Bugün Basın Bayramı, Bizim Bayramımız!

Bugün Basın Bayramı, Bizim Bayramımız!

AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın, bazı basın mensupları ile Demokrasi Meydanında fotoğraf çektirirken, Erdem ile Akbulak ise ellerine kamera ve fotoğraf makinesi alarak basın mensuplarını çektiler.

Bundan 108 yıl önce 24 Temmuz 1908 tarihinden itibaren yürürlüğe giren İkinci Meşrutiyet ile birlikte Türk basınında sansür kaldırılarak “Basın Bayramı” adı altında kutlanılıyor. Bugünde de kutladığımız Basın Bayramında; mesajlar, telefonlar ve birebir görüşmelerin yanı sıra, AK Parti İl Başkanı Adem Çalkın ve Kars Halkla İlişkiler ve Basın Müdürü Seyit Mücteba Erdem ile Kars Eski Valisi Ahmet Kara’nın Özel Kalem Müdürü Abubekir Akbulak farklı kutlama gerçekleştirdiler.

‘Tüm programlarda bizleri sizler çekiyorsunuz, buyurun gelin bir fotoğrafta sizinle beraber çekilelim’ diyen AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın, bazı basın mensupları ile Demokrasi Meydanında fotoğraf çektirdi. Kars Halkla İlişkiler ve Basın Müdürü Seyit Mücteba Erdem ile Kars Eski Valisi Ahmet Kara’nın Özel Kalem Müdürü Abubekir Akbulak ise ellerine kamera ve fotoğraf makinesi alarak basın mensuplarını çektiler. Ardından Erdem ve Akbulak’ta basın mensupları ile bir fotoğraf çektirdi.

Bizde Kars Manşet ailesi olarak bizlerin ve Kars’ta görev yapan yerel ve ulusal basın mensuplarını unutmayarak Basın Bayramını kutlayan herkese teşekkür ederiz.

Gazeteciler ve Basın Bayramı Ne Zaman?

Gazeteciler ve Basın Bayramı her yıl 24 Temmuz tarihinde kutlanmaktadır. Bu gün ülkemizde basının bayram günü olarak kutlanmaktadır.

Gazeteciler ve Basın Bayramını Nedir?

Ülkemizde gazetecilerin ve basının ne gibi zorluklarla haberleri yaptıkları onları anlamamız için kutlanan bir gündür. Bir basın elemanı yeri geliyor bir savaşın ortasına da girebiliyor yeri geliyor soğuk bir kış gününde saatlerce çekim yapmak zorunda kalabiliyor. İşte bu gün onların günüdür, onlara saygı günüdür.

Gazeteciler ve Basın Bayramını Neden Kutlarız?

Gazeteciler ve Basın Bayramı 2. Meşrutiyet döneminde sansürün kaldırıldığı günü baz alınarak belirlenmiştir. Bu günün belirlenmesi Falih Rıfkı Atay’ın teklifi ile olmuştur. Çünkü Gazeteciler ve basın bayramı 1946 yılında kurulan Türkiye Gazeteciler Cemiyeti tarafından ortaya çıkmıştır. O günü şartlarında en güzel tarihin sansürün bittiği 24 Temmuz tarihi olarak düşünülmüş ve 1946 yılından itibaren artık her sene 24 Temmuz kafamıza Gazeteciler ve Basın Bayramı olarak canlanır.

Bu günün kutlanmasındaki amaçlar şunlardır:

  • Gazetecileri daha iyi anlayabilmek,
  • Basın elemanlarının muhabirlerin bazen ne zorluklar altında haber yaptığı duyurmak,
  • Gazeteci ve basın mensuplarına saygı duymak.

Gazeteciler ve Basın Bayramında Neler Yapılır?

Bu günde yani gazeteciler ve basın bayramında birçok etkinlik yapılır. Özellikle birçok siyaset adamı, rektör, dekan, belediye başkanı, vali tarafından bildiriler yayınlanır. Bu bildiriler ile gazeteciler ve basının bayramını kutlarlar ve bunun önemi üzerinde durular. Birçok platformda bugünün mesaj yani sms yoluyla kutlandığını biliyoruz. Eğer basın mensubu arkadaşınız varsa bu günü onun bayramı olduğu için kutlayabilirsiniz.

bugun-basin-bayrami,-bizim-bayramimiz!-(3).jpgbugun-basin-bayrami,-bizim-bayramimiz!-(1).jpgbugun-basin-bayrami,-bizim-bayramimiz!-(2).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler