Bu Seçim Parti Seçimi Değildir!

Bu Seçim Parti Seçimi Değildir!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Kağızman’da muhtarlarla bir araya gelerek, muhtarlardan halk oylamasını vatandaşlara iyi anlatmaları istedi.

Volkan KARABAĞ / KARS MANŞET

Kağızman Öğretmenevi’nde muhtarlarla buluşan UDH Bakanı Ahmet Arslan, muhtarlara 16 Nisan’da yapılacak referandumun bir parti seçimi olmadığını hatırlatarak, vatandaşlara bunu iyi anlatmaları gerektiğini söyledi.

İmam Şafi’nin ‘Düşman oklarının gittiği istikameti takip edin doğruyu bulursunuz’ sözü ile konuşmasına başlayan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, “Düşman okunun ucu hedef olarak nereyi görüyor ve gösteriyorsa siz dostlarınızı böylece tespit edersiniz. Birkaç gündür Avrupa’da kıyametler kopuyor, niye? Tek sebebi var. Türkiye güçlendikçe, Türkiye büyüdükçe onlar bu coğrafyada at oynatamayacaklar. Bakın tek sebep bu, başka bir sebep yok. Sadece buna bakmak bile 16 Nisan’daki bu anayasa değişikliğinin ülkemizi ne kadar güçlü bir şekilde ileriye taşıyacağını göstermesi açısından yeterli.” dedi.

15 Temmuz’de hedefin ortak olduğunu belirten Bakan Arslan, “Ülkemizin güçlenmesi, ülkemizin bekası, çocuklarımızın, torunlarımızın geleceğinin ne kadar önemli olduğu ve bu uğurda gerekirse öleceğimizi 15 Temmuz’da ortaya koyduk. 15 Temmuz’da kimse kimseye şunu demedi; ‘Ya sen AK Partilisin, sen CHPlisin, sen MHPlisin, sen HDPlisin, sen Saadet Partlisin, sen Büyük Birliksin’ kimse öyle bir şey demedi. Millet olma şuuruyla hep beraber meydanlara inildi, bir şey daha da söylenmedi; ‘Ya sen Yerlisin, sen Terekemesin, sen Kürtsün, sen Azerisin, sen Türkmensin, sen Caferisin, sen Sunnisin, sen Şiasın’ kimse böyle bir şey de demedi. Herkes ama herkes dinine, diline, ırkına, mezhebine bakmadan 15 Temmuz’da meydanlara indi çünkü hedef ortaktı. Şimdi de düşmanların oklarının, teröristlerin oklarının, hainlerin oklarının bizim üzerimize ve anayasa değişiklik teklifine yöneldiğini görün. İşte millete bunu söyleyerek lütfen deyin ki; ‘Evet’ bu kadar bu duygu ile bugün burada toplanmışlar.” diye konuştu.

Muhtarlara hizmet anlamında verilen sözlerin yerine gelmesi, kendi sözlerinin yerine gelmesi anlamına geldiğini dile getiren Bakan Arslan, “Her biriniz köyünüzün, mahallenizin ileri geleni olduğunuz için muhtar seçiliyorsunuz, aynı zamanda kanaat önderisiniz aynı zamanda sorumluluk sahibisiniz ona da hiç şüphe yok. Sayın Cumhurbaşkanımızın düşünebiliyor musunuz hiç aksatmadan yaptığı tek toplantı ‘Muhtarlar Toplantısı’dır. Çünkü sizin yetkilerinizin kıymetini biz de biliyoruz ama en iyi o biliyor. O yüzden sizden istirhamımız bu davayı iyi anlatın ve yakaladığımız bu fırsatı da benim söylemem doğru değil arkadaşlar sağ olsun hep söylüyorlar, hizmet etme fırsatını diyelim kaçırmamak adına, daha güçlü hizmet etmek adına bize daha güçlü destek vermeniz lazım. Lütfen bu anayasa değişikliği ile ilgili halk oylamasını başka zamandaki seçimlerle kimse karıştırmasın, hiç kimse karıştırmasın. Bu bir parti seçimi değil, lütfen bunu biraz daha böyle anlatın. İnşallah sizlere hizmet etme adına, sizleri köylülerinize, mahallelilerinize verdiğiniz sözleri yerine getirebilmeniz adına dünden daha güçlü ve daha büyük adımlar atıyoruz, daha büyük adımlar atmaya çalışacağız ve devam edeceğiz. Buna hiç şüpheniz olmasın. Çünkü sizin sözününüz yerine gelmesi bizim sözümüzün yerine gelmesi demektir. Bizim köye mahalleye yaptığımız her hizmet, sizin de seçilmiş olmanız hasebiyle yaptığınız hizmet anlamına geliyor. İnşallah hizmet etmenin hazzını da en iyi buradaki hazurum bilir. Hizmet ettiniz mi günün sonunda insanlar 2 tane Allah razı olsun der o da bütün yorgunluğunuzu unutturur size. İnşallah bizim istediğimiz biz daha büyük hizmetler edelim, milletimiz de her zaman ki gibi duasını etsin, biz de günün sonunda diyebilelim ki Rabbim hakkımızda hayırlısını istemiştik, hayırlısı diye inşallah bunu nasip ettiğini düşünüyoruz, değilse de bundan sonra bunu hayra çevir, yine bizi de hayırlı hizmetler etmeyi nasip eyle diyoruz. Bu duayı demeye devam edeceğiz. İnşallah bunun yolu da hep beraber güçlü bir şekilde el ele vermektir.” ifadesini kullandı.

Muhtarlarla bir araya gelen Bakan Arslan, daha sonra Kağızman Belediyesini ziyaret ederek brifing aldı. Bakan Arslan karayolu ile Kars Harakani Havalimanına gelerek havayolu ile Ankara’ya gitti.

bu-secim-parti-secimi-degildir!-(1).jpgbu-secim-parti-secimi-degildir!-(2).jpgbu-secim-parti-secimi-degildir!-(3).jpgbu-secim-parti-secimi-degildir!-(4).jpgbu-secim-parti-secimi-degildir!-(5)-001.jpgbu-secim-parti-secimi-degildir!-(6)-001.jpgbu-secim-parti-secimi-degildir!-(7).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler