Bursluluk Sınavına Yoğun İlgi!

Bursluluk Sınavına Yoğun İlgi!

Kars'ın eğitim kalitesine büyük katkıları olan Sultan Alparslan Koleji, Karslı öğrencileri Bursluluk Sınavında buluşturdu.

Bursluluk Sınavına Yoğun İlgi!

Kars’ın eğitim kalitesine büyük katkıları olan Sultan Alparslan Koleji, Karslı öğrencileri Bursluluk Sınavında buluşturdu.

4,5,6 ve7.Sınıf öğrencilerini kapsayan Bursluluk Sınavında öğrencilere, Matematik, Türkçe, Fen ve Teknoloji ve Sosyal Bilgilerden sorular yöneltildi. Bursluluk Sınavına, İlkokul 4.Sınıflar ve Ortaokulların 5,6 ve 7.Sınıfları katıldı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Sultan Alparslan Eğitim Kurumları Müdürü Fatih Akaslan: “Kars’taki, ilk ve ortaokul öğrencilerinin temel derslerdeki bilgi ve hazır bulunurluk seviyelerini ve yorum kabiliyetlerini ölçmek, ve okuma-anlamaya bağlı olarak sorulan soruları yapılabileceğini öğrencilerimize bir kez daha göstermektir. Öğrenciler,  günümüzde çeşitli sınavlara tabi tutuluyor. Eğer başarıyı gerçekten istiyorsak bu sınav sistemine uyum sağlamamız gerekiyor. Biz de, Sultan Alparslan Koleji olarak öğrencilerimizin Kars genelinde kendi seviyelerini görmeleri için Bursluluk Sınavını düzenledik.

28 Mart 2015 Cumartesi yapılan Bursluluk Sınavına, Kars merkez ve ilçelerde bulunan tüm ilkokul ve ortaokul öğrencileri katıldı. Yaklaşık dört kategoride 2000’i aşkın bir katılım oldu. Bu katılımı sağlayan okul müdürlerine, öğrencilerimizi hazırlayan öğretmenlerimize, velilerimize ve sevgili öğrencilerimize çok teşekkür ediyorum. Bursluluk Sınav sonucuna göre, 4 kategoride 40 öğrenci okulumuzda çeşitli oranlarda burslu okuma imkânı elde etmiş olacak.” dedi.

Akaslan; “Kars’da ilk defa böyle yüksek katılımlı bir organizasyon oldu. Katılan bütün velilere ve öğrencilere ayrı ayrı teşekkür ederim.” diye konuştu

Akaslan: “Ayrıca Sultan Alparslan Koleji’nin 2014-2015 Eğitim öğretim yılında “Devlet Eğitim Teşviği” alan okullar arasında olduğunu ifade ederek, öğrencisini özel okula kayıt yaptırmayı düşünen velilerin ihtiyaçlarını her türlü karşılayabilecek donanımda bir eğitim kurumu olduklarını ifade etti. 2006 yılında eğitim faaliyetine adım atan Sultan Alparslan Koleji’nin, her yıl kendisinden söz ettiren başarısını yükselttiğini de ekledi. Bu seneki TEOG’da 2 tane Türkiye Şampiyonu öğrencilerinin olduğunu ekledi. Bu öğrenciler, 120 soruda 120 doğru cevap vermişlerdir. Bursluluk Sınavına katılan bütün öğrencilerimize teşekkür eder, sınavlarında başarılar dileriz.” şeklinde konuştu

Sınava katılan öğrenciler, Bursluluk Sınavı sonucuna göre, Sultan Alparslan Koleji’nde eğitimlerine burslu olarak devam etme hakkı elde etmiş olacaklar.

Sınav sonuçları; en geç 06 Nisan Cuma günü saat: 10.00'da, “www.sultanalparslankoleji.com” internet adresinden duyurulacaktır. Öğrenciler, sisteme T.C. ve okul numarasını girerek ayrıntılı olarak öğrenebilecekler.

Dereceye giren öğrenciler için Sultan Alparslan Koleji yönetimi ileri bir tarihte ödül töreni yapmayı planlıyor. kha 

Önceki ve Sonraki Haberler