Bülent Gürel: “Aras EDAŞ, 2018 yılında Kars’ta 28 Milyon TL tutarında yatırım yaptı”

Bülent Gürel: “Aras EDAŞ, 2018 yılında Kars’ta 28 Milyon TL tutarında yatırım yaptı”

Aras Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Kars İl Koordinatörü Bülent Gürel, 2018 yılında Kars’ta 28 Milyon TL tutarında yatırım yaptıklarını açıkladı.

Volkan KARABAĞ / KARS MANŞET

Güler açıklamasında, il genelinde köyler de dahil olmak üzere karanlık cadde veya sokak kalmaması için çalışmaların aralıksız olarak devam ettiğini söyleyerek, 2018 yıllarında ise toplamda 28 Milyon TL tutarında yatırım yaptıklarını belirtti.

Yapılan yatırımlar ile elektrik hatlarındaki arıza ve kesintilerin en aza indirildiğini de ifade eden Gürel, 2018 yılı içerisinde 15 Milyon TL tesis ve 2 Milyon TL KET olmak üzere 28 milyon TL tutarda Aras EDAŞ’ın Kars halkının ihtiyaçlarına yönelik yatırımların aralıksız olarak sürdürüldüğünü söyledi.

Aras EDAŞ olarak yatırımlarını öncelikli olarak Kars’ın yoğun geçen kış şartlarına göre gerçekleştirdiklerini de söyleyen Aras EDAŞ Kars İl Koordinatörü Bülent Gürel, “Henüz 2018 yılı bitmeden bu yılki yatırımlarınızın toplam tutarı 28 Milyon TL’yi buldu. Bu yatırımlar 2018 yılında da artarak devam edecektir. Şebekelerin yanı sıra elektrik hatları, kesintisiz elektrik hizmeti götürmek için önemlidir. Yatırımlarımızı Kars’ın mevsim koşullarını göz önünde bulundurarak yapmaya gayret ediyoruz. Özelikle yüksek kesimlerde bulunan köylerimize kesintisiz elektrik vermeye çalışıyoruz. Birçok köyün elektrik hatlarını yeniledik. Çünkü hatlar elektrik dağıtım hizmetlerinin can damarlarıdır. Havai hatlar bizim açımızdan, ‘’kesintisiz enerji’’ adına çok önemli bir hizmettir. Aras EDAŞ, bölgemizde Kars ile birlikte Ardahan, Ağrı, Bayburt, Erzincan, Erzurum ve Iğdır illerimizde yaklaşık 990 bin elektrik dağıtım hizmeti veriyor. Elektrik hizmet ağımız bu bölgede 7 il, 58 ilçe, 3 bin 626 mahalle-köy ve toplam 70 bin 457 km’den oluşan geniş bir coğrafyayı kapsıyor. Kars’ta il ve ilçe merkezleri ile köylerinizde sokak aydınlatmasına önem veriyoruz. Arıza ekiplerimiz günün her saatinde hizmet veriyor. Çağrı merkezimize 186 numaralı çözüm hattından ulaşabilirsiniz. Arıza bildirimi yapabilir, bakım programı ve planlı kesintiler hakkında bilgi alabilir ve tahmini kesinti süresini öğrenebilirsiniz. ALO 186 hattı, 7 gün 24 saat hizmet vermektedir. Tüm bu hizmetler karşılığında bizimde vatandaşlarımızdan tek isteğimiz faturalarını zamanında ödemeleri ve kaçak elektrik kullanmamalarıdır.” ifadesini kullandı.

bulent-gurel-“aras-edas,-2018-yilinda-kars’ta-28-milyon-tl-tutarinda-yatirim-yapti”-(1).jpgbulent-gurel-“aras-edas,-2018-yilinda-kars’ta-28-milyon-tl-tutarinda-yatirim-yapti”-(2).jpgbulent-gurel-“aras-edas,-2018-yilinda-kars’ta-28-milyon-tl-tutarinda-yatirim-yapti”-(3).jpgbulent-gurel-“aras-edas,-2018-yilinda-kars’ta-28-milyon-tl-tutarinda-yatirim-yapti”-(4).jpgbulent-gurel-“aras-edas,-2018-yilinda-kars’ta-28-milyon-tl-tutarinda-yatirim-yapti”-(5).jpgbulent-gurel-“aras-edas,-2018-yilinda-kars’ta-28-milyon-tl-tutarinda-yatirim-yapti”-(6).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler