BTK’da Çalışmalar Aralıksız Sürüyor!

BTK’da Çalışmalar Aralıksız Sürüyor!

Bakü-Tiflis-Kars (BTK) Demiryolundaki altyapı çalışmalarının en önemli ve kilit noktası olan Kümbet Köyü’ndeki çalışmaların tamamlanması ardından deneme sürüşlerine başlanacak.

Azerbaycan, Gürcistan ve Türkiye’nin yakından takip ettiği, bölge insanının heyecanla beklediği BTK Projesi’nde çalışmalar aralıksız devam ediyor. Bakü-Tiflis-Kars (BTK) Demiryolunun geçtiği güzergahta 8 yıl önce kamulaştırma çalışmaları yapılan Kümbet Köyü’nde bulunan 18 hanenin yıkımı gerçekleştirilerek, alandaki çalışmalara hız kazandırıldı.

Kümbet Köyü’nde kamulaştırma çalışmaları yapılmış ev sahiplerine Kars Valiliği tarafından 10’ar bin TL taşıma bedeli ödendi ve kısa süre içerisinde köylünün evlerini boşaltması sağlandı. BTK’nın önündeki engelin kaldırılması ardından onlarca kepçe, kamyon ve iş makineleri güzergahtaki çalışmalarına hızlı bir şekilde devam ediyor.

Çin'den Avrupa'ya gidecek olan tüm malların bu hat üzerinden taşınacak olması Bakü Tiflis Kars Demiryolu Projesi’nin en önemli özellikleri arasında yer alırken, eski tarihi İpek Yolu'nun, tarihi demiryolunun bağlantısı kopuk olan kısmının da bu bağlantıyla sağlanmış olması planlanıyor. Tüm bu altyapı çalışmaları çok hızlı bir şekilde ilerliyor. Firma yetkilileri çalışmaların hızlanmasında gerekli takviyeyi yaparken, köylüler de köylerinde ilk defa o kadar yoğun bir çalışma gördüklerinden olsa gerek, çalışmaları duvar kenarlarında oturarak takip ediyor.

btk’da-calismalar-araliksiz-suruyor!-(1).jpgbtk’da-calismalar-araliksiz-suruyor!-(2).jpgbtk’da-calismalar-araliksiz-suruyor!-(3).jpgbtk’da-calismalar-araliksiz-suruyor!-(4).jpgbtk’da-calismalar-araliksiz-suruyor!-(5).jpgbtk’da-calismalar-araliksiz-suruyor!-(6).jpgbtk’da-calismalar-araliksiz-suruyor!-(7).jpgbtk’da-calismalar-araliksiz-suruyor!-(8).jpg

kha

Önceki ve Sonraki Haberler