi.Uluslar arası yarışmanın bu bölgede yapılmasını isteyen sporcular,destek verenlere teşekkür ettiler.

Öte yandan pedal çeviren iki kız kardeş,kazsız varışa vardıklarına ve kategorlerinde birinci olduklarına mutluluklarını dile getirdiler.

Yarışma sonunda Artvin Vali Yardımcısı Yılmaz Kurt, Borçka Kaymakamı Şakır Öner Öztürk, Borçka Belediye Başkanı Aslan Atan, Ak Parti İlçe Başkanı Şükrü Ertürk, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Bahattin Yetim, İlçe Jandarma Komutanı Metin Aydın, İlçe Emniyet Amiri Mustafa Edisan, Toplum Sağlığı Sorumlu Hekimi Ahmet Usta, Muratlı Çay Fabrikası Personel Şube Müdürü Erdal Tohumcu tarafından katılım belgesi, madalya, kupa ve çeyrek altın ile ödüllendirildi.

 Törende konuşan Borçka Belediye Başkanı Aslan Atan,Yeşil Doğa ile birleşen ilçede bu tur etkinliğin düzenlenmesinde ve sporcularımızı burada görmekten mutlu oluyoruz.Sporla birlik de ilçemizde tanıtıyorsunuz.İlçe Belediye Başkanı olarak,sızları ağırlamaktan son derce mutlu oluyoruz, sözleri ile başarıların devamını diledi.

Federasyon, Borçka Belediye Başkanı Aslan Atan,Spor aktivitelerin ilçede düzenlemesine vesile olması sebebiyle, kendisine bir plaket verilerek teşekkür edildi.

ARDAHANLI DOĞALGAZDAN MEMNUN

Ardahan İnönü Mahallesi sakinlerinden Bilent Atmaca, 30 Mart Yerel seçimleri sonrası teşekkür ziyaretine çıkan, Belediye Başkanı Faruk Köksoy  ve AK Parti Milletvekili Orhan Atalay ile doğalgaz faturası üzerine sohbet ettiler.

2 aydır doğalgaz tesisatını çektirdiğini ve iki aylık faturasının da beklenenin aksine çok düşük olduğunu ve her ay 300 tl nin cebinde kaldığını söyleyen Bülent atmaca sohbette “Size ne kadar teşekkür etsem azdır. Allah sizden razı olsun başta bende faturanın çok kabarık geleceğine inananlardandım. Ama korkulanın aksine iki aydır 145. 141 TL fatura geliyor” dedi.

Bülent Atmacanın evine giden www.gazeteardahan.com ekibimiz, Atmaca’dan detaylı bilgi aldı. Ekibimize, doğalgaz sayacındaki rakamları ve iki aylık faturasını gösteren Bülent Atmaca şöyle konuştu; “Öncelikle ben bu hizmeti Ardahan’a kazandıran AK Parti Milletvekili Sayın Orhan bey’e, Belediye Başkanı Faruk Bey’e çok teşekkür ediyorum. Vatandaşlarımızın aklında yanlış bir şeyler oluşmasın,  doğalgaz gelmeden önce, çeşitli söylemler vardı, bunlardan biriside doğalgaz yeterince ısıtmaz veya fatura çok kabarık gelir gibi söylemler olurdu.

Hatta bende böyle düşünüyordum. Soğuk bir iklimimiz olduğu için ısınamayacağımıza inanıyordum. Ama kesinlikle böyle bir sorun yaşamadım. Kömür yaktığımda nasıl ısınıyorsam şimdide öyle ısınıyorum. Tabi bunun yanında artıları da var, öncelikle kömür pisliğinden külünden zahmetinden, Yine mutfağımıza tüp alma derdinden kurtuldum. Hepsinden önemlisi her ay ben ekstradan verdiğim 300 TL den kurtuldum bu para cebimde kalmış oldu.

Doğalgazın şehrimize gelmesinde katkısı olan Belediye başkanımıza milletvekilimize emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum. Bu bir nimettir, Ardahan için büyük bir kazanımdır. Hiç kimse tereddüt etmesin isteyen herkese faturamı ve kullandığım miktarı gösterebilirim. Bence artık herkesin bu nimetten faydalanması lazım” dedi.

ARÜ ÇAMLIÇATAK KAMPÜSÜ-YÜKSEKOKUL ARASI DOLMUŞ İHALESİ YAPILACAK

Ardahan Üniversitesi Çamlıçatak Kampüsü ile Ardahan Halilefendi Kayabaşı arası dolmuş ihalesi yapılacak.

Daha önce iptal edilen ARÜ Çamlıçatak Kampüsü ile Halilefendi Kayabaşı arası dolmuş ihalesi 06.05.2014 Salı günü Ardahan Belediyesi Meclis salonunda, Encümen huzurunda saat 14:00 da yapılacak.

Dolmuş hattı, ARÜ Çamlıçatak Kampüsünden başlayıp, Ardahan Halilefendi Mahallesi kayabaşı-yüksek okuluna kadar, 13-14 Kilometrelik bir dolmuş güzergahı olacak. Böylelikle hem Halilefendi mahallesinin hemde ARÜ öğrencilerinin ulaşım sorunu çözülmüş olacaktır.

GÜZERGAHLAR;

Ardahan Üniversitesi Kampüs (Cemal TURAL Fidanlığı Karşısı), 25.Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı,  Kars Caddesi,  Kars Köprüsü, Cumhuriyet Caddesi,  İl Tarım Müdürlüğü, Merkez Cami, İnönü Caddesi,  Belediye Hizmet Binası, PTT Binası,  İş Bankası, Atatürk Caddesi, Kura Köprüsü, Halilefendi Mahallesi, Bahtiyar Vahapzade Caddesi (Kale Yanı),  son durak Yüksek Okul (Yeni Cezaevi) olarak belirlenmiştir.

SEÇİM SONRASI ESNAFA TEŞEKKÜR ZİYARETİ

30 Mart Yerel Seçimlerinde Ardahan Belediye Başkanlığını ikinci kez kazanan Belediye Başkanı Sayın Faruk Köksoy, AK Parti Milletvekili Sayın Prof. Dr. Orhan Atalay ile birlikte şehir merkezinde esnafı ziyaret ederek, desteklerinden dolayı teşekkür ettiler.

Esnaf ziyaretine Milletvekili Atalay, Başkan Köksoy, AK Parti Ardahan İl Başkanı Baydar, Belediye Meclis üyeleri ile Partililer katıldı.

Ziyaret sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Milletvekili Orhan Atalay, “Bizim bugün Ardahan da esnafları ziyaret etmemizin sebebi, bir teşekkür ziyaretiydi. Seçimlerden önce esnafımızı dolaşarak hem ilimizin sorunlarını konuşmuştuk hem de partimize destek talebinde bulunmuştuk. Sağ olsun Ardahan kamuoyu bize çok ciddi bir destek verdi. Bütün yapılan ittifaklara rağmen Ardahan da sağduyu egemen oldu, hâkim geldi ve neticede sağduyu AK Partide karar kıldı. Ve Ak Parti ikinci kez Ardahan belediyesini kazandı. Belki Cumhuriyet tarihinin en kritik seçimini yerel yönetimlerde yaşadık diyebiliriz. Çünkü Cumhuriyet tarihi boyunca böyle bir ittifak görülmemişti.

Türkiye genelinde yakaladığımız başarıya Ardahan’ında aynı oranda katılması Ardahanlılar adına son derece gurur ve onur verici bir durumdur. Bu vesileyle biz Ardahan kamuoyuna Ardahan halkına teşekkür ediyoruz. Bu teşekkürü hem basın yoluyla duyuruyoruz hem de esnafımızı tek tek dolaşarak teşekkürlerimizi bizzat kendilerine sunuyoruz. Ayrıca ilimizin sorunlarını çözüm yollarını da hemşerilerimizle paylaşıyoruz. Gezimizin bir diğer amacı da budur. Bu ziyaretlerimiz her gelişimizde devam edecektir. Biz tabi bütün esnaflarımızla bugün görüşemedik. Ama her gelişimizde bir caddemizi bizatihi gezerek, hemşerilerimize teşekkürlerimizi ifade edeceğiz. Ben bu vesile ile  Ardahanlı hemşerilerime desteklerinden dolayı tekrar tekrar teşekkür ediyorum” dedi.

Seçim sürecinde destek veren bütün herkese teşekkür eden Başkan Köksoy yaptığı konuşmasında; “Seçim sürecinde fiili olarak yanımızda olan veya duasıyla destek veren, oy veren vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Allah onlardan razı olsun.. Ayrıca sosyal medyada sık sık dikkatimi çeken Ardahan da muhalif parti adayımızın her ne kadar ‘hayırlı olsun, seçmen iradesi budur’ beyanı bulunmaması ve sürekli olumsuz istinatlarla yüklü beyanatları sosyal medyada yer almakta ve dolaşmaktadır. Oradaki bütün istinatların kendileri tarafından yapıldığı açıktır. Bütün Ardahan bunu bilmektedir. Bu olumsuz istinatları tümünü reddetmekle birlikte, biz tertemiz bir siyasetle-çalışmayla ve insanlarımızın temiz oylarıyla bu göreve geldik. Biz bundan sonra hizmetlerimizi katlayarak artırmaya devam edeceğiz” dedi.

Ardahan da hizmet kalitesinin artacağına vurgu yapan, AK Parti İl Başkanı Yunus Baydar konuşmasında; Bugün milletvekilimiz, başkanımızla birlikte esnaf ve vatandaş ziyaretinde bulunduk. İnşallah ikinci kez kazandığımız belediyemizle birlikte Ardahan da hizmet kalitesini yakalayacağımıza inanıyoruz. Bu anlamda seçim sonrası yenilediğimiz teşekkür ziyaretinde, 3400 oy ile bize destek veren bütün Ardahanlı hemşerilerimize teşekkür ediyoruz. İnşallah Ardahan’a yakışan hizmetleri, Ardahan, Faruk Köksoy ile milletvekilimizle teşkilatımızla görecektir” şeklinde konuştu.

SERDAR ÜNSAL’IN KIZI NİŞANLANDI. NİŞAN YÜZÜKLERİNİ EMNİYET MÜDÜRÜ TAKTI

Iğdır’a atandığı günden beri Iğdır halkıyla bütünleşen Emniyet Müdürü Yüksel Babal, gazeteci Serdar Ünsal’ın kızının nişanına katıldı.

Yüksel Babal Yıllardan beri Iğdır’da gazetecilik yapan araştırmacı yazar Serdar Ünsal’ın kızının Bahu düğün salonunda yapılan nişan törenine katılarak nişan yüzüklerini taktı.

Nişan töreninde konuşan Babal, “Kızımız Ülkü ve Serkan’ın nişan törenine hoş geldiniz.Beni ailelerinden kabul ederek nişan törenine de yüzükleri takmamı isteyen serdar Hocama da ayrıca teşekkür ediyorum. Evlilik kutsal bir kurum inşallah takacağımız bu yüzükle bir ömür boyu mutlu olurlar.Bu yüzükler uğur getiriri Evlilikleri bir ömür boyu sürer. Nişanlılık evliliğe atılan ilk bir adımdır. Çocuk sayısı vermiyorum. Genç çiftlere ömür boyu mutluluklar diliyorum.hayırlı uğurlu olsun “dedi

İKİ ÜLKE TEK TURİZMCİLİK VE EBEDİ DOSTLUK

Artvin Valiliği, Acara Özerk Cumhuriyeti’nin başkenti Batum’da düzenlenen “BATUMİ EXPO 2014”Uluslararası iki ülke tek Turizm Fuarı’nda “Artvin Tanıtım” standı açtı.

 Batum Sheraton Otelde düzenlenen turizm festivalinin açılışına, Artvin Valisi Kemal Cirit esi Seval Kaya Cirit, Acara Özerk Cumhuriyeti Hükümet Başkanı Archil Khabatdze ,  Türkiye’nin Batum Başkonsolosu Engin Arıkan, Artvin İl Emniyet Müdürü Hamdi Selçuk, Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, Borçka Belediye Başkanı Aslan Atan, Hopa Belediye Başkanı Nedim Cihan,Arhavi Belediye Başkanı Coşkun Hekimoğlu, Yusufeli Belediye Başkanı Eyüp Aytekin, Artvin Kültür ve Turizm Müdürü Hüseyin Ateş, Artvin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kurtul Özel, Hopa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Akyürek,Borçka Ticaret Odası Başkanı Eşref Merttürk,  ile çok sayıda Gürcü ve Türk vatandaşı katıldı.

Bu yıl 7. düzenlenen ve 4 Mayıs tarihine kadar açık kalacak olan fuara, Türkiye, Gürcistan, Azerbaycan, İran, Ukrayna, Ermenistan, Polonya, Ermenistan, Cin ve daha birçok ülke ile yaklaşık 50 firma katıldı.

Artvin Valiliği standında, Artvin merkez ve ilçelerini kapsayan tanıtım cd’si, afiş ve broşür yer aldı.

Vali Cirit ile Acara Özerk Cumhuriyeti Hükümet Başkanı Archil Khabatdze, fuardaki stantları gezerek ilgililerden stantlardaki ürünlerle ilgili bilgi aldı.

İki Ülke Tek Turizm ile geliştirilen ülkeler arası dostluk sloganını pekiştirilmeye çalışıldığını anlatan Artvin Valisi Kemal Cirit,Batum’a ve Artvin’e gelen misafirlerimizi ortak noktada nasıl birleştirebiliriz noktası için buradayız ifadesini kullandı.

Acara Özerk Cumhuriyeti Hükümet Başkanı Archil Khabatdze, Tercüman Osman Chelishkan (Mjavanadze) aracılığı ile,’Bu Fuarların iki ülke arası ilişkilerin giderek daha çok geliştiğini kaydederek, iki  ülke Turizm verimliliğime önem veriliyor. Bu tur organizasyonların faydalı olduğunu ‘ aktardı.

Türkiye’nin Batum Başkonsolosu Engin Arıkan ise,Türkiye’den geniş katılım olması,iki ülke arasındaki dostluğun giderek keleplenmesi demektir.Bir anlamda iki ülkenin  turizmini tanıtmış oluyoruz dedi.

ARDAHAN 23 ŞUBAT İLKOKULUN MİNİK ÖĞRENCİLERİNDEN KUTLU DOĞUM GÖSTERİSİ

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (sav) dünyaya teşrifleri olarak anılan Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde, Ardahan 23 Şubat ilkokulunda eğitim gören öğrencilerin, yapmış olduğu temsili gösterileri büyük beğeni topladı.

23 Şubat İlkokulunda yapılan programda öğrenciler; İlahiler, şiirler okudu.  Yapılan etkinlikte zaman zaman minikler izleyicilere duygu dolu anlar yaşattı. Gösteri sonunda minik öğrenciler, velilerden tam not aldı ve dakikalarca ayakta alkışlandı.

BAŞKAN KÖKSOY’A HAYIRLI OLSUN ZİYARETLERİ DEVAM EDİYOR

Ardahan Belediye Başkanlığı görevine ikinci kez seçilen Belediye Başkanı Faruk Köksoy’a hayırlı olsun ziyaretleri devam ediyor

Başkanlık makamı her gün ziyaretçi akınına uğruyor. Hayırlı olsun ziyaretine bugün, Erzurum Orman Bölge Müdürü ve beraberindeki heyetin yanı sıra, İller Bankası Bölge Müdürü ünal Esen, DSİ Bölge Müdürü Hayati Çelenk, Başkan Köksoy’u makamında ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerinde bulundular.

Ziyarete gelenlerle karşılıklı sohbet eden Başkan Köksoy şöyle konuştu; “Ziyarette bulunan, tebrik eden bütün herkese teşekkür ediyorum. Hemşerilerimin vermiş oldukları destekten dolayı, hemşerilerime canı gönülden teşekkür ediyorum. Bize olan güven ve desteğe layık olacağız. Ardahan’ımız için ne söz vermişsek yaparak insanımızı daha yaşanabilir bir şehre kavuşturacağız”. Şeklinde konuştu.

MEYDAN YENİ BİR KİMLİĞE KAVUŞACAK…

Rize Belediye Başkanı  Prof. Dr. Reşat KASAP, Cumhuriyet Meydanı projesi için harekete geçti.  Ak Partili Başkan,  Bursa Büyükşehir Belediyesinden gelen Teknik  heyeti makamında karşıladı.

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat KASAP’ın konuğu olarak  Rize’de  Cumhuriyet Meydan projesini      yapmak üzere Rize’ye gelen Bursa Büyükşehir Belediyesi  Teknik heyetinden, Genel Sekreter Yardımcısı Bayram VARDAR, Mimar Ali TUĞCU, Gökhan TUDAN ve bilirkişi Engin ÇELİK ‘i Başkan KASAP,  Başkan Yardımcıları Mustafa ALTAY, İsmail Hakkı SOBA, Şakir MOLLAYAKUPOĞLU ve Ak Parti İl Başkan Vekili Ahmet DOKUMACI ile birlikte makamda karşıladı.

TEKNİK HEYET YERİNDE İNCELEME YAPTI…

Bilindiği üzere 25 Nisan’da  Bursa da. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, ile  Rize Milletvekili Hasan Karal, ve Belediye Başkanı Reşat Kasap, Cumhuriyet meydan projesini görüşmüş, maliyeti  10 Milyon TL’ye yaklaşan Rize Cumhuriyet Meydan projesinin  yeni bir kimliğe kavuşacağını bildirmişti. Beklenen , Bursa Büyükşehir Belediye Teknik  heyeti bugün Rize’de Cumhuriyet Meydanı projesini yerinde inceledi.

BAŞKAN KASAP, HALKIMIZLA  EL ELE VERİP PROJEMİZİ TAMAMLAYACAĞIZ…

İncelemelerin ardından konu ile ilgili bir açıklama yapan Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat KASAP ; “Projelerimiz arasında yer alan Rize Cumhuriyet Meydanını yeniden düzenleyeceğimizin sözünü vermiştik. Bu doğrultuda Sayın Bakanımız Hayati YAZICI bey’in bilgisi dahilinde Bursa Büyük Şehir Belediye Başkanı Recep ALTEPE, ile bir görüşme yapmıştık. Seçim sonrasında da Sayın Rize Millet Vekilimiz Hasan KARAL, bey ve Rize Belediyesi Başkan Yardımcımız Mustafa ALTAY, beyle birlikte Bursa Büyük Şehir Belediyesini ziyaret ettik. Meydan projemizin alt yapı çalışmasıyla ilgili ilk adımları attık. Rize ile Bursa arasında öncelikle kardeş şehir olma protokolünü imzalayacağız. Bu çalışmamızın akabinde de Bursa’dan teknik heyetimizle birlikte Cumhuriyet meydanında incelemelerimizi başlatmış bulunmaktayız. Meydanımızı yenileme çalışmalarına ilk adımı atıyoruz. Bundan sonraki süreçte projenin daha sonraki adımları gerçekleştirilecektir. Rize hepimizin şehri olmakla beraber bu çalışmalar süresi içerisinde halkımızdan da bir miktar anlayış bekleyerek, halkımızı mağdur etmemek için göstereceğimiz gayret içerisinde bu projemizi el ele vererek inşallah kısa süre içerisinde hayata geçirmeyi hedefliyoruz” dedi.

VODAFONE FREEZONE BİRİNCİLERİ BAŞKAN ATEŞ’İ ZİYARET ETTİ

Vodafone Freezone 17. Liseler arası ses yarışması icara dalında birincisi olan Ağrı Güzel Sanatlar Lisesi Öğrencileri ve Öğretmenleri Ağrı Belediye Başkanı Ercan Ateş’i makamında ziyaret ettiler.

Ağrı Belediye Başkanı Ercan Ateşi Makamında Vodafone Freezone 17. Liseler arası ses yarışması Birincisi olan Ağrı Güzel Sanatlar Lisesi Öğretmenleri Dilek Suzan, Tuba Kaya ve Öğrencilerden Batuhan Tepe, Ömer idin, Furkan Ekinci, Onur Kaya ve Ozan Andiç ziyaret etti.

Ağrı Belediye Başkanı Ercan Ateş yaptığı konuşmada, Ağrı Güzel Sanatlar Lisesini sonuna kadar desteklediklerini belirten Ateş; Final akşamı bende televizyonun karşısında finali izliyordum sizler kadar çok heyecan duydum Ağrı adına güzel bir final olduğunu belirtti.

Ağrı Belediye Başkanı Ercan Ateş sözlerine şu şekilde devam etti; Bütün gençlerin arzu ettiği her şeye sahip olabilirsiniz, ama bunlar yetmez asıl sahip olmamız gerek şey yüreğinizdeki ışık, heyecan ve başarıya doğru koşma arzusudur bunu unutmayın. Bu saydıklarımın hepsi sizde vardı, bu farklılığı sergilediniz ve zafer kazandınız birinci oldunuz. Sizleri tebrik ediyorum üzülmeyin bazen yoklukta başarı vardır, bazen azlık büyük zaferlerin ışığıdır.

Ağrı iline sunmuş olduğunuz bu büyük zaferin müjdesini sizlerle birlikte eşlik eden Tuba hocanızdan gururla aldık. Tebriklerimi birkez daha iletiyorum, sevincinizi zafer duygunuzu sizinle birlikte paylaşıyorum. Bundan sonraki süreç içerisinde de Belediye olarak yapacağımız bir şey olursa sizlerin yanında olacağımıza dairde söz veriyoruz.

Başkan Ateş; İnşallah bundan sonra yolunuz hep açık olur, başarılı çalışmalarınız ile bizleri daha da mutlu edersiniz.” dedi.

Ağrı Güzel Sanatlar Lisesi Müzik Öğretmeni Dilek Suzan yaptığı konuşmada; Vodafone Freezone 17. Liseler arası ses yarışması icara dalında birinci olan Ağrı Güzel Sanatlar Lisesi ayrıca bireysel olarak enstrüman dalında 3. ve erkek solist dalında 2. Olduklarını belirten Ağrı Güzel Sanatlar Lisesi Müzik Öğretmeni Suzan sözlerine şu şekilde devam etti; Yarışmaya katılan diğer illerin öğrencileri milyarlık müzik aletleri ile sahneye çıkıp yarışarak havalarını attılar. Bizim öğrencilerimiz ise ucuz ve eski müzik aletleri ile sahnede başarılarını sergilediler. Vodafone Freezone 17. Liseler arası ses yarışması hem kendilerine faydası oldu hem okula faydası oldu. Ağrı ilini duyurdular hep sporda adımız duyuluyordu müzikte adımız hiç duyulmuyordu bu vesile ile bir duyurdular pir duyurdular bundan dolayı Öğrencilerine tek tek teşekkür ederim.

Artık çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam edeceğini söyleyen Ağrı Güzel Sanatlar Lisesi Müzik Öğretmeni Dilek Suzan şimdiden okulumuza verilecek tüm desteklerden dolayı Ağrı Belediye Başkanı Ercan Ateş’e ve tüm Ağrı halkına teşekkür etti.

Ziyaretten sonra Başkan Ateş Vodafone Freezone 17. Liseler arası ses yarışması birincisi olan Ağrı Güzel Sanatlar Lisesi Öğrenci ve Öğretmenleriyle birlikte ziyaret anısına toplu fotoğraf çektirdi.

YAŞI KÜÇÜK AMA MARİFETİ  BÜYÜK

Artvin’in Borçka ilçesinde “Çocuk Eğitiminde Aile Sorumluluğu, İş Hayatında Stres” konulu konferans da daha henüz 5 yaşında olan Enes  Gomuş isimli minik, okuduğu Sakarya şiiri ile salondakileri göz yaşlarına boğdu.

Diyanet-Sen ile Eğitim-Sen  Şubelerince Mavi Köşk Düğün Salonunda düzenlenen konferansa, eğitimci yazar Sait Çamlıca konuşmacı olarak katıldı.

Arhavi Eski Cami müezzini Fatih Poyraz’ın okuduğu ilahilerin ardından söz alan eğitimci yazar Sait Çamlıca, çocuk eğitiminde ailenin önemine dikkati çekerek, iş hayatında stresin kaynaklarına da değindi. Çocuk eğitiminin aileden başladığını ve çok önemli olduğunu vurgulayan Çamlıca, Dizi izlerken göz yaşı döken anaların evlatları, Hz. İsmail’i tanımaz ama İsmail Yeka’nin tüm parçalarını ezber bilir. Sorun çocuklarda değil. Ey Babalar, sız Kurtlar vadisini izlerken Polat’ı merak ettiğiniz kadar,Kur-An vadisinin mesajlarını merak etmiyorsanız  evlatlarınız Kur-an vadisinde değil, Kurtlar vadisini dolaşırlar. ‘Hep zamane çocukları diye çocuklarımızı ya azarlarız ya da beğenmeyiz, Ya şimdiki dedelerimiz ezan okunduğunda camiye gider, eve geldim evlilik programlarını izler. Sonrada derki şimdiki çocuklarda iş yok, Allah aşkına zamane delerde iş var mı..?. Çamlıca ,küçük çocukları yanına sorduğu sorular ile aile düzenini ölçüm yapdı.

Konferansta daha henüz 5 yaşında olan Enes Görmüş, Sakarya şiirini ezber okuyarak izleyenlerini göz yaşlarına boğarak gönleri adeta fed etti.

 Konferans sonrası Borçka Belediye Başkanı Aslan Atan, ‘bir eğitimci olarak hocanın söylediklerine katılmamak mümkün değil, çocuk yetiştirişliği çok önemli ve tartışılmaz bir konudur.Biz eğitim hayatımızda anne ve baba eğitimlerine büyük önem verdik,hocamızda anne baba eğitimine vurgu yaptı,bizde her sözlerine canı gönülden katılıyoruz,’ dedei.

Başkan Aslan, Yazar Sait Çamlıca’ya hediye takdiminde bulunarak teşekkür etti.

Konferansı, Borçka Belediye Başkanı Aslan Atan, Ak Parti İlçe Başkanı Şükrü Ertürk, İlçe Müftüsü İbrahim Görmüş İle  İl Genel Meclisi üyesi Muhammet Çakmak, Mustafa Kalender, din görevlileri ve vatandaşlar izledi.

KARDEŞ İL BURSA TEMASLARI…

Bursa Valisi Münir KARALOĞLU, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep ALTEPE ‘yi makamlarında ziyaret eden Rize Milletvekili Hasan KARAL, ve Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat KASAP, Bilim Teknoloji merkezi ve Rizeliler Derneğini ziyaret ettiler.

Maliyeti yaklaşık 10 Milyon TL olan ve Bursa Büyükşehir belediyesi tarafından, şehrimize kazandırılacak, Rize Cumhuriyet Meydan projesi için görüşmeler yapan Rize Milletvekili Hasan KARAL ve  Rize Belediye Başkanı Reşat KASAP, Bursa’ da Bilim Teknloji Merkezi ve Rizeliler Derneğini Bursa Valisi Münir KARALOĞLU ile birlikte ziyaret etti.

Bursa Büyükşehir belediyesinin vizyon projesi Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi, Türkiye’nin bilim ve teknoloji alanındaki gelişimine hız kazandırmayı ve bu kapsamdaki ilk örnek olarak, tüm Türkiye’ye model olmayı hedeflemekte. Büyükşehir belediye başkanı Recep ALTEPE, önderliğinde sosyal sorumluluk bilinci ile yürütülmekte olan proje; Bursa’yı her alanda geleceğe taşıyacak projeleri bir bir hayata geçirecek.

15 bini aşkın kişinin ziyaret ettiği, Bilim ve Teknoloji Merkezin de, 150 deney düzeneği ve özel tasarım galerilerini inceleyen Rize Heyeti, çocuklar ve gençlerin bilim ve teknolojiye ilgisini çekmek adına görülmeye değer bir merkez olduğu söylenildi.

Rize Heyeti, Rize Milletvekili Hasan KARAL , Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat KASAP, Teknik işlerden sorumlu Başkan Yardımcısı Mustafa ALTAY, Bursa Valisi Münir KARALOĞLU, ile birlikte Rizeliler Derneğini ziyaret ederek Bursa’daki Rize’li hemşehrileri  ve dernek yönetimi ile hasbihalde bulunup temaslarını tamamladılar.

ARTİN İL KOORDİNASYON KURULU 2. DÖNEM TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Artvin İl Koordinasyon Kurulu 2014 yılı 2. dönem toplantısı gerçekleştirildi.

Artvin Valisi Kemal Cirit başkanlığında Valilik Çoruh Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıya; Vali Yardımcıları Yılmaz Kurt ile Mehmet Ali Öztürk, Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, Karayolları 10. Bölge Müdürü Selahattin Bayramçavuş, DSİ 26. Bölge Müdürü Dinçer Aydoğan, yatırımcı kurum ve kuruluşların bölge ve il müdürleri, kaymakamlar, belediye başkanları, sivil toplum kuruluşları ile meslek odalarının başkanları katıldı.

Artvin Valisi Kemal Cirit, toplantının açılışında yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Çalışma takvimimizin ikinci çeyreğine geçmiş bulunmaktayız. Dolayısı ile iş tutma zamanı yaklaştı. Bir seçim yaşadık. Yeni seçilen arkadaşlarımızda aramızdalar. Onlara hayırlı olsun dileklerimi iletmek istiyorum Bu arkadaşlarımızdan da kamu görevlisi arkadaşlarımızdan olduğu gibi bir takım taleplerimiz olacak. Seçilmişlik oldukça önemli. Biz atanmışlar belirli sürelerle geliriz, görevimizi yaparız, daha sonra gideriz. Seçilmişlerde bizler gibidir. Fakat aramızdaki fark, onların vatandaşlarımızın özgür reyleri ile seçmiş olmalarıdır. Dolayısı ile biz bunu önemsiyoruz. Yapılan ve yapılması gereken hizmetlerin devamı açısından bir takım taleplerimi önce seçilmişler üzerinden, daha sonrada kamu görevlileri üzerinden devam ettirmek istiyorum. Özellikle Artvin adına belediye başkanlarımızdan talebim, gecelerini gündüzlerine katarak çalışmalarını gerçekleştirmeleridir. Mevzuata aykırı işlem yapmayın. Ancak mevzuata da aşırı ihtimam göstererek hizmette zamanı ıskalamayın. Seçilmişlerimizden görevlerini layıkıyla yapmaları konusunda beklentimi Artvin Valisi olarak huzurlarınızda yüksek sesle bir kez daha seslendiriyorum. Bazen rutinler iş akışımızın önüne geçiyor, rutinimiz iş değildir. Rutine takılırsak sürekli bir meşguliyet ortaya çıkıyor. Ama bizim için önemli olan iş üretmektir. Dolayısı ile rutine çok takılmamanızı özellikle istiyorum. Artvin değişiyor dönüşüyor. Kamu görevlileri ve seçilmişler olarak Artvin’e kabuk değiştirtmek zorundayız. Çünkü dağların arasında bir Artvin var. Ciddi anlamda kamu hizmeti beklentisi var. Özel sektörden beklentiler var. Aramızda ticaret ve sanayi odası başkanlarımız var. Onların vizyon çizici önerilerine ihtiyacımız var. Bizim burada kamu görevlisi olarak bir şeyi tek başımıza yapma şansımız yok. Valilikler perspektif sunarlar, asıl işi yapacak olan kişiler sizlersiniz. Bu kapsamda özellikle Valiliğim başta olmak üzere ilçelerde kaymakamlarımız, belediye başkanlarımız, il genel meclisi üyelerimiz, ticaret ve sanayi odası başkanlarımız, esnaf odalarımız ve diğer odalarımızda görev yapan arkadaşlarımıza ciddi görevler düşüyor. Her günümüzün bir önceki günden daha çok çalışarak geçmesi gerektiğini düşünüyorum. Artvin için bir tanıtım kampanyası başlattık. EMİT fuarıyla birlikte başlayan süreç, İstanbul, Ankara ardından Artvin’de turizm şenlikleriyle devam etti. Burada şu ana kadar konuşula gelen şeyleri değerlendiriyoruz. Biz yeni bir şey keşfetmedik aslında. Keşfedilmesine gerek yok. Karadeniz ve Anadolu’nun iç kesimleri sürekli alternatif turizm diye bir söylem içerisinde. Burada deniz turizminden yaralanamıyorsanız yapabileceğiniz başka bir şey yoktur. Artvin’in kendine özgü bazı özellikleri var. Çok zorlu bir coğrafyası var.  Bu coğrafyayı avantaja nasıl dönüştürürüz, onun derdine düştük. Tüm Artvin, etkinliklerimizi istisnasız olarak yürekten desteklediler. Ben huzurlarınızda Artvin halkına teşekkür ediyorum. Bu da bize önümüzde ki süreçte motivasyon sağladı. Bu yaptıklarımızın çok çok az olduğunu bizde görmüş olduk. Önümüzde ki dönemde daha hızlı bir çalışmayı gerçekleştirmeyi arzuluyoruz. Turizm kapsamında Murgul ve Borçka’ya hava şartları dolayısı ile etkinlikler koyamadık. Önümüzdeki süreçte inşallah buralarda da farklı etkinlikler yapacağız. Geleceğimiz turizm ve eğitim. Eğitim alanında da inşallah en yakın zamanda ciddi başarıları görmeyi arzu ediyorum. Bu kapsamda eğiticilerimizi eğitme yönünde bazı çalışmalarımız var. İlköğretimiyle, ortaöğretimiyle, üniversitemizle Artvin’de önümüzdeki süreçte başarılarla Artvin halkının karşısında olmayı arzu ediyoruz. Dönem artık iş tutma dönemi. Biz artık köylerimizden kırsalımıza, merkezden ilçelere kadar uzanan birçok yerde hizmet beklentisi içerisinde olan vatandaşlarımızın  her türlü arzusunu karşılamayla ilgili kamu görevlileri olarak azami gayret sarf etmek durumundayız. Bizim yetişemeyeceğiz yerlerde sivil toplum örgütleri lütfen bizlere yardımcı olsunlar. Bizde elimizden ne geliyorsa katkı sunmayı arzu ediyoruz.”

Vali Cirit, konuşmasının devamında ise Artvin’de yıllara sari olarak 240 adet proje uygulandığını ifade ederek, 10,3 milyar liralık kamu yatırımının Artvin’e geldiğini kaydetti.

Cirit konuşmasında: “Bunlar daha çok karayolları ve barajlar şeklinde devam edegelen yatırım çeşitleridir. 2014 yılı için tahsis edilen toplam ödenek, 563 milyon Türk Lira’sıdır. Bunun yaklaşık 95 milyonunu harcamış durumdayız. Bu da miktarın yüzde 17’sine tekamül ediyor. 2013 yılında ki ödeneğimiz ise 484 milyon liraydı. Bunu hatırlatmak istiyorum. Kamu yatırımlarımızda yüzde 17’lik bir artış söz konusu olmuştur. 2013 yılında ödeneklerin yüzde 67’lik kısmı barajlara gitti. Bu sene barajlara yönelik olarak yapılacak yatırımda ki ödenek yüzde 73 olarak planlanıyor. Toplam ödenek içerisinde Karayolları ile ilgili yüzde 7’lik bir harcama söz konusu oldu. Bu senede karayolları ödeneği yarım puanlık bir artışla 7,5’luk bir paya sahip. İl Özel İdaresi ödeneklerinde yüzde 1,5’luk bir artış söz konusu. Diğer kurumlarımızda da buna benzer hizmetlerimiz devam ediyor.

KÖYDES konusunda da ciddi anlamda çalışmamız var. Bunda da bir ödenek artışı söz konusu. Bunları sizlerle birlikte gerçekleştirecek olanlarda bizleriz. Bu tarz toplantılar kamunun yüzleşme toplantılarıdır.” dedi.

Vali Cirit toplantıda, Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe’ye Artvin Çoruh Üniversitesine ulaşımda öğrencilerin yaşadıkları sorunun çözümü için birlikte bir şeylerin yapılması gerektiğini söyleyerek; “Biliyorsunuz üniversiteye ulaşımda mücavir alan sorunu var. Öğrencilerimiz iki araçla üniversite kampüsüne ulaşıyor. Bunu yakın bir zamanda birlikte çözme iradesini gösteririz. Bu konuda istirhamım var. Bunu dikkate alırsanız memnuniyet duyarım.” diye konuştu. 

Karayolları 10. Bölge Müdürü Selahattin Bayramçavuş ise yaptığı konuşmada Artvin ilinin toplam588 km yol ağına sahip olduğunu ifade ederek, “Bu yolun 300 km’si devlet yolu, 288 km ise il yoludur.” dedi.

Artvin’de devlet yollarının yüzde 100’ünün, il yollarının da yüzde 87’sinin asfalt kaplama olduğunu kaydeden Karayolları 10. Bölge Müdürü Selahattin Bayramçavuş, şunları söyledi: “Karayolları olarak Artvin’deki proje sayımız 22 adettir. Bu projelerin toplam maliyeti 3,2 milyar TL olup bu projelere 2013 yılı sonuna kadar toplam 2,9 milyar TL harcama yapılmıştır”.

Artvin’de devam eden en önemli projelerin başında Hopa-Borçka hattında bulunan Cankurtaran tünelinin geldiğinin kaydeden Bayramçavuş, “Cankurtaran Tünelimizde üst yarı kazı çalışmalarımız tamamlanmıştır. Alt yarı kazı çalışmaları ve buna eş değer olarak betonlama çalışmaları da devam etmektedir. Bu yıl sonunda betonlamanında tamamlanması beklenmektedir. Cankurtaran Tünelinden önce 100 metre Subaşı Viyadüğümüz ve 360 metre boyunda, bir gerisinde de 875 metre boyunda çift tüp iki tünelimiz daha mevcuttur. Bu viyadük ve tünellerde de mevcut Cankurtaran Tünelinde ki kaplama betonla eş değer çalışmalar devam etmektedir. Ancak bazı kamulaştırma sıkıntılarımız vardır. Eğer vatandaşlarımız müsaade ederlerse 875 metrelik tünelin ve 360 metrelik tünelin her iki tarafından ve Subaşı Viyadüğünün temellerinden çalışmalara başlamak istiyoruz. Kamulaştırma çalışmaları zaten akabinde devam edecek. Eğer vatandaşlarımız müsaade edip bu çalışmalara başlayabilirsek, önümüzde ki senenin ilk aylarında Cankurtaran Tüneliyle birlikte bu tünelleri de açmış olacağız.” dedi.

Yaklaşık 3 buçuk saat süren toplantı, yatırımcı kurum ve kuruluş temsilcilerinin yürütülen projeler hakkında bilgi vermeleri ile koordinasyonu gerektiren konularda  istişare edilmesinin ardından sona erdi.

SERDAR ÜNSAL: AZERBAYCAN HER GEÇEN GÜN GELİŞİYOR 2015 AVRUPA OYUNLARINA HAZIRLANIYOR”

Iğdır Azerbaycan Evi Derneği Başkanı Serdar Ünsal,Azerbaycan’ın her geçen gün geliştiğini şu anda yükseliş ve gelişme devrini yaşadığını söyledi.

Bağımsızlığı ilan ettiği günden beri defalarca Azerbaycan’a gittiğini belirten Serdar Ünsal,bugün Azerbaycan bölgede hızla gelişip güçlenen tek ülkedir. Yapılan yeni binalar,yollar, fabrikalar iş merkezleri ile bölgenin parlayan yıldızı olmuştur” dedi.

Bir ay önce Azerbaycan’a yaptığı ziyarette Azerbaycan’ın Kafkaslarda parlayan bir yıldız olduğunu gördüğünü belirten Iğdır Azerbaycan Evi Derneği Başkanı Serdar Ünsal,şunları söyledi:” Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile Azerbaycan büyük gelişme gösteriyor.Her yerde fabrika bacaları tütüyor.Yollar ,köprüler yapılıyor. Yeni modern binalar yükseliyor. Ekonomik alanda yükselen Azerbaycan askeri olarakta gelişip güçleniyor. Bölgede Kafkaslarda parlayan bir yıldız gibi. Alınan ekonomik tedbirlerle vatandaşların yaşam seviyesi artıyor. Azerbaycan’da insanlar en son model arabalara biniyor. Acılan yeni avm ve iş yerleri ,alışveriş yapan insanlarla dolu.Gelişen güçlenen Azerbaycan bugün dünyada en güçlü devletler arasındadır. Son 10 yıl içinde bir milyon 200 bin yeni iş yeri açılırken 2013 yılında ülkenin gelişmesi için iktisadi alanda 28 milyar dolar harcanmıştır. Gelişen Azerbaycan’la birlikte sportif faaliyetler artmıştır.2015 yılı Avrupa yaz oyunları Azerbaycan’da yapılacaktır. Bugün Azerbaycan 2015 yaz oyunlarına hazırlanıyor. Olimpik stadyumlar spor merkezleri yapılıyor. Cumhurbaşkanı İlham Aliyev 2015 yaz Avrupa oyunları için her türlü tedbiri aldırarak çalışmayı başlatmış durumda. Olağanüstü Haller bakanı Kamalettin Haydarov ve diğer bakanlıklar 2015 Avrupa oyunları için çalışmalarını sürdürmekte olimpik spor tesisleri yapımını hızlandırmaktadır. Iğdır Azerbaycan Evi Derneği olarak her gün büyüyen gelişen çağdaş modern güçlü Azerbaycan’a başarılar diliyoruz”

AK PARTİ TEŞKİLATI, SARI’YA HAYIRLI OLSUN ZİYARETİNDE BULUNDU

AK Parti Ağrı İl Teşkilatı, Eleşkirt Belediye Başkanı Sabahattin Sarı ziyaret etti.

AK Parti il Başkanı Av. Abbas Aydın ve Teşkilat Mensupları ile Eleşkirt Belediye Başkanı Sabahattin Sarı’yı makamında ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerinde bulunarak başarılar diledi.

Aydın,  Eleşkirt Belediye Başkanı Sabahattin Sarı’ya görevinde başarılar dileyerek, “Biz halkın içerisinden çıkmış bir teşkilat olarak birçok defa Eleşkirt’te’ geldik. Eleşkirtli hemşerilerimizle sık sık beraber olduk teşkilatlarımızla beraber. Eleşkirt’tin sorunlarını çok iyi biliyoruz. Çözüm üretme noktasında da başta milletvekillerimiz olmak üzere çaba sarf ediyoruz. Eleşkirt’in Sorunları halletmeye de devam ediyoruz. Tabi problemler çok. Bugünden yarına halledilebilecek sorunlar değil. Bunun için sabır gerekiyor. Kesinlikle Eleşkirtli hemşerilerimiz ve muhtarlarımız, eski Türkiye’nin siyaseti ile yeni Türkiye’nin siyasetini karıştırmamaları gerekiyor. 12 yılık Ak Parti iktidarında başta Başbakanımız olmak üzere bütün seçilmiş arkadaşlarımız ve milletvekillerimiz, halkımıza vermiş oldukları sözleri yapma noktasında çaba sarf etmişlerdir. İmkânsızlıklar ve yasal engeller bir tarafa ama olabilirlik noktasında bütün çalışmaları yapmışlardır” dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Eleşkirt Belediye Başkanı Sabahattin Sarı, ziyaretten dolayı teşekkür etti.

AK PARTİ HEYETİ AĞRI SEÇİM ÇALIŞMALARINA HIZ VERDİ

Ak Parti Ağrı İl Başkanı Av. Abbas Aydın, Ağrı Belediye Başkan Adayı Hasan Arslan ve Parti Teşkilatı ile birlikte Esnaf ve sivil toplum örgütlerini ziyaret etti.

Esnafı iş yerlerinde ziyaret eden Ak Parti İl Başkanı Abbas Aydın, Belediye Başkan Adayı Hasan Arslan  ile parti yöneticileri esnafın sorunlarını dinleyip çözüm konusunda yapılması gerekenleri not aldılar.

Ayrıca Esnafa projeleri hakkında bilgi veren heyete başkanlık eden il başkanı Abbas Aydın halka sundukları projelerin çok beğenildiği ve önümüzdeki dönemde sundukları bu projelerin hayata geçirilmesi konusunda bizzat kendisinin takip edeceğini söyledi. Başkan AYDIN Allahın izniyle yeniden Ak Parti ile birlikte önümüzdeki dönem Ağrı yapacağımız hizmetlerle şahlanıp hak ettiği değere kavuşacaktır. Bizim tek idealimiz bu halka hizmettir. Biz Ağrı’ya Efendi olaya değil hizmetkar olmak için bu görevleri üstlendik. Çok şükür kadirşinas halkımız da teveccüh göstererek bizi  Ağrı’ya hizmet için seçiyor. ‘ dedi.

Önemli Sivil toplum kuruluşlarından olan Memursen ve Sağlıkseni de ziyaret eden heyet, Ağrı’ya ne tür hizmetler yapıla bileceği konusunda ve projeler hakkında fikir alış verişinde bulundu. Burada da bir konuşma yapan AYDIN, “Sivil toplum örgütlerinin halkın dili olduğunu ve halkın görüşlerini en net bu örgütlerden alınabilineceğini, bu yüzden sivil toplum örgütlerinin çok önemli olduğunu belirtmek isterim.”  Dedi.

TAYLAN GURUBU, DOĞADAN ZİYADE İNSANLARI SEVDİ

Doğu Karadeniz turuna çıkan Taylanlı turist, Artvin’in Borçka ziyaretinde, Belediye Parkında Ata Anıtı önünde resim çekildiler.Doğadan ziyade yörenin insanlar çok iyi dediler.

Doka turizmin düzenlediği Tayland dan gelen 20 kişilik ekip Artvin’in Borçka İlçesini de ziyaret ettiler. Gezi turuna ilk önce sahil tarafından başlayıp Arhavi, Hopa’dan sonra Borçka İlçesinde yöre yemekleri ikram edildi.

Yemek sonrası,yemekleri çok beğendiklerini ve damak tatlarına yakın olduğunu söylediler. Yemekten sonra kısa bir çarşı türü yapıldı, ardından Borçka belediyesi parkı ve çay bahçesine geçildi. Çay bahçesinde oturup sohbet eden Taylandlılar yoğun ilgi gördü. Gençlik hizmetleri ve spor ilçe müdürü Mehmet Nuri Peker onlara eşlik etti. Borçka’yı misafirlerimize tanıttı. Parkta Taylandlılara çay ve Türk kahvesi ikram edildi. Türk kahvesinin daha öncede tadına bakan Taylandlılar Türk kahvesi ve Artvin’i anlatan buruşur ve CD hediye edildi.

Borçka Belediye çay bahçesinde oturup değişik tatlar tadıp hoş sohbetler eden Taylan gurubu basına tercüman aracılığı ile her şey çok güzel ama buranın insanları çok iyi sözleri ile .’ Our trip is going great. We were very impressed bizi.bur much like the human nature very well have welcomed us very well. phil a lot of guests. We enjoy different tastes. food is very tasty. and the people very well. We will continue with our trip to the eastern species here. We want to come then to black.’tercüman söylediklerini tercüme etti. Borçka’yı çok beğendiklerini doğasının onları çok etkilediğini doğasından çok insanlarının çok iyi olduğunu onları çok güzel karşıladıklarını bundan sonra tur düzenlediklerinde tekrar buraya gelip gezmek istediklerini söyledi.

Yarı Türkçe kelimeler ile’ Borçka çok güzel, buralar çok güzel, insanları iyi ‘ gibi Türkçe kelimeler kullandı ve ortaya renkli görüntüler çıktı. Daha sonra gezilerine devam eden turistler belediye binasının önündeki Atatürk heykelini gördüler çok ilgilerini çeken heykel önünde resim çekildiler. Yürüyüşlerini Borçka’nın tarihi asma   körüsün de  sonlandıran Taylandlılar köprüden geçerken biraz tedirgin ama bir o kadar da heyecan yaşadılar.

BAŞKAN KÖKSOY, BİRİM MÜDÜRLERİ İLE TOPLANTI YAPTI

Ardahan Belediye Başkanlığı her ay rutin olarak yaptığı personel toplantısının Nisan ayı toplantısını bugün gerçekleştirdi.

Personelin verimliliğini artırmak ve karşılıklı fikir alışverişi yapmak amacıyla Belediye Başkanı Faruk Köksoy’un her ay düzenlediği personel toplantısı, Belediye Birim Müdürleri ve Personelin katılımıyla Belediyenin Meclis toplantı salonunda yapıldı.

Belediye çalışmalarının sistemli bir şekilde yürümesi için yapılan toplantıda; Kanalizasyon, rekreasyon çalışmaları, Belediye projeleri,  su işleri,  çöp ve çevre temizliği gibi konuların üzerinde duruldu.

ARDAHAN BELEDİYE BAŞKANI, BELEDİYE PERSONELİ İLE TOPLANTI YAPTI

Belediye Başkan Sayın Faruk Köksoy, Ardahan Belediyesinde görev yapan personelle toplantı yaptı.

30 Mart yerel seçimlerinde halkın teveccühüyle ikinci kez Belediye Başkanı seçilen Köksoy, mazbatasını aldıktan sonra Ankara seyahatine çıktı. Yaklaşık bir hafta boyunca Ankara’da kalan Başkan, ilgili kuramlarla  devam eden Belediye projeleri ve önümüzdeki dönemde başlatılacak olan yeni projelerin-hizmetlerin görüşmelerini yaptı.

Bugün Ankara’dan dönen Başkan Köksoy, sabah saatlerinde Belediye Meclis salonunda Birim amirleri ile bir araya geldi. Şehrin temizliği, çöp-çevre düzeni vb. konular görüşüldükten sonra, Köksoy, Ankara’daki görüşmelerini birim amirleri ile paylaştı.

Akşam saatlerinde ise, Başkan Köksoy’un talimatıyla Ardahan Belediyesinde çalışan tüm personel, ikinci bir toplantı için Belediyenin Yanlızçam salonunda toplandı.  Ardı adına yapılan toplantılarda Köksoy, Belediye projelerinin ve hizmetlerinin herhangi bir aksaklığa uğramaması ve sağlıklı bir şekilde yürümesi için gerekli talimatları verdi.

Yeni dönemde göreve başlayan meclis üyelerini de personele tanıtan Başkan Köksoy, çalışanların mesai saatleri gibi birçok konuya değindi. Köksoy çalışma saatleri ile ilgili şöyle konuştu; “Belediyede çalışan herkesin görevinin bilincinde olması gerekir. 8-5 gibi bir çalışma saati, hizmet veren bir kurumda olmaz. Örneğin gece yarısında yaşanan bir yangında, su patlağında, kanalizasyon sorununda, Belediyede görev yapan bir kişi benim mesaim bitmiş ben gidemem mi diyecek? Hayır.. Onun için bütün personelimizin her an göreve hazır olması gerekir ve sorunlara anında müdahale etmesi gerekir. Halkımız bizlerden iş-proje-hizmet bekliyor buraya kimse yatmaya gelmedi. Çok lafa gerek yok iş yapacağız.

Sonuç olarak bu dönemde herkes üzerine düşenin fazlasını yapması gerekir. Geçmiş dönemde yaptıklarımızı bu dönemde de katlayarak yapacağımıza inanıyorum” dedi.

BELEDİYE VE SAĞLIK PERSONELİNİN SAĞLIKLI YAŞAM YÜRÜYÜŞÜ

Sağlık Bakanlığının “2014 Sağlıklı Yaşam ve Hareket Yılı” programı kapsamında, bugün Ardahan Belediyesi personeli ile Sağlık personeli, Şehir stadyumunda yürüyüş yaptı.

Eşleri ve çocukları ile Sağlıklı yaşam yürüyüşüne katılan Belediye ve Sağlık personeli, şehir stadyumu etrafında birkaç kez tempolu bir şekilde tur attı. Program sonunda Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ulaş Şentürk yürüyüş hakkında açıklamalarda bulundu.

Şentürk; “Çağımızın en büyük sorunlarından biri olan obezite, sadece kalp damar sistemi hastalıkları değil, kas iskelet hastalıkları diyabet, yüksek tansiyon ve bazı kanser hastalıklarını kanser türlerini maalesef tetikliyor. Türkiye de yapılan bir araştırmaya göre bireylerin %72’si fiziksel aktiviteleri yapmıyorlar. Hareketsiz bir yaşam tarzında hayatlarını sürdürüyorlar. Fiziksel aktivite eksikliği ölümlerde, obezitenin de önünde dördüncü sırada yer alıyor.

Sağlık Bakanlığı olarak 2014 yılını biz sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam yılı olarak ilan ettik. Ve bu çerçevede her ayın son Pazar günü Halk sağlığı Müdürlüğü koordinatörlüğün de ilimizde bulunan kurumlarla işbirliği içinde hareketli yaşamaya dikkat çekerek, Farkındalık yapmaya çalışıyoruz. Bu çalışmalarımız devam edecek. Bu ay sonunda da Belediye personeli ile yürüyüş gerçekleştirdik. Belediye personeline bizlere eşlik ettikleri için teşekkür ediyorum. Şuan Bakanımızın da katılımıyla tüm illerde bu etkinlikler devam ediyor.

Çağımızın en büyük hastalığı olan obezite hareketsiz yaşam ile ilgilidir. Bu hareketsiz yaşamda özellikle bizim bölgemizde bazen katılımlarda eksiklik olabiliyor neden katılmadıklarını sorduğumuzda, vatandaşımız diyor ki, “Biz yeterince tarım ve hayvancılıkla uğraşıyoruz hareket ediyoruz…” diyorlar ama, bizim istediğimiz haftanın 5 gününde en az 30 dakikalık bir tempolu yürüyüş yapılmasıdır. Bu bizim kalp damar hastalıklarından kurtulmamıza, obeziteden kurtulmamıza, diğer kas iskelet hastalıkları, kolon ve meme kanseri vb hastalıklarda azalmaya yol açtığı bilimsel olarak da kanıtlanmıştır. Tabii ki biz fiziksel ağır aktiviteleri de önermiyoruz. Özellikle belli bir tempo olmadan, ön hazırlık olmadan, ani bir şekilde ağır hareketlerin, ağır egzersizlerin yapılmasını istemiyoruz ama, günlük çok kolay bir şekilde yarım saat bir tempolu yürüyüş bizi bütün bu saydığım hastalıklardan kurtulmamıza yol açacaktır. Ölümlerde de dediğim gibi 4.sırada olan fiziksel aktivite yetersizliğinin de önüne geçmiş olacağız.” dedi.

Günün anısına çekilen fotoğrafla program sona erdi.

TÜBİTAK YARIŞMASINDA BÖLGE BİRİNCİSİ AĞRI’DAN

Ağrı Türk Telekom Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencisi Mustafa Berk Keleş, geliştirdiği bilgisayar oyunu ile derslerin daha kolay anlaşılmasını sağlıyor. Projesiyle TÜBİTAK yarışmasında bölge birincisi olan 15 yaşındaki Berk, Türkiye finallerinde de birinciliği hedefliyor.

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen ‘Orta Öğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Bilgi Yarışması’nda bölge birincisi olarak Türkiye finallerine katılmaya hak kazanan Ağrı Türk Telekom Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencisi Mustafa Berk Keleş projesiyle büyük beğeni topluyor. 3D Element ismini verdiği projesinde “Bilgisayar oyunları soyut ve ezbere dayanan zor konuların öğretimi için kullanılabilir mi?” sorusuna cevap arayan Keleş, geliştirdiği oyunla ‘periyodik cetvel’ gibi zorlu konuların daha rahat öğrenilmesini sağlıyor. 15 yaşındaki 10. sınıf öğrencisi, bilimle eğlenceyi bir araya getiren bilgisayar oyunu yazılımı ile Türkiye birinciliğini hedefliyor. 

Türk Telekom Ağrı İl Müdürü Hakan Özgür, Van Bölgesi finallerinde 101 proje arasından sıyrılarak ilk sırayı alan Keleş’i, Türkiye finalleri öncesi ziyaret ederek başarılar diledi. Ağrı Türk Telekom Anadolu Öğretmen Lisesi içerisinde böyle bir öğrencinin yetişmesinin büyük bir gurur olduğunu belirten Hakan Özgür “Mustafa Berk gibi değerler bizim için mutluluk kaynağı oluyor. Geliştirdiği projeyle öğrencilerimizin öğrenim hayatlarına yardımcı olacağından şüphemiz yok. Türkiye birinciliği hedefiyle ilerleyen Mustafa Berk’e başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen Orta Öğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Bilgi Yarışması Finalleri, 5-9 Mayıs tarihleri arasında Ankara’da gerçekleştirilecek ve projeler meraklıların beğenisine sunulacak. kha

Önceki ve Sonraki Haberler