'Bu millete hizmet yolunda...'

'Bu millete hizmet yolunda...'

AK Parti Kars Milletvekili adayı Mehmet Uçum, "50 yaşındayım bunun 37 yılını bu millete hizmet yolunda adalet ve eşitlik için çalıştım." dedi.

Uçum: 7 Nisan saat 17.00’ye kadar aday olduğumu bilmiyordum

AK Parti Kars Milletvekili adayı Mehmet Uçum seçim çalışmaları kapsamında Susuz Halk Eğitimi Merkezinde vatandaşlarla bir araya geldi. Sahneye Belediye Başkanı Murat Uray, İlçe başkanı Ayhan Bulut ve İl genel meclisi üyesi Mehmet Çakas ile birlikte çıkan Uçum, vatandaşlara hitaben bir konuşma yaptı.

ASIL SORUN MİLLETVEKİLİ OLDUKTAN SONRA BAŞLIYOR

Uçum konuşmasında “Siyasete dair şimdiye kadar bir düşüncem olmadı. Defalarca adaylık için teklif edildi kabul etmedim. En son Cumhurbaşkanımız ‘bu memlekete ve bu millete karşı bir borcun var, bu yükümlülüğü yerine getir’ dedi. Yine başbakanımız da aynı isteği dile getirince isteklerini kabul ettim. 7 Nisan saat 17.00’ye kadar aday olduğumu bilmiyordum. Eski adalet bakanımız Bekir Bozdağ aradı doğduğum topraklara borcumu ödeme konusunda görev verildiğini belirtti. 50 yaşındayım bunun 37 yılını bu millete hizmet yolunda adalet ve eşitlik için çalıştım. Siyaseten bir hedefim yok. Sadece Kars’ın layık olduğu yere gelmesi için 7 Nisan’da adaylığım açıklanınca binlerce insan aradı. Hemen hemen hepsinin Kars’ta zümreciliğin etnik siyasetin olduğunu iletmesi Kars’ı böyle anlatması beni üzdü. Oysa Kars böyle değildir. Kimlikler üzerinden bölgeler üzerinden siyaset yaparsanız iş bu noktaya gelir. Benim için Kars birlikte yaşama kültürünü benimsemiş ildir. Birde etnik sorunun olduğu Hatay var. Genelde bu tür sorunlar seçim dönemlerinde ortaya çıkıyor. Kars’a dayatılmaya çalışılan bu siyaset kirlenmiştir. Hizmeti herkese adil ve eşit şekilde ulaştıracağız. Siyasi faaliyetlerde siyasetin hayalleri zayıflamıştır. Eski tecrübelerle yeni bir insanı değerlendirmek, haksızlıktır. Şimdiye kadar söylediklerimin bir karşılığı yok bundan sonra sözlerimi takip edin. Bana ‘7 Haziran’a az kaldı dayan’ diyorlar benim derdim 8 Haziran değil asıl sorun milletvekili olduktan sonra başlıyor. 8 Haziran’dan sonra yine birlikte düşünelim, Kars’ı hak ettiği yere birlikte getirelim.” dedi.

HALA SUYU YOLU OLMAYAN KÖYLERİMİZ VAR. SEÇİLDİKTEN SONRA ANKARA’YI BİRBİRİNE KATACAĞIM.

Uçum daha sonra şunları söyledi:

“Şimdiye kadar Kars’a yapılan yatırımların beş katını boşa harcamışız. Cumhuriyet döneminde Kars’a yapılan 3 milyar doların üçte biri yöneticiler ve memurların yanlış   planlamalarından boşa harcanmış. Kars Türkiye’yi en az 25 yıl geriden takip ediyor. Hala suyu yolu olmayan köylerimiz var. Seçildikten sonra Ankara’yı birbirine katacağım. Babaannem derdi bu çocuğun birde torbada ki yüzü var. Bu yüzü seçildikten sonra Ankara’da herkese göstereceğim. Kars’ın potansiyelini Ankara bilmiyor. Bu potansiyelleri Ankara’da iyi anlatacağız. Halkın oyu ile pazarlık yapar duruma getirmişler bu eski siyasetin en büyük ayıbıdır. Biz bu siyaseti değiştireceğiz. Bunu birlikte yapacağız. Uzaktan temsil siyasetine son vereceğiz. Halkı asil milletvekillerini vekil yapacağız. 7 Haziran’dan sonra asil olacaksınız.”

3 AYDA BİR İL VE İLÇE MECLİSLERİNİ TOPLAYACAĞIZ

Uçum sözlerini 7 Haziran’dan sonra yapacağı çalışmaları anlatarak şöyle sürdürdü:

7 Haziran’dan sonra her 3 ayda bir il ve ilçe meclislerini toplayacağız. Bu mecliste mahalle ve köy muhtarlarının da olacak. 3 ayda bir seçilmişlerle ve yine 3 ayda bir ildeki yöneticilerle bir araya gelerek yatırımları birlikte planlayacağız. Şimdiye kadar yanlış planlamalardan dolayı bir milyar doların boşa gittiğini görüyoruz.” ifadelerini kullandı.

Uçum, konuşmasının sonunda katılımcıların sorularını cevaplandırdı. Kazım Karabekir Mahallesi muhtarı Kurtuluş Kından, “Susuz Meslek Yüksek Okulu ile ilgili ne düşünüyorsunuz?” sorusunu yöneltti. Uçum, verilen sözlerin takipçisi olacağını belirtti. Vatandaşların TOKİ konutları yapılması ile ilgili soruları üzerine de TOKİ başkanı ile görüştüğünü, seçimden sonra Kars’ın geneli ile ilgili detaylı görüşeceğini belirterek “Ankara’da görüşemeyeceğimiz hiçbir kurum hiçbir makam yoktur” dedi.

Vatandaşların alkışları arasında salondan ayrılarak köylere seçim çalışması için yola çıkan Uçum’a Belediye Başkanı Murat Uray, ilçe başkanı Ayhan Bulut ve İl genel meclis üyesi Mehmet Çakas da eşlik etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler