Bu öğrenciler nereye gidecek?

Bu öğrenciler nereye gidecek?

Kars’ta depreme dayanıksız yıkılması planlanan okulların nereye taşınacağı son günlerde merak konusu oldu.

Kars Valisi Türker Öksüz’ün talimatıyla merkezde depreme dayanıksız olan ve yıkım kararı çıkan Şehit Albay İbrahim Karaoğlanoğlu Ortaokulu (ŞAİKO) ile Gazi Ahmet Muhtar Paşa Endüstri Meslek Lisesi’nin (G.A.M.P) ardından Cumhuriyet Anadolu Lisesinin de yıkım kararı çıktı.

Okulların boşaltılması için çalışmalar sürerken, veliler ise çocuklarının hangi okullara gideceği konusunda merak içinde kaldı. Konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmazken, okullarının önce Dede Korkut İlkokuluna daha sonra İsmet Paşa İlkokuluna taşınacağı duyumunu alan Şehit Albay İbrahim Karaoğlanoğlu Ortaokulu öğrenci velileri önceki gün bir araya gelerek okul bahçesinde gazetecilere açıklama yaptı.

Okul Aile Birliği Başkanı Funda Arslan, çocuklarının İsmet Paşa İlkokulu yerine Gazi Ahmet Muhtar Paşa İlkokuluna taşınmasını talep etti. Çocuklarının genellikle İstasyon Mahallesinde oturduklarını dile getiren Arslan, maddi imkanlar nedeniyle velilerin öğrencilerini servis ile İsmet Paşa İlkokuluna gönderemeyeceklerini söyledi.

Öğrencilerden Sudenaz Mamay ise Gazi Ahmet Muhtar Paşa İlkokulunu isteyerek, sabahları erken okula gittiklerini ve İsmet Paşa İlkokulunun yürüme güzergahında bulunan bölgenin kendileri için güvenli olmadığını dile getirdi.

Yapılan açıklamanın ardından veliler Vali Türker Öksüz ile görüşmek için Valilik Makamına geldi. Önceden belirlenen programı nedeniyle makamında olmayan Vali Öksüz’ün yerine öğrenci velileri Milli Eğitim Müdür Vekilli Cemalettin Güven ile görüşmeye gitti.

Benzer bir durum ise bugün yaşandı. Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrenci velileri yıkılacak olan Cumhuriyet Anadolu Lisesi öğrencilerinin kendi okullarının ek binasına taşınması duyumuna tepki göstererek Vali Türker Öksüz ile görüşmek için Valilik Makamına geldi.

Vali Öksüz ile görüşen öğrenci velileri bilgi aldı.

bu-ogrenciler-nereye-gidecek-(1).jpgbu-ogrenciler-nereye-gidecek-(2).jpgbu-ogrenciler-nereye-gidecek-(3).jpgbu-ogrenciler-nereye-gidecek-(4).jpgbu-ogrenciler-nereye-gidecek-(5).jpgbu-ogrenciler-nereye-gidecek-(6).jpgbu-ogrenciler-nereye-gidecek-(7).jpgbu-ogrenciler-nereye-gidecek-(8).jpgbu-ogrenciler-nereye-gidecek-(9).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler