Büyükelçi Choi Hong-Ghi’den Kars’a vefa ziyareti

Büyükelçi Choi Hong-Ghi’den Kars’a vefa ziyareti

Kars’ta tarih ve sosyal bilimleri öğretmenlerine yönelik bir seminer de düzenlediklerini açıklayan Kore Cumhuriyeti’nin Ankara Büyükelçisi Choi Hong-Ghi, Kars’ı çok beğendiğini ve Kars’ın tanıtımı için elinden geleni yapacağını söyledi.

Volkan KARABAĞ - Tacettin DURMUŞ KARS MANŞET 

Kore Cumhuriyeti’nin Ankara Büyükelçisi Choi Hong-Ghi, eşi ve Kore Kültür Merkezi Müdürü Dong Woo Cho ile birlikte Kars’ta, bir dizi vefa ziyaretleri ve faaliyetler gerçekleştirdi.

Kars’tan Kore Savaşına yaklaşık 450 kişinin katıldığını ve bazılarının da şehit düştüğünü hatırlatan Choi Hong-Ghi, Kore hükümetinin ve halkının hiçbir zaman Türkleri unutmadığını söyledi.

Kars’ta bazı temaslarda bulunan Kore Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Choi Hong-Ghi, Tercümanı Tayfun Kartav aracılığıyla gazetemize yaptığı açıklamada, Kars’ta ki Kore Şehitlerinin yakınları, yaşayan gazileri ve onların torunları için düzenledikleri kursları tamamlayan torunlarına madalya ve sertifikalarını verdiklerini söyledi.

Kars’ta tarih ve sosyal bilimleri öğretmenlerine yönelik bir seminer de düzenlediklerini açıklayan Choi Hong-Ghi, Kars’ı çok beğendiğini ve Kars’ın tanıtımı için elinden geleni yapacağını söyledi.

Kore gazileri ve aileleri ile birlikte yemekli bir programda da bir araya geldiklerini belirten Kore Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Choi Hong-Ghi,”Kore gazilerinin geride kalan torunları için bir burs programı düzenlemiştik ve bu yemekte onlara madalya ve belgelerini verdik. Ayrıca Kars’taki tarih ve sosyal bilimler öğretmenlerinin katıldığı bir seminer de düzenledik. Kore ve Türkiye ilişkilerinin tarihi yönleri incelediğimiz bir seminer oldu. Dolayısıyla bu iki maksatla karşı ziyaret etmiş bulunduk. Kore ile Türkiye Kore Harbi’nden ötürü kardeş ülkeler olarak anılmaktadır. Dolayısıyla iki milletin birbirine olan tarihi ve kültürel yakınlığı var. Tarihi, kültürel ve ticari anlamda çeşitli işbirlikleri yapılıyor. Dolayısıyla Kars’ta da bu noktada çok önemli olduğu gibi buradaki gazileri ziyaret etmiş olmak da çok önemlidir. İki ülke ilişkilerinin daha da gelişeceğini düşünüyorum ve bunun için de bizde çaba sarf ediyoruz.” dedi.

KORE HARBİNE KARS’TAN 450 ASKER KATILDI

Kore Harbine Kars’tan yaklaşık 450 asker katıldı ve bunların içerisinde şehitleri de olduğunu hatırlatan Büyükelçisi Choi Hong-Ghi,”Dolayısıyla Kore milleti hiçbir zaman Türk milletinin bize yaptığı bu fedakârlığı asla unutmayacaktır. Onların sayesinde Kore, dünyanın en büyük 11 ekonomisinden birine sahip oldu ve teknoloji olarak da ilerledi. Biz her yerde Kore şehitleri ve gazilerine minnettarlığımızı dile getiriyoruz. Hem de Kore Büyükeçliği olarak elimizden gelen her şeyi yaparak onların gönlünü almak adına minnettarlığımızı dile getirmek anlamında her türlü yardımda bulunmaya hazırız. Kars’a ilk kez geldim. Daha önce Kars hakkında bir televizyon programı da izlemiştim. İnsanların Doğu Ekspresine binerek Kars’a geldiklerini ve meşhur eski kaşar peynirini satın aldıklarını görmüştüm. Kars’ı bazı kitaplarda da okumuştum ve yerinde gezerek bizzat gördüm. Kars gerçekten doğası ile tarihiyle ve kültürüyle çok eski ve bir tarihi bir geçmişi var. Kars hoş ve güzel bir şehir, bende büyük bir intiba uyandırdı.

TÜRKİYE’YE BU YIL 200 BİN CİVARINDA KORELİNİN GELECEĞİNİ TAHMİN EDİYORUZ

Türkiye’ye bu yıl 200 bin civarında Korelinin geleceğini tahmin ettiklerini de belirten Büyükelçisi Choi Hong-Ghi, “Türkiye’ye gelen turist sayısı her geçen gün artmaktadır. Bu yıl yaklaşık 200 bin Korelinin Türkiye’yi ziyaret etmesi bekleniyor. Bu anlamda Kars’a gelen Korelilerin sayısın da artacağını düşünüyorum. Ben de bu anlamda Büyükelçi olarak Türkiye’ye ve Kars’a daha fazla Korelinin gelmesi için uğraşacağım. Dün akşam yemeği yediğimiz bir restoranda bir çalışan personelin önceki gün 14 Korelinin Kars geldiğini söyledi ve ben de çok şaşırdım. Kars’a kadar bu şekilde gelmeleri çok iyi bir şey.  Çünkü Kars fazla tanınmıyor. Kars’ın Korelilerce tanıtılması için elinden gelen tüm yardımı yapmaya çalışacağım.” şeklinde açıklamasını tamamladı.

buyukelci-choi-hong-ghi’den-kars’a-vefa-ziyareti-(2).jpgbuyukelci-choi-hong-ghi’den-kars’a-vefa-ziyareti-(3).jpgbuyukelci-choi-hong-ghi’den-kars’a-vefa-ziyareti-(4).jpgbuyukelci-choi-hong-ghi’den-kars’a-vefa-ziyareti-(1).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler