BTK’nın Yüzde 87’si Tamamlandı!

BTK’nın Yüzde 87’si Tamamlandı!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Kars Milletvekili Ahmet Arslan, Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Hattında incelemelerde bulunarak, “Türkiye tarafındaki 79 kilometrenin yüzde 87’si tamamlandı.” dedi.

Volkan KARABAĞ / karsmanset.com

Bakan Arslan Kars ziyaretinde ilk olarak geçtiğimiz günlerde PKK terör örgütü mensupları tarafından Diyarbakır’da şehit edilen polis memuru Engin Yılmaz’ın ailesine taziyede bulunmak üzere Kars’ın Arpaçay ilçesine geçti. Burada protokol ile birlikte şehidin baba ocağında yakınlarına başsağlığı vererek, dua okuyan Bakan Arslan, Şehit polis memuru Engin Yılmaz’ın babası Ömer Yılmaz ve Şehit polisin kardeşi Onur Yılmaz ile bir süre sohbet ederek acılarını paylaştı.

Kars’ta birçok ziyaretlerde bulunan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Kars Milletvekili Ahmet Arslan,  Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Hattında incelemelerde buldu.  Bakan Arslan burada yaptığı açıklamasında, “Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Projesi’nin bugün şantiye sahasında incelemelerde bulunduk. Çalışma arkadaşlarımızla birlikte şantiye merkezinde teknik arkadaşlardan süreçle ilgili, şuan ki durum ile ilgili gelecekte ki planlamalarla ilgili uzun soluklu brifing aldık. Sorular sorduk, cevaplar aldık ve çalışmaları yerinde inceledik. Şuan bulunduğumuz yerde Kars Çayı üzerindeki Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu projesinde iki tane viyadükten biri. Bu viyadük ve diğer viyadük bu projenin kırık iki noktası idi. Viyadüklerde biz yaklaşık 1 ay önce de bir incelemede bulunduk. Şuanda memnuniyetle görüyoruz ki o gün söylenen takvim çerçevesinde viyadüklerdeki çalışmalar çok hızlı bir şekilde devam ediyor. Viyadüklerin ayakları bitmek üzere, ayaklar biter bitmez de hemen arkadaşlar zaten hazır krişleri getirip koyacaklar. Her iki viyadükte bitmiş olacak.” şeklinde konuştu.

Proje geneli ile ilgili bilgilerde veren Bakan Arslan, “100’ün üzerinde sanat yapısı var. Menfez, alt geçiş, üst geçit, bu sanat yapılarının yüzde 80’i şuan bitmiş durumda geriye kalan kısmında da inşaat çalışmaları devam ediyor. Projenin şuan yüzde 87’si gerçekleşmiş durumda. Türkiye tarafındaki 79 kilometrenin yüzde 87’si tamamlanmış, viyadüklerden bulunduğumuz viyadük Ağustos sonu itibariyle bitmiş olacak. Susuz Çayı üzerinde bulunan viyadükte Eylül sonu itibariyle bitmiş olacak. Tünellerde de yine çalışmalarımız yine buna eş zamanlı olarak bitmiş olacak. Bizim hedefimiz bu sene sonunda bir hattından dizel lokomotif ile tren işletmeciliği yapmak. Bakü-Tiflis-Kars hattında çalışmalarımız hızla devam ediyor. Gerek Sayın Cumhurbaşkanımızın, gerek Sayın Başbakanımızın ülkemiz açısından çok çok önemsediği ve Azerbaycan ve Gürcistan ile birlikte Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu projesinin hem ülkemiz açısından hem bölgemizin ipek demiryolunu kesintisiz hale getirmesi açısından çok önemli olduğunu biliyor ve onlarla birlikte o projenin biran önce bitmesi. Avrupa’daki yüklerin Orta Asya’ya kesintisiz olarak gidebilmesi, keza Orta Asya’daki gerek yüklerin gerek ham madde gerek mamullerin yine Türkiye üzerinden Avrupa’ya gitmesi bizim coğrafyamızdan Kafkaslara, Orta Doğuya dağılmasının olmazsa olmazı eksik olan bu halkanın tamamlanması. Bu kadar önemsediğimiz Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu projesi olağanca hızıyla devam ediyor. 79 kilometrenin her yerinde her türlü çalışma yapılıyor. İş makinaları yoğun bir mesai ile arkadaşlarımızla birlikte gerek hafriyatları, gerek dolguları çok hızlı bir şekilde yapıyorlar. Hedefimiz 15 gün sonra bu güzergahta kullanılacak 147 bin tane traversi, 15 gün sonra sevkiyatına başlanması, her günde en az bin 600 travers gelecek ve 75 günlük periyotta traverslerin tamamının bitirilmesi ve güzergahta tek hatta açılacak şekilde yerine konması hedefimiz var. Hemen traverslerin arkasından rayların gelmesi gerekiyor. Raylarla ilgili her türlü bağlantı yapıldı. İmalatlar yapıldı. Raylarında gelişi yaklaşık bir ay sonra başlayacak. Ve 75 günlük periyotta traverslerle birlikte raylarında bu bölgeye gelmesi bitmiş olacak. Raylar gelmeye başladığı andan itibaren de güzergah boyunca raylar döşenecek ve süreç içerisinde raylar tamamlanacak. Yine bir hedefimiz bu projede aralık başı itibariyle test sürüşlerine başlamak. BTK Demiryolu projesinde biz aralık başında test sürüşlerini başlatarak bir aylık periyotta da testleri bitirmeyi hedefliyoruz. Dolayısıyla sene sonunda Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu projesiyle ile ilgili ortaya koyduğumuz bitirme hedefini gerçekleştirmek ve 2017 yılı itibariyle de BTK Demiryolu projesi marifetiyle gerek yük, gerek yolcu taşımacılığı yapmak ve İpek Demiryolu eksik olan Dünya çapındaki büyük taşıma koridorlarından orta koridorun eksik olan bu halkasını tamamlayarak demiryolunu Avrupa’dan Orta Asya’ya, Çin’e kadar kesintisiz hale getirmek.” dedi.

Bakan Arslan, “Türkiye'nin zayıf düşmesini isteyenler, Türkiye'nin 2023 hedeflerine sağlam adımlarla ulaşmasını istemeyenler, Türkiye'ye karşı topyekun bir mücadele içerisindeler. Bunların mücadelesine inat, biz büyük projelerimizi sırayla ve peş peşe bitireceğiz. Türkiye’nin bütün büyük projelerle Marmaray, Osmangazi Köprüsü, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Avrasya Tüneli, İstanbul 3. Havalimanı, Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Hattı Projesi ile sadece harita üzerinde köprü olmaktan çıkıp gerçek manada bir ‘köprü oluşturmaya’ başlamıştır. Büyük projeleri vizyonuyla dünyaya sunan Recep Tayip Erdoğan ve bütün bu projeleri dirayetiyle duruşuyla hizmete sokan Başbakan Binali Yıldırım'ın yaptığının dünyanın gözüne battı. Türkiye sadece harita üzerinde köprü olmaktan çıkıp projelerle köprü olunca ve dünyadaki ticaret pastasında büyük pay alınca, Türkiye'ye karşı, Türkiye'yi istemeyenler, Türkiye'nin zayıf düşmesini isteyenler, Türkiye'nin 2023 hedeflerine sağlam adımlarla ulaşmasını istemeyenler, Türkiye'ye karşı topyekun bir mücadele içerisindeler. Bunların mücadelesine inat, biz büyük projelerimizi sırayla ve peş peşe bitireceğiz. Çanakkale 1915 Projesi'nin ihale sürecini başlattık. Projeyi hızlı bir şekilde milletin hizmetine sunacağız. Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü 26 Ağustos'ta açacağız. Marmara etrafındaki bütün köprüleri ve otoyolları birbirine bağlayarak, orada ciddi bir katma değer oluşturacağız. Oradaki katma değeri bütün ülke insanın hizmetine sunup onların yaşam seviyesini üst seviyeye taşıyacağız. Bu kadar büyük projeleri vizyonuyla dünyaya sunan Recep Tayip Erdoğan ve bütün bu projeleri dirayetiyle duruşuyla hizmete sokan Başbakan Binali Yıldırım'ın yaptığı dünyanın gözüne battı. Başbakan ve Cumhurbaşkanımıza karşı olağanüstü bir tepki ortaya koyuyorlar. Tepkinin sebebi dünyada söz sahibi olan Türkiye'dir. Herkes bilsin ki, Türkiye dün büyüktü, bugün dünden büyük ama yarın bu günden de büyük olacaktır.” ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin 2023 hedeflerine yürürken daha da büyüyeceğini, Türkiye’nin dünyadaki mazlumların, mağdurların umudu, yardımcısı ve ana kucağı olmaya devam edeceğini belirten Bakan Arslan konuşmasını şöyle sürdürdü: “15 Temmuz hiç unutulmamalı. Türkiye, Cumhurbaşkanı, Başbakanı, Hükümeti, Meclisi, siyasi partileri ve en önemlisi milletiyle dünyaya demiştir ki, ‘Biz millet olma şuuruna sahip bir ülkede ve coğrafyada yaşıyoruz.’ Bu millet bu şuuru kaybetmemiştir. Bundan sonra da devam ettirecektir. Millet iradesine sahip çıkmış ve çıkacaktır. Her kim hainliğe kalkışırsa vatanını satmaya kalkışırsa milletin huzurunu kaçırmaya çalışırsa millet, idarecileriyle onların karşısında dimdik ayakta durmaya devam edecektir. Projelerin bir an önce bitirilmesi, ülkenin kalkınmasının devam etmesi için şantiyelerdeyiz, sahalardayız, projelerimizi takip ediyoruz. Projelerimizi dünden daha hızlı bitirmeye çalışıyoruz.”

Bakan Arslan konuşmasının ardından hatıra fotoğrafı çektirdi. Bakan Arslan, Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu hattındaki incelemelerinin ardından Kars’a dönerek esnafı ziyaret etti. Kars Belediye Başkanlığı ve Asayiş önünde Belediye personelleri ve polislerle hatıra fotoğrafı çektirdi. Bakan Arslan FETÖ'cü darbeci komutanların darbe girişimi yaparak ele geçirdiği Belediye Anons Merkezini de ziyaret etti. Daha sonra Kars Valiliğini ziyaret ederek Vali Rahmi Doğan’dan brifing aldı.

btk’nin-yuzde-87’si-tamamlandi!-(1).jpgbtk’nin-yuzde-87’si-tamamlandi!-(2).jpgbtk’nin-yuzde-87’si-tamamlandi!-(3).jpgbtk’nin-yuzde-87’si-tamamlandi!-(4).jpgbtk’nin-yuzde-87’si-tamamlandi!-(4)-001.jpgbtk’nin-yuzde-87’si-tamamlandi!-(5).jpgbtk’nin-yuzde-87’si-tamamlandi!-(6).jpgbtk’nin-yuzde-87’si-tamamlandi!-(7).jpgbtk’nin-yuzde-87’si-tamamlandi!-(8).jpgbtk’nin-yuzde-87’si-tamamlandi!-(9).jpgbtk’nin-yuzde-87’si-tamamlandi!-(10).jpgbtk’nin-yuzde-87’si-tamamlandi!-(11).jpgbtk’nin-yuzde-87’si-tamamlandi!-(12).jpgbtk’nin-yuzde-87’si-tamamlandi!-(13).jpgbtk’nin-yuzde-87’si-tamamlandi!-(14).jpgbtk’nin-yuzde-87’si-tamamlandi!-(15).jpgbtk’nin-yuzde-87’si-tamamlandi!-(16).jpgbtk’nin-yuzde-87’si-tamamlandi!-(17).jpgbtk’nin-yuzde-87’si-tamamlandi!-(18).jpgbtk’nin-yuzde-87’si-tamamlandi!-(19).jpgbtk’nin-yuzde-87’si-tamamlandi!-(20).jpgbtk’nin-yuzde-87’si-tamamlandi!-(21).jpgbtk’nin-yuzde-87’si-tamamlandi!-(22).jpgbtk’nin-yuzde-87’si-tamamlandi!-(23).jpgbtk’nin-yuzde-87’si-tamamlandi!-(25).jpgbtk’nin-yuzde-87’si-tamamlandi!-(26).jpgbtk’nin-yuzde-87’si-tamamlandi!-(27).jpgbtk’nin-yuzde-87’si-tamamlandi!-(28).jpgbtk’nin-yuzde-87’si-tamamlandi!-(33).jpgbtk’nin-yuzde-87’si-tamamlandi!-(34).jpgbtk’nin-yuzde-87’si-tamamlandi!-(35).jpgbtk’nin-yuzde-87’si-tamamlandi!-(24).jpgbtk’nin-yuzde-87’si-tamamlandi!-(29).jpgbtk’nin-yuzde-87’si-tamamlandi!-(30).jpgbtk’nin-yuzde-87’si-tamamlandi!-(31).jpgbtk’nin-yuzde-87’si-tamamlandi!-(32).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler