Bu fotoğrafın öyküsü

Bu fotoğrafın öyküsü

Amatör genç fotoğrafçı Kars Harakani Anadolu Lisesi öğrencisi Ömer Can Arı, arkadaşı Orhan Gazi Temel Lisesi öğrencisi Berkan Dolapçı ile birlikte açtığı ilk sergisinde beğeni toplayan fotoğrafının öyküsünü anlattı.

Tacettin DURMUŞ / KARS MANŞET

Kars Kültür ve Turizm İl Müdürü Hakan Doğanay’ın desteği ile Gazi Ahmet Muhtar Konağı yanında bulunan parkta açtıkları ve adına da “Şehr-i Kars Fotoğraf Sergisi’ dedikleri sergide fotoğraflarını sergileyen Ömer Can Arı, tüm dünyaya Kars’ı anlatmak için fotoğraf çekmeye devam edeceğini söyledi.

Ömer Can Arı, Kars’ın tarihi dokusu ve çocuk temalı sergide beğeni toplayan ‘Karacaörenli çocuk ve uçak’ fotoğrafını nasıl çektiğini gazetemize anlattı.

Kars’ın merkeze en yakın köyü olan Karacaören’in Kars Harakani Havalimanının bitişiğinde olduğunu söyleyen Arı, bu köyde yaşayan çocukların limana inen uçakla bütünleştiğini ve her gün uçak saatlerini sabırsızlıkla beklediklerini söyledi.

Çocuklara kâğıttan uçak yaparak dağıttığını da anlatan Ömercan Arı: “Uçak Kars’a seyahat etmeye başladı. Uçağın piste inişe geçtiği sırada yanı başımdaki pencereden dışarıyı izlemeye başladım ve gördüm ki havalimanının altındaki Karacaören Köyünde oturan çocuklar, büyük bir coşku ve sevinçle el sallıyor ve oyunlar oynuyordu.  Bu durum çok hoşuma gitti. O köye ertesi gün tekrar gittim ve çocuklar her zamanki gibi yine inişe geçen uçağı bekliyordu. Bu defa onlara bir sürprizim vardı. Her birine kağıttan bir uçak yaparak dağıttım. O sırada yaklaşmakta olan uçağın sesini duyan çocuklar hemen ellerini kanat açıp her zamanki gibi uçağa doğru yöneldiler. Ben de deklanşöre basarak o anı ölümsüzleştirdim. O fotoğrafım da dergini en beğenilen fotoğraflar arasında yer aldı.” Dedi.

4658787948.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler