Bu kahramanlık hikayesini mutlaka okuyun

Bu kahramanlık hikayesini mutlaka okuyun

Tunceli'nin Nazimiye ilçesindeki hain saldırıda kahramanca çarpışıp ağır yaralanan Bursalı jandarma komandonun ilginç bir hayat hikayesi ortaya çıktı

106 kilo olduğu için askerlik yoklamasında çürüğe ayrılan, Genelkurmay Başkanı'na mektup yazarak komando olarak Kırkağaç'ta silah altına alınan 21 yaşındaki Erman Aydın'ın 4 silah arkadaşını şehit verdiği Sarıyayla karakol baskınında kahramanca çarpışarak daha fazla mehmetçiğin şehadet şerbeti içmesini önlediği ortaya çıktı. 


Anne ve babası Ankara GATA'da devam eden tedavisinde onu bir an olsun yanlız bırakmazken, amcası Nejat ve kardeşi Sabri Aydın, komutanlarının anlattığı kahramanlık destanıyla övünüyorlar. 


Bursalı Erman Aydın 1,5 sene önce askerlik yoklaması için askerlik şubesine gitti. O zaman 20 yaşında olan ve bir fabrikada işçi olarak çalışan Erman Aydın'a 106 kilogram olduğu için askerliğe elverişli olmadığı söylendi. Bu duruma çok üzülen ve komutanlara, "beni ne olur askere alın" diye teklifte bulunan Aydın Genelkurmay Başkanlığı'na mektup yazdı. 

Genelkurmay Başkanlığı'na yazılan mektubun ardından acemi birliğinde zayıflamak şartıyla Erman Aydın silah altına alındı. 1 sene önce Kırkağaç'ta komando olarak silah altına alınan Erman Aydın, 3 ayda çakı gibi asker oldu. Jandarma özel asayiş timinde komando olarak göreve başlayan Erman Aydın, 3 gün önce Tunceli Nazimiye ilçesindeki Sarıyayla karakolunda baskına uğradı.


Nizamiyede bulunan Erman, arkadaşlarıyla birlikte kahramanca çarpışarak ağır yaralandı. Başında ve karnında kurşun parçaları, ellerinde ve ayaklarında şarapnel izleri bulunan ve 4 arkadaşını şehit verdiğinden haberi olmayan Erman Aydın, hemen askeri uçakla Ankara Gülhane Tıp Akademisi'ne kaldırıldı. Acı haber merkez Nilüfer İlçesi Hasanağa Mahallesi'nde oturan Aydın ailesine verildi. Anne Nadiye baba Nejdet Aydın hastaneye gidip çocuklarını bir an olsun yanlız bırakmazken, amcası Nejat ve kardeşi Sabri Aydın, kahramanlık destanını anlattılar. 


Amca Nejat Aydın, herkesin askerden kaçmak isterken, yeğeninin çürüğe ayrılmasına rağmen dilekçe verdiğini belirterek, "Biz göçmen bir aileyiz. Aile yapımızdan kaynaklanan bir şey. Biz böyle yetiştik. Şimdi isteseler yanımda gördüğünüz kardeşini de göndeririz askere. Yapılan saldırı bir anda gerçekleşmemiş. Planlı saldırı. 


Erman ve bir arkadaşı o esnada nizamiyedeymiş. Aslanlar gibi savaşmışlar. Onlar aslanlar gibi savaşmasaydı 20-25 şehit olurdu. Bunu bizimle görüşen komutanları söyledi. Onunla gurur duyuyoruz" dedi. 


Kardeşi Sabri Aydın da ağabeyi ile gurur duyduğunu kaydederek, "Zayıflamak kaydıyla komando oldu. Sürekli spor yapıp kilo verdi. Çakı gibi asker oldu. Hem sevindik, arkadaşları şehit olduğu için de çok üzüldük. Başında ve karnında kurşun yarası, ellerinde ve ayaklarında şarapnel izi var. İnşallah bir an önce sağlığına kavuşur, aramıza döner " diye konuştu. 

Önceki ve Sonraki Haberler