Bu Bakan, Yılmaz: 1 günde 10 Program

Bu Bakan, Yılmaz: 1 günde 10 Program

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Kars'ta gerçekleştirdiği gezi ve incelemeleri kapsamında, bir günde 10 program gerçekleştirdi.

 Bu Bakan, Yılmaz: 1 günde 10 Program

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Kars’ta gerçekleştirdiği gezi ve incelemeleri kapsamında, bir günde 10 program gerçekleştirdi.

Ardahan’dan kara yolu ile Kars’a gelen Bakan Yılmaz, ilk olarak Kars Valisi Eyüp Tepe’yi makamında ziyaret etti. Bakan Yılmaz, burada gazetecilere ziyaret sebebini anlatmasın ardından, yine gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplandı. Ardından da AK Kars Belediye Başkan Adayı Nevzat Bozkuş’a destek vermek için kendisine ait seçim bürosunu ziyaret etti.

Bakan Yılmaz daha sonra da sırasıyla Kağızman, Sarıkamış ve Selim ilçelerine de geçerek her üç ilçenin AK Parti Belediye Başkanlarının seçim bürolarını ziyaret ederek ilçe halkına seslendi ve başkan adaylarına 30 yerel seçimleri için destek istedi.

KAĞIZMAN’DA MOBESE SİSTEMİ AÇILIŞI

Bakan Yılmaz Kağızman’da ayrıca Kağızman İlçe Emniyet Müdürlüğüne ait MOBESE Merkezi’nin açılışını gerçekleştirdi. Bakan Yılmaz yine Kağızman’da Kaymakamlık tarafından hizmete sokulan çok amaçlı spor salonunun da açılışını da gerçekleştirdi.

Bakan Yılmaz ve beraberindekiler taziye yerleri de ziyaret ederek Selim’de Merhume Fatma Şahin’e ait ve Kars merkezde Merhume Gülgez İltaş’a ait taziye çadırlarını da ziyaret ederek taziyede bulundu ve merhumelerin aile bireylerine baş sağlığı diledi.

Bakan Yılmaz, yoğun programının 10 durağında ise AK Parti Kars İl Başkanlığı’nın düzenlediği teşkilat yemeğine de katılarak partililere yönelik konuşma yaptı.

MSB İsmet Yılmaz’ın ziyaretlerinin bir kısmına Vali Eyüp Tepe de katılırken, seçim çalışmaları ile ilgili ziyaretlerine ise AK Parti Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan, Yunus Kılıç, Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, AK Parti Kars İl Başkanı Ensar Erdoğdu, Merkez İlçe Başkanı Özgür Turhan, Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) Başkanı Şahin Aydın, AK Parti Kars eski milletvekilleri, Zeki Karabayır, Selahattin Beyribey, Mahmut Esat Güven ve bazı partililer de eşlik etti.

TORUNLARIMIZ İÇİN NASIL BİR KARS BIRAKACAĞIMIZA KARAR VERİYORUZ

AK Parti Belediye Başkanı ve Belediye Başkan adayı Nevzat Bozkuş’u seçim bürosunu ziyaret eden Bakan Yılmaz, Başkan Nevzat Bozkuş’tan usta diye bahsetti.

Seçim bürosunda Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş ve AK Parti Kars İl Başkanı Ensar Erdoğdu tarafından karşılanan Bakan Yılmaz, seçmenlere seslenerek, “Allah için her şeyin kazasının mümkün olduğunu lakin vaktin kazasının ise mümkün olmadığını söyledi. Bu bağlamda geçen yılları geri kazanabilmenin mümkün olmadığı üzerinde duran Bakan Yılmaz, “Bizim ne yapmamız lazım? Bizim ehil ve liyakat sahibi insanları belediyeye getirmemiz lazım. Burada ise belediye başkanı seçmiyoruz. Evlatlarınız için nasıl bir Kars bırakacağız, torunlarımız için nasıl bir Kars bırakacağımıza karar veriyoruz.” dedi.

BOZUK ARABA İKİ TAMİRCİYE GİDER Mİ?

Partililere çeşitli örnekler vererek konuşan Bakan Yılmaz, “Arabanız bozulsa, bir motorcu tamirci arasak, ilk tamirciye götürür müsünüz? Herkese soruyorum. Iyi bir tamirci var mı? Ona teslim edelim diye arayış içerisinde oluruz. Doğru mudur? Arkadaşım Kars bir arabanın motorundan daha mı değersiz? Arabanın motoru için ehliyet ve liyakat arıyorsunuz da bir belediye başkanı için aynı şeyi aramıyoruz.” ifadelerini kullandı.

KAĞIZMAN

TÜRKİYE SON 10 YILDA YÜZDE 5,1 ORTALAMA BÜYÜDÜ

Bakan Yılmaz, Kağızman’da İlçe Belediye Başkan Adayı Fesih Altay’ı da seçim bürosunda ziyareti etti.

Bakan Yılmaz burada yaptığı konuşmada ise Türkiye son 10 yılda yüzde 5,1 ortalama büyüdüğüne dikkat çekerek, “Avrupa ise 0,4 küçüldü. Yani biz Avrupa’dan 10 kat veya 20 kat daha fazla büyüdüğümüz halde Avrupa’ya yetişemiyoruz, neden çünkü bizden öncekilerin hatasından dolayı. Eğer bizde bir hata yaparsak bilin ki bu hata bizim evlatlarımızı ve torunlarımızı da etkileyecek” dedi.

YÜZ AKLIĞI İKİ CİHANA BEDELDİR

Kars’ın Kağızman ilçesine gelen Bakan Yılmaz, partililere hitaben yaptığı konuşmasında, kendisini coşkuyla karşılayan Kağızman halkına teşekkür ederek, yüz aklığının iki cihana bedel olduğunu söyledi.

BU 5 YIL ÇOK ÖNEMLİDİR

30 Mart’ta yerel seçimlerin yapılacağını, seçimde yapılacak bir yanlışlığın 5 yıla mal olacağını belirten Yılmaz, “Bu 5 yıl çok önemlidir. Her şeyin kazası var ama vaktin kazası olmaz. 50 yaşındaki kardeşim ne yaparsa yapsın, 45 yaşına dönemez. Kağızman’ı 5 yıl öncesine çevirebilmek mümkün değildir. Zamanla parayı alırsın ama parayla zamanı alamazsın. Yani vakitle nakit alınır da nakitle vakit alınmaz. 30 Mart’ta yapacağınız tercihle inşallah bir 5 yıl daha yerel seçim olduğu için herkes eşini, dostunu, arkadaşını, kendi aşiretinden olanı tercih edebilir ama inanın ki bundan daha doğrusu liyakatle ehil kişilerle Kars’a ve Kağızman’a hizmet gelirse o kardeşimi o görevle görevlendirmek lazım. Kağızman evlatlarınızın ve torunlarınızın geleceğidir. Bunları düşünerekten belediye başkanımıza oy vermeyeceksiniz, kendi evlatlarınıza oy vereceksiniz, kendi torunlarınıza oy vereceksiniz. İki kapılı bir handa gidiyoruz gündüz gece. Sırat buradan geçilir, cennete buradan gidilir, eğer doğru tercihlerimizi yaparsak, doğru kararlarımızı verirsek, sıratı buradan geçmiş oluruz, cenneti buradan kazanırız ama bir yanlış tercih yaparsak, Allah için bu yanlış tercih bizim için yapılmış bir tercih olmaz. Evlatlarımız için de torunlarımız için de yanlış olacak” şeklinde konuştu.

SARIKAMIŞ ve SELİM

Bakan Yılmaz ve beraberindekiler daha sonra da Sarıkamış’a, ardından da Selim’e geçtiler. Sarıkamış Belediye Başkan Adayı Göksal Toksoy’u ve Selim Belediye Başkan Adayı Coşkun Altun’u da kendilerine ait seçim bürolarında ziyaret eden Bakan Yılmaz, aylarına 30 Mart yerel seçimleri için destek istedi.

DEVLETİN BAŞINA KİMİN GEÇECEĞİNE SİZİN OYLARINIZ KARAR VERECEK

Her iki ilçede de coşkulu kalabalığa seslenen Bakan Yılmaz: “Bu seçim Ağustos ayında yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimini de yönlendirecek, etkileyecek bir seçim. O bakımdan hem oy verirken hem belediye başkanını düşüneceksiniz hem de bundan sonra devletin başına kimin geçeceğine sizin oylarınız karar verecek” dedi.

AŞLA ÇALIŞAN YORULMAZ

Yılmaz, “Sarıkamış şehitlerinin mesajı neyse Erzurum Kongresi’nde verilen mesaj neyse 4 Eylül Sivas Kongresi’nde verilen mesaj neyse bu milleti bu milletin seçtikleri yönetir. İnşallah 30 Mart’ta vereceğiniz oylarla sizin ananızın ak sütü kadar helal oylarla inşallah bir belediye başkanı seçeceğiz. Bu seçim ağustos ayında yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimini de yönlendirecek etkileyecek bir seçim. O bakımdan hem oy verirken hem belediye başkanını düşüneceksiniz hem de bundan sonra devletin başına kimin geçeceğine sizin oylarınız karar verecek. Bilin ki bununla da yetmeyecek, gelecek yıl haziran ayında yapılacak genel seçimlerde iktidara gelecek parti de gelecek 10 yılı belirleyecek. Dolayısıyla vaktin kazası olmaz. Eğer bir beş yıl, bir on yıl kaybedersek Allah için zamandan kaybettiklerimizi telafi edemeyiz. Aşla çalışan yorulmaz. Biz AK Parti kadroları olarak ne zaman yorulsak o zaman ölmüşüz demektir. İnşallah 30 Mart’ta sandığa gideceğiz. Sandığa giderken şunu lütfen aklınızdan çıkarmayın kanadı kırık kuş oluşturmayın, kanadı kırık kuş uçabilir mi? Yol alabilir mi? Alamaz. Kuşun iki kanadı olması lazım, ikisinin de aynı anda aynı frekansta hareket etmesi lazım. Eğer bir kanadını kırarsanız kuş mesafe alamaz. Diyoruz ki merkezde AK Parti iktidarı varken yerelde de getirirseniz inşallah yol alırız.”

SARIKAMIŞ’A ACEMİ BİRLİK İSTEDİLER

Bazı vatandaşın “Sarıkamış’a acemi birlik getirilmesini istiyoruz” sözleri üzerine ise Bakan Yılmaz, “Sizin tugayınız var, usta birliğiniz var, her ilçeye askeri birlik koysak biz askerliği 36 aya çıkarmamız lazım, bu doğru değil. Biz kendimiz üreteceğiz. Sarıkamış, Doğu’nun turizm merkezi, kayak merkezi, üniversiteyi ayağa kaldıracağız, burayı kendi ayakları üzerinde bir Davos haline getireceğiz” şeklinde konuştu.

Yılmaz, daha sonra seçim bürosunda közde çay içerek bir süre vatandaşlarla sohbet etti. AK Parti İlçe Başkanı Serkant Aykul da Bakan Yılmaz’a plaket takdim etti.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) 

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler