Brezilya, Amazon yağmur ormanlarındaki askeri konuşlanmasını 5 ay daha uzatacak

Brezilya, Amazon yağmur ormanlarındaki askeri konuşlanmasını 5 ay daha uzatacak

Brezilya Devlet Başkan Yardımcısı Hamilton Mourao, Amazon yağmur ormanlarının tahribatını engellemek amacıyla bölgedeki askeri konuşlanmanın 5 ay daha...

Brezilya Devlet Başkan Yardımcısı Hamilton Mourao, Amazon yağmur ormanlarının tahribatını engellemek amacıyla bölgedeki askeri konuşlanmanın 5 ay daha uzatılacağını söyledi.

Brezilya Devlet Başkan Yardımcısı Hamilton Mourao, büyük miktarda sera gazı emilimi yaparak iklim değişikliği üzerindeki etkisi azaltan yağmur ormanlarını korumak için Amazon'daki askeri konuşlanmanın 5 ay daha uzatılacağını duyurdu. Mourao, Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro'nun önümüzdeki hafta askeri konuşlandırmanın uzatılmasına ilişkin kararnameyi imzalayacağını açıkladı. Ormansızlaşmayı mümkün olduğunca azaltmayı amaçladıklarını kaydeden Mauro "orman alanlarının azalmasını engellemeyi başarmak için halkın kurallara uyması gerekiyor" dedi. Başkan Yardımcısı Mauro, devam eden askeri konuşlandırmaya ayrılan 400 milyon Brezilya Reali'nden (yaklaşık olarak 579 Milyon TL) geriye 180 Milyon Reali (260 Milyon TL) kaldığını söyledi.

Devlet Başkanı Bolsonaro 2019 yılının Mayıs ayında da, yağmur ormanlarının korunması için ülkesine yönelik küresel baskılar sonucunda benzer bir kararnameyle Amazon'a asker sevk etmişti. Bu yıl daha erken başlatılan askeri konuşlanmanın, Bolsonaro'nun Ocak 2019'da göreve gelmesinin ardından yaşanan orman yangınları ve orman alanlarının azalmasının ardından artan uluslararası baskılar nedeniyle daha uzun sürmesi bekleniyor.

Önceki ve Sonraki Haberler