Burulday: “Esnaf aşısı olmayanlar yüzünden kapanmak istemiyor”

Burulday: “Esnaf aşısı olmayanlar yüzünden kapanmak istemiyor”

Kars Esnaf ve Sanatlarılar Odaları Birliği Başkanı Adem Burulday, pandemi döneminde esnafın zor günler geçirdiğini ve yeni dönemde aşı olmayanlar nedeniyle yeni kapanmaların gelebileceği konusunda açıklama yaptı.

Volkan KARABAĞ

“Aşı olamayanlar yüzünden esnaf kapanmak istemiyor” diyen Burulday, “Aşının virüsten korunmada büyük bir kalkan olduğu bilinmektedir. Vatandaşlarımızın aşı konusunda ağızdan ağıza dolaşan bilgi kirliliğine dikkate alarak hayatı güvende yaşamak için tüm vatandaşlarımızın sırası geldiğinde aşısını olması toplum sağlığı açısından son derece önemlidir. Esnaf ve Sanatkârımız pandemi döneminde en çok etkilenen kesim olmuştur” dedi.

Ekmeğimize Sahip Çıkmak İstiyoruz!

Burulday yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Aşı yapılmayan kişilerin kalabalık ortamlara, kamu kurum ve kuruluşlara, lokanta, düğün salonu, toplu taşıma araçlarına ve benzeri gibi yerlere alınmaması gerekmektedir. Aşı zararlı olsa idi İsrail, İngiltere, ABD, Almanya kısacası Avrupa aşı olmazdı. Ayrıca dünyada aşıya ulaşamadığı için büyük zorluk çeken toplumlar mevcutken, ülkemizde aşı tedariki sorunsuz seviyelere geldiği bir ortamda, aşıdan imtina eden vatandaşlarımızın, bu sefer siz evlerinizde kalın biz emeğimizi, ekmeğimize ve sosyal hayatımıza sahip çıkmak istiyoruz.

Vaka ve Ölüm Artışına Neden Olacak!

Aşı olmayanlar yüzünden tekrar iş yerlerimizin kapanacağı sokağa çıkma yasaklarının başlayacağı ve özgürlüğümüzün kısıtlanacağını unutmamalıyız. Bu milyonlarca insanların hayatını olumsuzca etkileyecek, öğrencilerin okula gitmesi mümkün olmayacak, tekrar bir öğrenim dönemi kaybedecek, çocuklarımızın psikolojileri bozulacak, dolayısıyla evine ekmek götüren esnafımız yine dükkânını açamayacaktır. Yani neresinden bakarsanız bakın aşı olmamak insanın beraber yaşadığı diğer insanlara zarar vermesi olarak ortaya çıkıyor. Devletin zorunlu hale getirmesini beklemek zaman kaybına, vaka ve ölüm sayılarının artışına neden olacak.

Bizim Bizden Başka Dostumuz Yok!

Pandeminin başından beri türlü zorluklar yaşayan, deyim yerindeyse yaşam mücadelesi veren esnafımızın yeniden kapanma ve kısıtlamalarla karşı karşıya kalmamaları, bireysel ve toplumsal sağlık ve refahımız adına aşılamada temel prensiplere riayet ederek başta Esnaf ve Sanatkârımız ve aileleri olarak herkesin aşılarını yaptırmaları büyük önem arz etmektedir. Ayrıca ülkemizin farklı bölgelerinde çıkartılan orman yangınları, hepimizin ciğerini yaktı. Bir kez daha anladık ki bizim bizden başka dostumuz yoktur. Her canlıya zarar veren verdiği zarar kadar zulüm ve azap görsün. Bu yangınlar sırasında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Cenab-ı Allah’tan rahmet yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum.”

Önceki ve Sonraki Haberler