BTK Hız Kazanıyor

BTK Hız Kazanıyor

Ulaştırma,Denizcilik Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile birlikte Azerbaycan'ın Bakü şehrine giden AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Projesi'nin ele alındığı ve Azerbaycan, Gürcistan ve Türkiye' Ulaştırma Bakanları'nın k

AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan, toplantıda BTK Projesi Bakanlar İzleme Koordinasyonu 4. Toplantısın Gürcistan Türkiye sınırındaki Kars-Ahalkalaki tüneli kolaylaştırılması için yeni anlaşma yapılacağını belirtti.
Milletvekili Ahmet Arslan; “Bakü-Tiflis-Demiryolu (BTK) projesinin hızlandırılması ve biran evvel bitirilmesi için yoğun çaba sarfediliyor. BTK Kars için çok önemli. Çünkü demiryolunun tamamlanması Kars’ın önünü sonuna kadar açacak. Kars her konuda bir adım daha öne çıkmış olacak. Demiryoluna paralel Lojistik Merkez tamamlanacak. Ve Kars’ın işsizlik sorunu çözülmüş olacak. Her anlamda Kars’a yatırım yapılacak. Bu anlamda da Kars çok çok önemli. Biz Yunus bey ile birlikte Kars’a daha fazla neler yapabiliriz. Bu anlamda gece gündüz çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.
Azerbaycan’da düzenlenen ve sona eren toplantısına Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Azerbaycan Ulaştırma Bakanı Ziya Memmedov ve Gürcistan Bölgesel Kalkınma ve Altyapı Bakanı Ramaz Nikolaşvili’nin katıldı.
Sonuç protokolü imzalanan toplantıda; demiryolu hattının Gürcistan arazisine düşen kısmındaki Marabda-Kartsakhi bölümünün inşaatını üstlenen şirketin, işlerin hızlandırılması yönünde talimatlandırılması ve Gürcistan-Türkiye sınırındaki Kars-Ahalkalaki tünelin inşasının kolaylaştırılması için Türkiye ve Gürcistan arasında yeni bir anlaşma yapılması kararlaştırıldı.

karsmanset.com

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler