Büyükçatma´da Açılış Heyecanı

Büyükçatma´da Açılış Heyecanı

Kars'ın Arpaçay ilçesine bağlı Büyükçatma Köyünde HSBC Bank tarafından başlatılan ve yaz boyunca yürütülen tadilat çalışmaları sonunda köy okulu düzenlenen törenle eğitim öğretime açıldı.

Büyükçatma'da Açılış Heyecanı

Kars’ın Arpaçay ilçesine bağlı Büyükçatma Köyünde HSBC Bank tarafından başlatılan ve yaz boyunca yürütülen tadilat çalışmaları sonunda köy okulu düzenlenen törenle eğitim öğretime açıldı.

Törene Kaymakam Faruk Erdem, HSBC Bankası Genel Müdür Yardımcısı Murat Şanel, İl Milli Eğitim Müdürü Gökhan Altun, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Demirci, Muhtar İbrahim Birdal, HSBC Bank çalışanları ve köy halkı katıldı.

Açılış öncesi misafirlere ikram edilen yöresel kahvaltı oldukça beğenilirken, geniş katılımın olduğu açılışta yenilenmiş yüzüyle okullarında ders başı yapacak olan miniklerimizin heyecanları gözelerden kaçmadı.

Tadilat çalışmalarında zemin, lavabolar, dış sıva, iç ve dış boya gibi kısımlar tekrar yapılırken yapılan çalışmalar törene katılan ziyaretçilerden tam not aldı. Törende saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından açılış konuşmasını yapan Kaymakamımız Faruk ERDEM; ilçemize göstermiş oldukları ilgi ve destekten dolayı HSBC Bank ailesine teşekkürlerini sunarak, geleceğimizin teminatları olan miniklerimizin çağın gereklerine uygun eğitim-öğretim görmeleri amacıyla mevcut imkanlar dahilinde tüm çalışmalar yapılsa da imkanların tükendiği noktalarda böylesi hayır sever eğitim gönüllüsü kurum ve şahıslarımızın desteğine ihtiyaç duyulduğunu ifade ederek, kutsal bir amaç için bir araya gelen ve emeği geçen herkesi çalışmalarından dolayı tebrik etti. Ayrıca bu sayede İstanbul ile Kars arasında bir gönül bağı kurulduğunu ve mesafelerin de kıymetsiz hale geldiğini belirten Kaymakam Erdem, eğitime her kim yardım yapıyorsa başlarının üzerinde yeri olduğunu ifade etti.

Yapılan diğer teşekkür konuşmaları sonrası okul açılışı yapılırken Kaymakam Erdem açılış kurdelasını miniklere kestirdi. Yapılan tadilatlar misafirlerle gezilerek yerinde görülürken, okulun eski ve yeni halini gösteren slayt gösterisinin ardından HSBC yetkililerinin İstanbul’dan öğrenciler için beraberlerinde getirdikleri hediyeler miniklere dağıtıldı. Kaymakam Erdem de günün anısına Şanel’e Arpaçay Bakır İşleme Atölyesinde yapılan el işlemesi bakır bir saat hediye etti.

Önceki ve Sonraki Haberler