Bu Habere Dikkat! Kimlik bilgileri çalındı...

Bu Habere Dikkat! Kimlik bilgileri çalındı...

Konya’da kimlik bilgileri çalındıktan sonra dolandırıcılar tarafından adına hayali şirketler kurulan Hüseyin Ceranoğlu, 51 milyon lira vergi borcu olduğunu öğrenince hayatı karardı.

Talihsiz adam, yıllardır verdiği hukuk mücadelesiyle suçsuzluğunu ispat etmeye çalışıyor.
Konya’da yaşayan ve yaz dönemlerinde tatil bölgelerindeki otellere giderek geçimini sağlayan Hüseyin Ceranoğlu’nun (32) hayatı 2010 yılında annesinden gelen bir telefon sonrasında karardı. Bir GSM operatörünün evlerini arayarak annesine 560 lira borcu olduğunu söylemesi üzerine konuyu araştıran Ceranoğlu, adına kurulan üç şirketten maliyeye toplam 51 milyon lira vergi borcu olduğunu öğrendi. 5 yıldır sürdürdüğü hukuk mücadelesiyle kendini aklamaya çalışan Ceranoğlu'nun devlete olan 51 milyon lira borcu yüzünden hayatı alt üst oldu. 2010 yılından bu yana hakkında açılan 6 davanın birinden berat eden Ceranoğlu, mağduriyetinin giderilmesini bekliyor.

ADINA 25 TANE FATURALI HAT AÇILMIŞ
Hayatını karartan olayın 5 yıl önce ortaya çıktığını anlatan Hüseyin Ceranoğlu, bir GSM şirketinden gelen faturayı araştırırken adına 25 hat açıldığını, çeşitli abonelikler yapıldığını öğrendiğini söyledi. Ceranoğlu, "Savcılığa gidip suç duyurusunda bulundum. Bir GSM şirketinden 25 tane faturalı hat almışlar adıma. İnternet aboneliği yapmışlar. Türk Telekom’a borcum çıktı. Elektrik dağıtım şirketini de benim adımla dolandırmışlar” dedi.

İZMİR’DE ADINA ÜÇ HAYALİ ŞİRKET KURULMUŞ
Maliye'ye gittiğinde adına kurulmuş üç şirket çıktığını öğrendiğini anlatan Hüseyin Ceranoğlu, "Üzerime reklam, turizm ve matbaa üzerine şirketler kurulmuş. Bir şirketin 18 milyon lira vergi borcu var. Üç şirketin toplam borcu 51 milyon lira. Gereken yerlere başvurduk. Savcılığa müracaatta bulundum. Savcıya gidip 'Benim bunlarla alakam yok. Ben normalde sezonda Alanya’da otelde çalışıyorum. İzmir’e hiç gitmedim, İzmir ile hiç bağlantım yok, İzmir’i hiç bilmiyorum. Yani bu olaylarla benim hiç alakam yoktur' dedim. Sonra hukuk mücadelesini başlattık” diye konuştu.

Daha önce adliyeye gittiğinde kendisine olayla ilgili 7 kişinin yakalandığını söylediklerini ifade eden Ceranoğlu, "Şuan tek isteğim bu işlerle ilgimin olmadığının resmen ortaya çıkması. Maliye'ye gittim görüştüm, 'bu olaylarla alakam yok' dedim ama mahkeme kararı istediler. Şu an eski parayla 51 trilyon borcum varmış. Adli tıpa giderek sağ el, sol el, ayakta ve oturarak imza aldılar benden. Oradan 6 ay sonra yazı geldi. El yazıları ve imzaların bana ait olmadığı ortaya çıktı. Mahkemede ona istinaden hakkımda açılan bir davada beraat kararı verdi ama işte altı tane dava olduğu için sıkıntı bitmiyor” şeklinde konuştu.

BORCU YÜZÜNDEN EVLENEMİYOR
Borcu yüzünden ailesiyle arasının açıldığını da kaydeden Ceranoğlu, “Hayatımı maddi ve manevi her yönden etkiliyor bu durum. İş bulamıyorsun, çalışamıyorum, bulduğum işte yarım yamalak oluyor. Üç gün çalışıyorsun, on gün yatıyorsun. Psikolojim bozuldu. Bir işe giriyorsun sigorta mani oluyor. Devlet büyüklerimizin yardımcı olmasını istiyorum. Bu durumdan bir an önce kurtulmak istiyorum. Devlete güvenimiz sonsuz. İnşallah yardımcı olacaklardır. Üç, dört ay önce biriyle evlenecektim ama işim olmadığı için olmadı. Evlenmek istiyorum ama bu durumlardan dolayı olmuyor. Devlet büyüklerimizden, yetkililerden yardım bekliyorum" ifadelerini kullandı.  

Önceki ve Sonraki Haberler