Bu sabah saatlerinde Kars’tan özel otosuyla Akyaka ilçesine giderken kullandığı aracın takla atması sonucu meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden DP’li Belediye Başkanı Turgut Turan

Bu sabah saatlerinde Kars’tan özel otosuyla Akyaka ilçesine giderken kullandığı aracın takla atması sonucu meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden DP’li Belediye Başkanı Turgut Turan

Kars'a 57 kilometre, Ermenistan sınırına 17 kilometre mesafede pancar ve buğday üretimiyle geçimini sağlayan Akyaka ilçesi Türkiye'ye örnek bir siyasetçisinin kaybetmenin hüznünü yaşıyor. Resmi açılışlar dışında gittiği her yere özel aracıyla giden Turgut

En çok takdir edilen yöne ise mütevaliği ve çalışkanlığıydı. Kilosunu hep dert ediyordu ve en çok da kolestoraldan şikayetçiydi. Zaman zaman tansiyon sorunları da bulunan Turan, bugüne kadar hiç ameliyat olmadı.

Yakınları en çok da kalp krizi geçirmesinden endişe duyuyordular.

Kaza sonrası ilçe tamamen yasa büründü. Herkes üzgün ve yastaydı. Turan’ın Akyaka’daki baba evine adeta ateş düştü. Feryatlar göğe yükseldi ve ilçe halkı Turan’ın baba evine akın etti. Herkes kazayı konuştu ve Başkan Turan’ın aralarından ayrılışına bir türlü inanmak istemediler.

Kazanın olduğu karayolu ise oldukça temizdi. Akçakale köyüne köprüden çıktıktan sonra aracın hız alması da mümkün değildi. Yol yorgunu olduğu için uykulu muydu yoksa kilosunun da verdiği rahatsızlıkla kalp krizi mi geçirmişti? Tüm bu soruların yanıtı incelemeler tamamlandıktan sonra belirlenecek.

Kazanın meydana geldiği karayolunda yapılan incelemede yolda her hangi bir kasise rastlanmadı. Akyaka istikametinde seyreden aracın bir anda sola kırıldığı ve yol kenarında önüne çıkan kocaman taşlara çarparak takla attığı, Turan’ın da bu anda kafasını çarptığı anlaşıldı. İlk belirlemeler ve göçe çarpanlar bunlardı. Fakat yine de yolda aracın önüne acaba atlar mı çıktı, yoksa karşıdan bir araç geldi de ona çarpmamak için mi direksiyonu kırdı bunların hiçbirisi bilinmiyor.

Sonuçta Başkan Turan aramızdan ayrıldı ve tüm sevenleri yasa boğdu. Sadece Akyaka halkı değil Kars tamamen hüzne büründü. Kendisini bu kadar sevdiren ve saydıran bir siyasetçinin bir anda hayatını kaybetmesine kimse inanmak istemedi.

Bu arada Akyaka Belediyesi de yasa girdi. Bütün odalar kapatıldı ve binada sadece bir bekçi kaldı.

Başkandan geriye ise bıraktığı dürüstlüğü ve altın kişiliği kaldı.

Allah rahmet eylesin. Herkesin başı sağ olsun.

Önceki ve Sonraki Haberler