Kars, Ardahan ve Iğdır İlleri Kültür ve Dayanışma Derneği (KAIDER) Kadın Kolları'nın başlattığı 'Bir Damla Su' projesi kapsamında toplanan yardım malzemeleri okullara ulaşmak için yola çıktı.
Kars'ın Susuz ilçesi Gölbaşı Köyü İlköğretim Okulu, Ardahan Nebioğlu Köyü İlköğretim Okulu ve Iğdır Fatih İlköğretim Okulu öğrencilerinin, daha kaliteli ve iyi bir eğitim alması için başlatılan proje kapsamında 4 adet bilgisayar, 4 adet yazıcı, fotokopi, fax makinası, 1 adet DVD player, değişik kırtasiye malzemeleri, 2 bin 500 adet kurşun kalem, silgi ve kalemtras, anaokulu için oyun hamuru ve muhtelif yaş grupları için eğitici oyuncaklar, hikaye kitapları, romanlar, 150 çift ayakkabı, 500 çift çorap, giysi ve çeşitli yardım malzemesi toplandı.
KAIDER Kadın Kolları Başkanı Nuray Çohan; yapılan etkinliğin kendilerini sevinriddiğini belirterek, "Toplanan yardım malzemeleri üç okulda eğitim gören toplam 350 öğrenciye ulaşacak. Bundan dolayı mutluyuz. Bir Damla Su projemizi ileriki dönemde daha da genişleterek devam ettireceğiz." dedi.
KAIDER Başkanı Recep Çohan da yapılan yardımlar için herkese teşekkür ederek, bir dahaki yardım kampanyasında daha çok öğrenciye ulaşmak istediklerini söyledi.